Pystytkö käynnistämään Teslan?

Tesla on edistyksellinen sähköautomerkki, jolla on markkinoiden parhaita autoteknologioita. Mutta kuten tavallisista autoista, myös Teslasta voi yllättäen loppua virta. Voiko Teslan siis käynnistää, jos akku tyhjenee?

Kyllä, voit käynnistää Teslan polttomoottorin avulla, mutta et toista sähköautoa. Varmista vain, että kytket Teslan valmistajan suosittelemalla tavalla ja että sinulla on riittävästi virtaa seuraavalle latausasemalle tai supercharger-verkostoon.

Siitä huolimatta, kuten edellä todettiin, sinun ei pitäisi käynnistää Teslaa käyttämällä toista EV:tä tai Teslaa. Vaarana on, että Teslan akku vahingoittuu lopullisesti, ja sen vaihtaminen on erittäin kallista. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää litiumionikäynnistintä Teslan käynnistämiseen.

Miten Tesla käynnistetään

Vaihe 1: Aloita valmistelemalla 12 voltin hyppykäynnistin.

Vaihe 2: Seuraavaksi avaa vetosilmukan kansi painamalla kannen oikeaa yläreunaa, kunnes se työntyy sisään, ja vedä sen jälkeen kantta omaan suuntaasi. Tämä on hinaussilmukan sijainti.

Vaihe 3: Tesla-merkkisi ja -mallisi mukaan huomaat kaksi johtoa, jotka on liitetty hinaussilmukan suojukseen, tai ne ovat reiän sisällä ja sinun on vedettävä ne varovasti ulos.

Vaihe 4: Ota 12 V:n hyppykäynnistimen punainen positiivinen johto ja liitä se Teslan punaiseen positiiviseen johtoon. Tee sama mustalle kaapelille.

Vaihe 5: Käytä virtaa starttikäynnistimelläsi Teslan tavaratilan avaamiseen.

Vaihe 6: Kun olet avannut tavaratilan, irrota musta ja myöhemmin punainen kaapeli.

Vaihe 7: Seuraavaksi yhdistä johdot takaisin vetosilmukan suojukseen ja aseta vetosilmukka paikalleen asettamalla johdot aukkoon. Kohdista sen jälkeen kansi paikalleen aloittaen vasemmasta alakulmasta ja työnnä se paikalleen.

  Pitäisikö minun ostaa Tesla vai Mercedes?

Vaihe 8: Irrota akkua peittävä suuri muovipaneeli. Näet mustan ohjaamon imupaneelin, jonka voit helposti poistaa vetämällä ylöspäin.

Vaihe 9: Kytke punainen kaapeli akun punaiseen napaan ja musta negatiivinen kaapeli mustaan negatiiviseen napaan.

Vaihe 10: Kytke ulkoinen virtalähde päälle ja odota noin 10 minuuttia, kunnes auton tietokoneet käynnistyvät. Jonkin ajan kuluttua näet Teslan kosketusnäytön käynnistyvän.

Vaihe 11: Anna sen latautua jonkin aikaa ja irrota se sitten ensin mustasta ja myöhemmin punaisesta kaapelista.

Vaihe 12: Asenna aiemmin irrottamasi mustat paneelit ponnahduttamalla ne takaisin paikoilleen. Varmista aina, että paneelit ovat kunnolla kohdakkain ennen niiden työntämistä, sillä ne voivat rikkoutua nopeasti.

Vaihe 13: Aja lopuksi lähimmälle latausasemalle ja lataa Tesla. Kun 400 voltin akku on ladattu täyteen, se alkaa ladata 12 voltin akkua.

FAQ

Miksi Teslan moottoria ei voi käyttää polttomoottorin käynnistämiseen?

Teslan moottoria ei voi käyttää toisen Teslan tai polttomoottorin käynnistämiseen, koska siitä puuttuu toisen auton käynnistämiseen tarvittava teho. Lisäksi Teslan tai sähköauton akuissa on alhainen jännite, mikä voi lopulta vahingoittaa autoa, jos käytät sitä toisen auton käynnistämiseen.

Mitä muita vaihtoehtoja voin käyttää Teslan käynnistämiseen toisen tavallisen auton moottorin lisäksi?

Jos Teslan akkusi kuolee keskellä ei-mitään, voit silti käynnistää autosi, vaikka lähistöllä ei olisi yhtään autoa. Tätä varten sinulla on kuitenkin oltava käsilläsi litiumionihyppykäynnistin. Tämän starttikoneen mukana toimitetaan autojen käynnistämiseen tarkoitetut kaapelit.

  Miksi Teslan renkaat kuluvat niin nopeasti?

Omistatpa sitten Teslan tai perinteisen polttomoottoriauton, voit käyttää litium-ionihyppykäynnistintä tyhjän akun käynnistämiseen. Varmista vain, että kytket sen kunnolla ja käynnistät auton. Tämä on erinomainen vaihtoehto, koska et tarvitse toista autoa autosi käynnistämiseen.

Mitä tapahtuu, kun Teslasta loppuu virta?

Ennen kuin Teslan akut tyhjenevät kokonaan, auto käynnistyy ehdottamalla lähimpiä latausasemia tai Supercharger-verkostoja. Tämän lisäksi se ilmoittaa sinulle, milloin autosi kantama loppuu ja se pysähtyy äkillisesti, jos et lataa akkua.

Seuraavaksi Tesla alkaa hidastaa vauhtia noin 15 kilometriin tunnissa. Se myös ilmoittaa kuljettajalle, että se ei pysty ajamaan pian, ennen kuin se pysähtyy ja pysäköi itsensä tien varteen. Kun näin tapahtuu, sinun on pakko soittaa Teslan tiepalveluun, jos olet kantaman sisällä. Mutta jos et ole, sinun on kutsuttava hinausauto.

On tärkeää välttää Teslan akun käyttämistä alle 20 prosentin. Tämä ei ainoastaan vahingoita akkua, vaan vaikuttaa myös sen pitkäikäisyyteen. Jos siis aiot matkustaa kauas tai sinulla on paljon asioita hoidettavana autollasi, on tärkeää varmistaa, että autossasi on riittävästi mehua matkan tai matkojen ajaksi.

Kuinka paljon Teslan akun vaihtaminen maksaa?

Vuonna 2019 Elon Musk väitti, että akkumoduulien vaihtaminen maksaa noin 5 000-7 000 dollaria. Huomaa, että tämä on akkumoduulien eikä koko akkupaketin hinta. Autoosi asennetusta akusta riippuen yksi akkupaketti voi siis sisältää jopa 16 mallia, mikä on melko kallista.

  Pitäisikö minun ostaa käytetty Tesla?

Tuleeko Teslan mukana 12 V:n akku?

Kyllä, Teslassa on 12 V:n akku. Toisin kuin Teslan pääasiallinen ajoakku, joka on 400 V:n akku, 12 V:n akku käyttää Teslan apujärjestelmiä. Joitakin näistä toiminnoista ovat turvatyynyt, ajovalot, avoimet ovet, ABS-jarrujärjestelmä, pyyhkijämoottorit, tuulettimet, AC, lämmitin, pesunestepumput ja paljon muuta.

Vetopääakun tehtävänä on ajaa moottoria. 12 V:n akku antaa siis virtaa tärkeälle elektroniikalle ja lisäominaisuuksille. 12 V:n akku on erittäin tärkeä, koska pääajovoima-akku sammuu yleensä onnettomuustilanteessa. Tämän seurauksena 12 V:n akku käynnistää turvatyynyn ja hätävilkut.

Yhteenveto

Jos olet miettinyt, voitko käynnistää Teslan, sinun ei tarvitse enää murehtia. Teslan voi käynnistää polttomoottoriautolla, mutta ei toista Teslaa tai sähköautoa. Kaiken lisäksi se käynnistyy myös litium-ionihyppykäynnistimellä, jota on helppo säilyttää ja käyttää.

Teslan starttaaminen toisen Teslan tai sähköauton avulla voi vahingoittaa moottoria. Tämä johtuu siitä, että Tesloissa ja muissa sähköautoissa on matalajännitteiset akut, joista puuttuu toisen auton käynnistämiseen tarvittava teho.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z