Porsche Panamera Luotettavuus

Porsche Panamera on saksalaisen autonvalmistajan Porschen kehittämä keskikokoinen luksusauto. Panamera on etumoottorinen ja takavetoinen, mutta saatavana on myös nelivetoversioita. Linja-auton tuotanto alkoi vuonna 2009 ja sitä jatketaan edelleen. Porschen Panamera oli yksi ensimmäisistä, joka sai PDK:n, ja se ei ole vain luotettava ja kestävä, vaan se pystyy myös ajamaan.

Yleiskatsaus

Panamera-malleja on saatavana monenlaisissa kokoonpanoissa ja niin monenlaiseen hintaan, että valintasi tulisi määräytyä budjettisi ja tarpeidesi mukaan. Panameran voimanlähteenä toimii tehokas 4,0-litrainen V8-turbomoottori, joka tarjoaa 620 hevosvoimaa. Porsche ilmoittaa nopeuden 0-100 km/h olevan vain 3,6 sekuntia, ja sen huippunopeus on 168 km/h.

Luotettavuus

Porsche on vuosien varrella luonut hyvän maineen luotettavuuden suhteen. Luotettavuusluokituksissa Porsche Panamera on kuitenkin yksi luokkansa huonoimmista. Panameran luotettavuusluokitus on 0,5 5,0:sta, mikä sijoittaa sen aivan pohjalle 30. sijalle täysikokoisten luksusautojen joukossa. Sillä on huonot omistuskustannukset ja paljon ongelmia.

Turvallisuus

Porsche Panamera onnistui hyvin suurilla nopeuksilla ja tehokkailla moottoreilla. Ne olivat kuitenkin jotenkin melkoinen pettymys luotettavuuden ja turvallisuusluokitusten osalta. Ratkaisevan tärkeät turvallisuusvarusteet eivät ole kovinkaan eksklusiivisia, eivätkä ne sisälly edes perusmalleihin.

Poistot

Porsche Panamera tekee noin 61 %:n arvonalennuksen 5 vuoden kuluttua ja sen jälleenmyyntiarvo on 53 319 dollaria. Arvonalentumisaste riippuu monista asioista, paitsi sen kunnosta ja käyttövuosista, myös markkinoilla on ratkaiseva merkitys.

  Hyundai Azera Luotettavuus

Huolto ja korjaus

Porsche-ajoneuvot ovat luksusajoneuvoja. Siksi ne vaativat yleensä enemmän huoltoa ja ovat kalliita ylläpitää verrattuna tavallisiin ajoneuvoihin. Porsche Panamera maksaa noin 16 531 dollaria huolto- ja korjauskustannuksia ensimmäisten 10 käyttövuoden aikana, mikä on yksinkertaisesti enemmän kuin alan keskiarvo luksusluokan sedanille.

FAQ

Onko Panamera etuvetoinen, takavetoinen vai nelivetoinen auto?

Porsche Panamera on takavetoauto.

Kuinka monta istuinta Panamerassa on?

Panamera on auto, jossa on 4 istuinta. Tämän auton EPA-luokitus on: Suuret autot

Kuinka paljon hevosvoimia Porsche Panamerassa on ja onko siinä turbo?

Porsche Panameran teho on 325 hevosvoimaa ja vääntömomentti 331 lb-ft. Moottori on Twin Turbo Premium Unleaded V-6, jonka iskutilavuus on 2,9 L. Polttoainejärjestelmä on: Bensiinin suoraruiskutus.

Minkälaiset pyörät siinä on?

Porsche Panamerassa on 19 X 9 tuuman alumiiniset etuvanteet ja 19 X 10,5 tuuman alumiiniset takavanteet.

Mitä ongelmia Porsche Panamerassa on?

Panameroissa tiedetään olevan ongelmia lisäjäähdytyspumpun kanssa. Matalilla kierroksilla niissä voi esiintyä moottorin ylikuumenemista. Kun olet nauttinut koeajosta, moottorin pitäisi olla lämmin. Anna auton olla tyhjäkäynnillä 15 minuuttia ennen kuin käännät sytytysvirran.

Mikä on Porsche Panameran luotettavin vuosimalli?

Vuoden 2015 Porsche Panamera on arvioitu parhaaksi kokonaislaadun ja asiakasarvostelujen perusteella. Omistajat ovat raportoineet vähiten ongelmia tänä vuonna, ja auto on lähellä ensimmäisen sukupolvensa loppua. Tämä johtuu siitä, että Porsche Panameran rakentajilla oli laaja kokemus niiden rakentamisesta ja he tiesivät, miten ne korjataan.

  Porsche 996:n yleiset ongelmat

Kumpi on parempi Cayenne vai Panamera?

Porsche Cayenne S tuottaa 434 hevosvoimaa ja nopeus 0-100 km/h on 4,9 sekuntia (tai 4,6 % Sport Chrono -paketin kanssa). Porsche Panamera 4S:n teho on 440 hevosvoimaa ja 0-60mph aika 4,2 sekuntia (tai 4,02 sekuntia Sport Chrono -paketin kanssa).

Kumpi on isompi Macan vai Panamera?

On mielenkiintoista huomata, että Panamera tuntuu suuremmalta kuin Macan, mutta se on itse asiassa leveämpi kuin Macan. Pelkästään katsomalla speksejä, olin järkyttynyt nähdessäni, että Panamera (kaikki variantit), on 76,02″ leveä ja Macan 76,1″. Macan on pirun leveä!

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z