Porsche Cayenne Turbo / Turbo S Luotettavuus

Porsche Cayenne on Porsche-merkin vuodesta 2002 lähtien valmistama keskikokoinen ylellinen maastoauto, jonka myynti Pohjois-Amerikassa alkoi vuonna 2003. Kyseessä on ensimmäinen V8-moottorinen Porsche sitten vuoden 1995. Kilpaillakseen Mercedes-Benz ML 63 AMG:tä vastaan Porsche rakensi alkuperäisestä Cayennesta Turbo- ja Turbo S-version vuonna 2006. Sekä Turbossa että Turbo S:ssä on automaattivaihteisto, lukittava tasauspyörästö ja korkeussäädettävä maastojousitus.

Yleiskatsaus

Porsche Cayenne Turbo ja Porsche Cayenne Turbo S ovat Cayennen huippuversioita, joissa on tehokkaat moottorit sekä parannetut säädettävät ominaisuudet. Turbon konepellin alla on 541 hevosvoiman twin-turbo V-8 -moottori. Yhdistetty sähkö- ja polttomoottori tuottaa 670 hevosvoimaa S E-Hybridissä. Näin näppärän käsiteltävyyden ansiosta et edes huomaa ajavasi katumaasturia, koska näitä katumaastureita on niin helppo ajaa.

Luotettavuus

Joitakin varhaisia Cayenne Turbo -malleja vaivasi muovisten jäähdytysnesteputkien halkeilu, joka aiheutti moottorin ylikuumenemisen. U.S. News & World Report arvioi Cayenne Turbon luotettavuuden 3,5 pisteeseen viidestä, mikä tarkoittaa, että myös vuoden 2006 Porsche Cayenne Turbo S on erittäin luotettava, jos sitä hoidetaan ja huolletaan oikein. Turbomoottori on tehokas ja tasainen. Kuten kaikissa Cayennen alkuvuosien V8-moottoreissa, myös siinä on joitakin ongelmia.

Turvallisuus

Sekä Turbossa että Turbo S:ssä on vakiona pitkä lista kuljettajaa avustavia tekniikoita, kuten etutörmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutus sekä pysäköintianturit edessä ja takana. Saatavilla on myös muutamia aktiivisia kuljettajan apuvälineitä, kuten yönäköjärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistanpitoavustin.

  Lotus Exige Luotettavuus

Poistotaso

Viiden vuoden kuluttua Porsche Cayennen arvo alenee 54 % ja sen jälleenmyyntiarvo on 44 223 dollaria. Cayenne on Porschen suosituin katumaasturi, ja niitä myydään paljon.

Huolto ja korjaus

Porsche Cayenne Turbo ja Turbo S -autojen omistajat voivat odottaa maksavansa noin 1 200 dollaria huoltokuluja vuodessa.

FAQ

Kuinka monta istuinta Porsche Cayenne Turbossa/Turbo S:ssä on?

Porsche Cayenne Turbo/Turbo S on 5-paikkainen auto. Tämän auton EPA-luokitus on: All Wheel Drive

Kuinka paljon hevosvoimia Porsche Cayenne Turbo/Turbo S:ssä on ja onko siinä turbo?

Porsche Cayenne Turbo/Turbo S:ssä on 541 hevosvoimaa ja 567 lb-ft vääntöä. Moottori on Twin Turbo Premium Unleaded V-8, jonka iskutilavuus on 4,0 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Minkälaiset pyörät siinä on?

Porsche Cayenne Turbo/Turbo S:ssä on 21 X 9,5 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 21 X 11 tuuman alumiiniset takavanteet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z