Porsche vs. Jaguar: Luotettavuus

Sekä Porsche että Jaguar valmistavat tyylikkäitä, urheilullisia ja ylellisiä autoja. Porschet ovat yleensä erinomaisesti suunniteltuja, ja niiden rakentamisen laatu on hämmästyttävää sekä sisältä että ulkoa, kun taas Jaguarit ovat ehkä hieman vanhanaikaisia eivätkä yhtä hyvin suunniteltuja.

J.D. Powerin hiljattain tekemässä luotettavuustutkimuksessa Jaguar sijoittui kolmanneksi viimeiselle sijalle, sillä 100:aa ajoneuvoa kohti raportoitiin 186 ongelmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että Jaguar, Land Rover ja Chrysler ovat vähiten luotettavia merkkejä.

Porsche sijoittui myös kolmanneksi, mutta kolmanneksi kärjestä. J.D. Power ei ole ainoa, joka sijoittaa Porschen korkealle tai Jaguarin matalalle, vaan useat muut luotettavuustutkimukset kertovat aivan samaa tarinaa.

Yksi Porschen luotettavimmista malleista on legendaarinen Porsche 911, koska 911 on ollut jatkuvassa tuotannossa vuosikymmeniä. Mitä tulee Jaguariin, XE näyttää olevan melko luotettava sedan, mutta ei lähellekään 911:n tasoa.

Mikä tekee Porschesta niin luotettavan?

Tarina Porschesta ja ylivertaisesta luotettavuudesta on melko tuore. Pari vuosikymmentä tai jopa vuotta sitten jotkut Porsche-mallit olivat luotettavuusspektrin vastakkaisella puolella. Onneksi Porsche onnistui muuttamaan tämän, ja nyt Porschea pidetään yhtenä markkinoiden luotettavimmista merkeistä.

Uudempien, kehittyneempien valmistusmenetelmien, korkealaatuisten materiaalien käytön sekä tutkimus- ja kehitystyön avulla saavutetun edistyksen ansiosta Porsche on onnistunut kiipeämään ylöspäin luotettavuuden tikapuilla.

Joidenkin Porsche-insinöörien mukaan Porsche on myös tehnyt tiiminä todella paljon töitä löytääkseen erilaisia tapoja parantaa pitkän ja lyhyen aikavälin luotettavuutta. Yksi syy tähän on se, että Porscheja ostavat pääasiassa harrastajat, ja tämäntyyppiset asiakkaat arvostavat luotettavaa alustaa.

  Ovatko Porschet kalliita ylläpitää?

Yksi syy siihen, miksi Porschen ajoneuvot ovat niin luotettavia pitkällä aikavälillä, erityisesti 911-mallit, on se, että 911:n keskiverto omistaja on harrastaja, joka pitää autostaan hyvää huolta. Porsche 911 -autot eivät ole halpoja, mutta ne säilyttävät arvonsa hyvin, varsinkin jos niitä huolletaan hyvin ja pidetään huippukunnossa.

Miksi Jaguarin luotettavuus on niin alhainen?

Jaguar raapii usein monien luotettavuustaulukoiden ja -tutkimusten pohjaa, mutta nämä tutkimukset eivät aina kerro koko tarinaa, ja kannattaa aina keskittyä enemmän yksittäisiin omistustapauksiin. Lisäksi tällaiset tutkimukset muuttuvat usein, ja voit helposti menettää käsityksen siitä, kuka on paras ja kuka ei.

Tästä huolimatta on totta, että Jaguaarit eivät tarjoa parasta luotettavuutta. Asia ei kuitenkaan välttämättä ole niin synkkä kuin miltä se näyttää, sillä monet luotettavuustaulukot ja -tutkimukset ovat osoittaneet Jaguarin luotettavuuden myönteistä kehitystä viime vuosina, kun merkki onnistuu nousemaan ylöspäin luotettavuustaulukoissa.

Land Rover sen sijaan raapii edelleen pohjalukemia. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi Range Roverit ovat ikonisia autoja, eivätkä Range Rovereita ostavat ihmiset kiinnitä niin paljon huomiota luotettavuuteen. On syytä mainita, että Jaguar vaihtoi johtoa vuonna 2015, kun Tata osti Land Rover/Jaguar-yhtiön.

Yksi uuden johdon päätavoitteista on lisätä Jaguarien ja Land Roverien luotettavuutta, ja näyttääkin siltä, että ne paranevat tasaisesti. Kestää kuitenkin melko kauan ennen kuin suuri yleisö huomaa tällaiset muutokset.

  Onko Porsche superauto

Jaguar vs. Porsche: Huoltokustannukset

Sekä Jaguar että Porsche tarjoavat monia ylellisiä, urheilullisia ja mukavia ominaisuuksia. Sellaisenaan nämä autot ovat uskomattoman monimutkaisia. Pyrkiessään pitämään kaiken toimivana tarkoitetulla tavalla molemmat näistä merkeistä vaativat paljon rahaa asianmukaiseen huoltoon.

Esimerkiksi Jaguar XF:n öljynvaihto maksaa noin 310-340 dollaria, kun taas tavallinen Porschen öljynvaihto voi maksaa jopa 400 dollaria. Porschet eivät ehkä tarvitse korjauksia yhtä usein kuin Jaguaarit, mutta kun niitä joudutaan korjaamaan, ne maksavat enemmän.

Näiden kahden merkin vuotuiset huoltokustannukset ovat melko samanlaiset, mutta keskimäärin Porschet maksavat enemmän vuodessa. Huolto on kuitenkin välttämätöntä, jos haluat säilyttää luotettavuuden. Siksi tällaiset tutkimukset ovat joskus epätarkkoja, koska niissä ei oteta huomioon, onko huolto suoritettu asianmukaisesti.

Huoltokustannukset kasaantuvat nopeasti, ja jos sinulla ei ole taloudellisia resursseja huoltaa näitä autoja tarkoituksenmukaisesti, monet asiat voivat mennä pieleen. Kun jokin menee pieleen, sen korjaaminen vaatii yleensä suuren summan rahaa.

FAQ

Mikä on Porschen ja Jaguarin keskeinen ero?

Porschet ovat enemmän suorituskykyyn keskittyviä, kun taas Jaguarit yhdistetään enimmäkseen vanhaan kunnon brittiläiseen ylellisyyden ja luokan tunteeseen. Porscheissa on yleensä hiilikuitua ja Alcantaraa, kun taas Jaguareissa on yleensä aitoa puuta ja paksua nahkaa.

Porsche tarjoaa 911-mallin ja Jaguar E-Type-mallin, ja nämä kaksi mallia ilmentävät merkkien eroja täydellisesti. Jaguarit ovat raakoja, lihaksikkaita ja niillä on paljon läsnäoloa tiellä, kun taas Porschet ovat hienostuneita, tyylikkäitä ja futuristisia.

  Paras kattoteline Porsche Cayennelle

Pitäisikö meidän luottaa autojen luotettavuustaulukoihin ja tutkimuksiin?

Autojen luotettavuustaulukoihin ja -tutkimuksiin voi luottaa, mutta vain tiettyyn rajaan asti. Tällaiset tutkimukset vaihtelevat suuresti, eikä niissä oteta huomioon monia näkökohtia, lähinnä huoltoa. Nämä tutkimukset tehdään 3-5 vuoden ajalta, mikä ei ole kovinkaan hyödyllistä, koska suurella yleisöllä on taipumus pitää autonsa pidempään.

Näitä tutkimuksia olisi pidettävä tienviittana, suuntauksena, johon automerkki on menossa, ei välttämättä koko totuutena. Tärkeintä on, että asiakas välittää vain omasta autostaan, ei kaikkien muiden autoista, ja muuttujat ovat hieman erilaisia kunkin asiakkaan kohdalla.

Välittävätkö ihmiset todella luotettavuudesta niin paljon kuin luulemme heidän välittävän?

Ensi silmäyksellä on selvää, että ihmiset välittävät luotettavuudesta ja että yleinen luotettavuus on ensisijainen tekijä uutta autoa valittaessa. Näin on kuitenkin vain tietyn asiakasjoukon kohdalla. Jos esimerkiksi leasing-auto on kolmivuotinen ja siihen liittyy huoltopaketteja ja takuita, et välitä siitä yhtä paljon.
Toisaalta käytettynä ostava henkilö, joka aikoo pitää autonsa pidempään, arvostaa luotettavaa autoa paljon enemmän. Tuotemerkit tietävät tämän, joten joskus ne suosivat ylellisyyttä luotettavuuden sijaan. Ylellisyys myy paremmin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z