Porsche vs. Range Rover: Luotettavuus

Porsche ja Range Rover eroavat toisistaan luotettavuuden suhteen. Syy tähän on se, että Porsche pyrkii mahdollisimman paljon tarjoamaan luotettavan auton. Keskiverto Porsche-asiakas on jonkinlainen harrastaja, joka pitää autostaan erinomaista huolta.

Land Rover taas haluaa ainutlaatuisuutta, erikoisuutta ja yksinoikeutta. Siksi Land Rover ei halua jakaa osia kenenkään kanssa, ja se on yksi syy siihen, miksi Range Rover on niin epäluotettava. Lisäksi Range Rovereita ostavat ihmiset eivät välitä luotettavuudesta yhtä paljon.

J.D. Powerin vuonna 2020 tekemän luotettavimpia automerkkejä koskevan tutkimuksen mukaan Porsche sijoittui neljänneksi, kun 100 autoa kohden raportoitiin 104 ongelmaa. Land Rover sen sijaan sijoittui viimeiseksi 220 ongelmalla 100 autoa kohti. Luotettavuuserot näiden kahden merkin välillä ovat valtavat.

Tällaiset tutkimukset eivät kuitenkaan aina kerro koko tarinaa, sillä paljon tärkeämpää on tietää, miten yksittäinen omistaja suhtautuu autoonsa. Porschen omistajat ovat yleensä paljon innostuneempia autoista, mikä tarkoittaa, että he pitävät autostaan parempaa huolta.

Porschen luotettavuus

Muutama vuosikymmen sitten Porschet eivät olleet kovinkaan luotettavia. Mutta lisääntyneen yksityiskohtiin kiinnitetyn huomion, hienostuneen tutkimus- ja kehitystyön ja huomattavasti parannettujen valmistusmenetelmien ansiosta Porsche-ajoneuvoista on tullut joitakin markkinoiden luotettavimpia malleja.

Parin Porsche-insinöörin mukaan tärkein syy Porschen luotettavuuteen on se, että Porschen henkilökunta pyrkii uskomattoman kovasti parantamaan jokaisen osan hienostuneisuutta niin usein kuin se on inhimillisesti mahdollista.

Tämä tarkoittaa, että Porsche on ylpeä siitä, että ihmiset todella rakastavat Porscheja. Tuskin millään muulla automerkillä on yhtä suuri kulttimaine ja yhtä uskollinen asiakaskunta kuin Porschella. Tästä huolimatta keskimääräinen Porschen omistaja pitää autostaan parempaa huolta, varsinkin Range Roverin omistajaan verrattuna.

  Porsche vs. Jaguar: Luotettavuus

Luotettavin Porsche-malli on 911. Syy tähän on se, että 911:ää on parannettu jatkuvasti parin viime vuosikymmenen aikana. 911:n alusta on niin hyvä kuin se vain voi olla, ja vielä näin pitkän jatkuvan tuotannon jälkeenkin Porsche onnistuu löytämään uusia tapoja parantaa sitä.

Range Roverin luotettavuus

Tosiasia on, että Range Roverit eivät luultavasti olekaan niin epäluotettavia kuin kaikki luulevat, sillä Range Roverit näyttävät todella olevan täyttä roskaa luotettavuuden suhteen. Ihmiset kuitenkin ostavat niitä edelleen, ja ihmiset nauttivat niistä edelleen jokaisen uudemman sukupolven myötä.

On outoa, että yritystä, jonka luotettavuus on niin heikko, pidetään edelleen brittiläisen ylellisyyden peruspilarina. Mutta se johtuu siitä, että Land Rover otti erilaisen lähestymistavan markkinoinnin, älykkään tuotesijoittelun ja julkkisten mainosten avulla.

Range Roverit ovat uskomattoman monimutkaisia, joten ei ole mikään yllätys, että ne ovat sen vuoksi epäluotettavia. Nykyaikainen Range Rover on hämmästyttävä luksusmaasturi, jossa on paljon tilaa, tekniikkaa ja ylellisyyttä. Mutta samalla se tarjoaa myös luokkansa johtavat maasto-ominaisuudet, mikä on harvinaista todellisissa luksusmaastureissa.

Jos tähän yhdistetään ikoninen muotoilu, julkkisten mainokset ja yleinen maasturihulluus, Range Rovereita myydään yhä vasemmalle ja oikealle. Parin vuoden kuluttua ihmiset myyvät kuitenkin yleensä luksusmaasturit takuiden umpeuduttua, ja silloin helvetti pääsee valloilleen.

  Nouseeko 996 Turbon arvo?

Mitä luksus todella tarkoittaa ja miksi ihmiset ostavat Range Rovereita?

On yleinen harhaluulo, että luksus vastaa laatua. Ylellisyys ei välttämättä tarkoita laatua; ylellisyydessä on kyse pikemminkin yksinoikeudesta. Loppujen lopuksi, jos me kaikki ajaisimme Range Rovereita, kukaan ei olisi erityinen, mikä on yksi syy siihen, miksi Range Roverit ovat niin suosittuja.

Range Roverit tarjoavat uskomatonta ylellisyyttä, mukavuutta, käytännöllisyyttä, maastokelpoisuutta ja niin edelleen. Todellinen insinöörityö pyrkii löytämään yksinkertaisimmat ratkaisut ongelmiin, ja nämä ratkaisut ovat yleensä melko luotettavia. Range Rover näyttää kuitenkin olevan täysin päinvastainen.
Ei varmasti ole yllätys, että Range Roverit ovat epäluotettavia, sillä niillä on ollut tämä maine jo pitkään. Silti ne ovat eksklusiivisia statussymboleja, ja ihmiset haluavat muiden ihmisten tietävän, että heillä on varaa tällaiseen maasturiin, vaikka se maksaisikin enemmän.

Porschet ovat tavallaan samanlaisia, jos ajatellaan Cayennea ja Panameraa, mutta nämä kaksi ovat paljon luotettavampia. Toisaalta 911-autoja ostavat urheiluautojen ystävät, ja keskimääräinen 911:n omistaja on todennäköisesti autoharrastaja jossain muodossa tai tavalla.

FAQ

Yrittääkö Land Rover tehdä luotettavampia autoja?

Totta kai, kaikki yrittävät tehdä luotettavia tuotteita. Erona on kuitenkin se, että Land Rover ei aseta luotettavuutta etusijalle, sillä tyypillinen Land Roverin asiakas ei pidä luotettavuutta ensisijaisena.
Samalla tavalla kuin Toyota priorisoi luotettavuutta, koska Toyota-asiakkaat priorisoivat luotettavuutta, Land Rover priorisoi tyyliä, ylellisyyttä ja statusta, koska Range Roverin asiakas priorisoi tyyliä, ylellisyyttä ja muotia.

  Onko Porsche Cayenne hyvä maastossa

Tekeekö Land Rover ylellisempiä autoja kuin Porsche?

Näiden kahden merkin välillä Porsche on ylellisempi, sillä useimmissa Porschen malleissa hienostuneisuus ja teknologia ovat ylivertaisia. Vaikka Range Rover on ylellinen ja eksklusiivinen, Porsche tekee hyperautoja, joten vertailua ei todellakaan ole.
Jos ylellisyys on yksinoikeutta (ja sitä se on), Porsche 918 Spyder on ylellisyydessä vertaansa vailla. Yksinoikeustekijää korostaa vielä miljoonan dollarin hintalappu.

Tekeekö Porsche parempia katumaastureita kuin Land Rover?

Se riippuu siitä, mitä haluat. Jos haluat urheilullisen katumaasturin, jossa on ylivoimainen luotettavuus ja tekniikka, valitse Porsche Cayenne. Jos arvostat tyyliä, statusta, mukavuutta ja maastoajoa, valitse Range Rover. Sama pätee molempien valmistajien koko katumaasturimallistoon.
Range Roverin ikonista asemaa on vaikea kiistää, vaikka sen luotettavuus ei ole lähelläkään sitä. Toisaalta Porsche 911 on myös kiistaton ikoni, mutta sen luotettavuus on vankka.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z