Porsche vs. BMW: Luotettavuus

Sekä Porsche että BMW ovat jo pitkään kuuluneet parhaiden luksusautomerkkien kerhoon. Ylellisyydeltään ja mukavuudeltaan ne ovat segmentissään melko vertailukelpoisia. Myös suorituskyvyn ja haluttavuuden osalta ne ovat samankaltaisia.

Mutta luotettavuudessa ne eroavat toisistaan, sillä Porsche on saksalaisten luksuskilpailijoidensa veroinen, jos sitä huolletaan oikein. Joitakin erityisiä Porsche-malleja, kuten 911- tai Cayman/Boxster-malleja, ostavat yleensä myös autoharrastajat, jotka pitävät autostaan parempaa huolta.

Porschen luotettavuus ja kestävyys ovat hieman laskeneet viime vuosina, koska saatavilla olevien mallien määrä on kasvanut, ja jotkut suositummat Cayenne- ja Macan-mallit eivät ole yhtä tukevia kuin 911. Oikein huollettuna Porscheilla on kuitenkin yleensä parempi luotettavuus.

Tämä ei tarkoita sitä, etteivätkö BMW:t tarjoaisi kunnon luotettavuutta, se ei vain ole samalla tasolla kuin Porsche. Nämä autot tehdään tehokkaasti, mutta niitä on vaikea huoltaa. Niitä ei yleensä ole tehty sillä ajatuksella, että tavallinen ihminen voisi korjata autojaan, vaan ne vaativat erikoistuneita mekaanikkoja.

Porschen luotettavuus

Jos asiaa tarkastellaan puolueettomasti, laajemmassa mittakaavassa, Porschen luotettavuus on varmasti yksi merkin vahvuuksista. Sen luotettavuusluokitukset ovat aina olleet keskimääräistä paremmat.

Luksusauto on yleensä paljon monimutkaisempi kuin tavallinen kuluttajamerkin auto. Tämä tarkoittaa, että Porsche tai BMW tarjoaa aina enemmän ominaisuuksia kuin Honda tai Toyota. Lisääntynyt monimutkaisuus johtaa siihen, että luksusautot ovat alttiimpia epäluotettavuudelle.

Muutama vuosi sitten Porschen luotettavuus oli hieman kyseenalainen, mutta viimeisimmät raportit viittaavat siihen, että Porsche on todellakin palannut takaisin luotettavuustitteliin. Porsche on ansainnut kärkipaikan J.D. Powerin luotettavuustutkimuksessa erinomaisella viiden tähden luotettavuusluokituksella.

  Paras jäähdytysneste BMW:lle

Jotkut mallit, kuten Cayenne tai Panamera, eivät pärjää kovin hyvin, mutta 911-, Cayman/Boxster-mallit pärjäävät. Niin hyvin, että ne onnistuivat silti nostamaan merkin kärkipaikalle. Tämä saavutus on melko vaikuttava, sillä muutama vuosi sitten Porsche ei ollut lähelläkään kärkeä.

Yleiset Porsche-ongelmat

Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita Porschen omistajat yleensä kohtaavat, ovat öljyvuodot. Joskus Porsche-öljyvuodot voivat olla hankalia korjata, jos ne tulevat takimmaisista päätiivisteistä, mikä tarkoittaa, että vaihteisto on irrotettava, jotta siihen pääsee käsiksi.
Muita ongelmia, kuten alhainen tai toimimaton akku, joka voi joskus vaivata joitakin Porsche-malleja, mutta tämä johtuu lähinnä siitä, että Porsche-malleilla ei ajeta niin usein.
Jos rasitat manuaalisen Porschen kytkintä, saatat myös joutua vaihtamaan kytkimen ennenaikaisesti.

BMW:n luotettavuus

BMW:t eivät toisaalta pärjää Porschelle luotettavuudessa. BMW on kehittänyt monia ominaisuuksilla varustettuja luksusautoja. Kuten muitakin vastaavia autoja, tuskin koskaan törmäät luksusmerkkiin, joka on myös luotettava, paitsi Lexus tietysti.
BMW sijoittuu yleensä Porschea huonommalle sijalle lähes kaikissa viimeaikaisissa luotettavuusluokituksissa. Mutta eri taulukoiden välillä on paljon vaihtelua. BMW on JD Power -luokituksessa sijalla 8, kun taas Porsche on sijalla 1.
BMW:llä on jonkinlainen epäluotettavuuden maine, ja jotkut uskovat myös, että BMW ansaitsee suurimman osan rahoistaan varaosilla ja huollolla eikä uusien autojen kustannuksilla. He luulevat, että BMW:n autot ovat tarkoituksella epäluotettavia, jotta he voisivat ansaita enemmän rahaa, mutta tämä on melko perusteetonta, koska BMW:n omistus- ja huoltokustannukset ovat keskimääräiset.
Vaikka BMW saattaa olla epäluotettavampi kuin Porche, BMW:n huolto maksaa vähemmän. Jos huolto otetaan huomioon, BMW:n ja Porschen omistamisen hinta on jokseenkin vertailukelpoinen. Merkistä tai mallista riippumatta asianmukainen huolto lisää todennäköisesti minkä tahansa auton luotettavuutta.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

Yleiset BMW-ongelmat

Yleisiä BMW-ongelmia ovat moottorin jäähdytysjärjestelmän ongelmat, öljyvuodot, ohjauspyörän tärinä, sisätilojen kuluminen ja jotkut sähköongelmat. Useimmat BMW:n omistajat kohtaavat näitä ongelmia, jos he omistavat autonsa huomattavan pitkään, mutta tämä on odotettavissa lähes jokaisen automerkin kohdalla.
Jotkin näistä ongelmista voidaan korjata melko edullisesti, ja jotkin niistä vaativat auton viemistä huoltoliikkeeseen. On myös syytä mainita, että joitakin mallikohtaisia ongelmia ei ole lueteltu tässä.
Älä anna näiden ongelmien lannistaa sinua BMW:n ostamisesta, jos se on unelmiesi auto. Jos huollat autosi suositusten mukaisesti, voit todennäköisesti nauttia BMW:stä vuosia.

UKK-osio

Kuinka kauan BMW- ja Porsche-mallit kestävät?

Vaikka jotkut saattavat joskus pitää näitä ajoneuvoja epäluotettavina, jos huolehdit kunnolla Porschesta tai BMW:stä, ne voivat kestää satoja tuhansia kilometrejä. Näin on myös monien saksalaisten autojen, kuten Audin, VW:n ja Mercedeksen kohdalla.
Joskus niiden huolto saattaa tuntua liian kalliilta ja ne rikkoutuvat aivan liian usein, mutta ei ole myöskään harvinaista kuulla tarinoita 200 kilometrin ajokilometrejä ajaneesta Mercedeksestä, Porschesta, BMW:stä tai Audista. Nämä autot ovat rahan arvoisia.
Jos arvon aleneminen houkuttelee sinut ostamaan tällaisen auton muutaman vuoden kuluttua, varmista vain, että se on hyvässä kunnossa ja että sitä huolletaan hyvin, niin kuka tietää, kuinka kauan se voi kestää.

  Onko Porsche Boxster tyttöjen auto

Millainen on BMW:n ja Porschen huolto?

Porschet eivät hajoa yhtä usein kuin BMW:t, mutta kun ne hajoavat, niiden korjaaminen on kalliimpaa. Jotkut jopa uskovat, että Porscheen liittyvät korkeammat huoltokustannukset vievät jonkin verran pohjan sen keskimääräistä paremmalta luotettavuudelta.
Porschen vuotuiset huoltolaskut venyvät joskus yli 1-2 000 dollariin, ja BMW:n vuotuiset huoltolaskut ovat jonkin verran halvempia. Kaikki riippuu siitä, mitä on korjattava, mutta yleisesti ottaen BMW:n vuotuisen huollon pitäisi maksaa vähemmän.

Pitäisikö minun ostaa Porsche vai BMW?

Jotkut saattavat kiistellä logiikasta, jonka mukaan kannattaa valita Porsche tai BMW esimerkiksi Lexuksen kaltaisen luotettavamman mallin sijasta. Lexus-mallit ovat jatkuvasti luotettavuuden ja kestävyyden kärkisijoilla luksussegmentissä. Mikään japanilainen merkki ei kuitenkaan pysty vakavasti tarjoamaan samaa kuin BMW, Audi, Mercedes ja Porsche.
Sinun ei pidä lannistua tästä artikkelista, jos olet kiinnostunut BMW:n tai Porschen ostamisesta. Jos teet asianmukaisen huolellisuuden ja huollat autoja oikein, ne ovat molemmat uskomattomia merkkejä. Kannattaa ehkä valita Porsche, jos arvostat vahvempaa tuotenimeä tai urheilullisempia vaihtoehtoja, tai valita BMW, jos pidät nopeista sedaneista tai katumaastureista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z