Renault Clio – yleiset ongelmat

Renault Clio

Renault Clio on Renaultin vuodesta 1990 nykypäivään valmistama kompakti viistoperäauto. Se on yksi Renaultin historian tunnetuimmista ja pisimpään jatkuneista malleista ja samalla yksi Renaultin kaikkien aikojen menestyneimmistä malleista. Renault onnistui myymään niitä valtavasti 33 vuoden aikana, eikä Clio näytä olevan lähiaikoina menossa minnekään.

Tässä artikkelissa aiomme mainita Renault Clion yleisimmät ongelmat. Kerromme, mikä Cliossa hajoaa ja mitä sinun on tehtävä sen korjaamiseksi. Aloitamme ensin moottoriongelmista, joihin kuuluvat muun muassa moottorin kolina ja sytytyskelojen ongelmat. Clion tiedetään kärsivän myös sähköongelmista, kun taas vaihteisto-ongelmia on myös.

Ohjaustehostinjärjestelmä voi pettää ja jättää sinulle valtavan raskaan ohjauspyörän, joka voi jopa johtaa onnettomuuteen. Jarrut voivat muuttua reagoimattomiksi, vaikka painaisit poljinta kuinka kovaa.

Kaiken kaikkiaan jotkin näistä ongelmista ovat todellakin vakavia, ja ne on otettava huomioon aina, kun olet kiinnostunut ostamaan käytetyn Clion. Jos valitset mallin, jota ei ole käytetty väärin koko sen elinkaaren aikana, sinun pitäisi voida nauttia melko ongelmattomasta kokemuksesta, jos teet kaikki tarvittavat huollot.

Moottorin ongelmat

Yksi pahimmista ongelmista, joita voit kohdata Cliossa, on ongelma, jossa moottori voi alkaa kolista hammashihnaongelmien vuoksi. 1,2-litraisessa bensiinimoottorissa ja 1,5-litraisessa dieselmoottorissa tiedetään olevan hihnan kolinaongelmia, sillä näiden hihnojen sanotaan kestävän vain noin 5 vuotta. Jos kuulet moottoritilasta tulevaa kolinaa, tarkista se ja vaihda hihna tarvittaessa.

  Hyundai i20 vs. Renault Clio - kumpi on parempi?

Yksi toinen huomattava moottoriongelma liittyy viallisiin sytytyskeloihin, jotka saavat auton räiskimään käynnistyksen yhteydessä ja joskus jopa sammumaan kokonaan. ECU-ongelmat voivat vaikuttaa auton kykyyn käydä tasaisesti tyhjäkäyntiä, varsinkin jos havaitset moottorin yskimistä.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat jotakin, jota harvoin mikään auto voi olla vailla, mikä on järkevää, sillä nykyaikaiset autot ovat niin monimutkaisia ja täynnä kaikenlaista teknistä neroutta, että jokin menee väistämättä vikaan lopulta. ABS-anturi voi vioittua ja sytyttää ABS-varoitusvalon kojelaudassa.

Pahin sähköongelma on kuitenkin todennäköisesti sellainen, jossa vesi pääsee sulakerasiaan ja aiheuttaa kaikenlaisia sähköongelmia. Kaikista yleisin on avain, joka ei käynnistä autoa, ja tyypillisesti se johtaa sulakerasian sisällä olevaan veteen.

Vaihteisto-ongelmat

Vuosien 2005 ja 2006 Renault Clio -mallit ovat tunnettuja oudosta vaihdelaatikko-ongelmasta, jossa auto voi vaihtaa automaattivaihteistosta manuaalivaihteistoon ilman mitään loogista syytä. Lisäksi omistajat ovat valittaneet vaihteiston hyppivän vaihteita, mikä voi johtaa auton pysähtymiseen. Tämä voi olla vaarallista, varsinkin jos se tapahtuu suuremmissa nopeuksissa.

Uudempiin Clio-malleihin liittyy kytkinongelmia manuaalivaihteiston kanssa, ja monet ovat sanoneet, että autolla on joskus ongelmia edes vaihteen valitsemisessa. Kaiken kaikkiaan nykyaikaisten Clio-mallien vaihteistot eivät ole parhaita mahdollisia, joten kiinnitä niihin erityistä huomiota, kun olet ostamassa autoa.

Ohjaustehostimen ongelmat

Toinen melko suuri ongelma muutamissa Renault Clio -sukupolvissa ja Renaultissa yleensä on hauras ohjauspylväs, joka voi irrottaa ohjaustehostimen avustuksen ja siten aiheuttaa koko joukon ongelmia itse pylväässä. Renault jopa kutsui Clion takaisin vuonna 2019 tämän ongelman vuoksi.

  Onko Renault Arkana hyvä auto?

Varoitusvalo alkaa tyypillisesti syttyä ja ohjaustehostinjärjestelmä pettää. Kuten mainittu, sinun on vaihdettava koko ohjauspylväs, jotta tämä ongelma voidaan ratkaista kokonaan.

Jarrut eivät reagoi

Monet vuoden 2015 jälkeiset Clio-mallit kärsivät huonosti suojatuista jarruputkista, jotka voivat ajan myötä rappeutua ja alkaa vuotaa öljyä. Renault kutsui Clion takaisin useita kertoja tämän ongelman vuoksi, mutta pahinta on se, että tämä ongelma voi johtaa reagoimattomiin jarruihin, jotka aiheuttavat helposti onnettomuuden.

Onneksi niiden vaihtaminen ei ole liian vaikeaa, joten muista sisällyttää ne säännöllisiin huolto- ja kunnossapitoväleihisi.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Renault Clio?

Tähän kysymykseen vastaaminen ei ole erityisen vaikeaa, sillä Clio on jo nyt todella suosittu auto. Tämä tarkoittaa, että monet ihmiset pitävät sitä ostamisen arvoisena, minkä vuoksi Eurooppa on täynnä Clio-malleja kaikista sukupolvista. Näin ollen kyllä, sinun kannattaa ostaa Clio, jos etsit edullista, helppokäyttöistä ja helppokäyttöistä päivittäisautoa.

Toisaalta, jos pidät luksusautoista ja haluat tuntea olosi erityiseksi ajaessasi autoa, Clio ei ole sellainen auto, joka tarjoaa sinulle tällaista tyydytystä. Toki se hoitaa normaalin työmatkakuskin tehtävät, mutta se ei pääse lähellekään luksusautoja.

Mitkä autot kilpailevat Renault Clion kanssa?

Renault Clio kilpailee sellaisten autojen kanssa kuin Ford Fiesta, Opel Corsa, Peugeot 208, Seat Ibiza, VW Polo, Skoda Fabia ja Citroen C4 Cactus. Kun kilpailijoita on näin paljon, on vaikea pysyä hengissä, minkä vuoksi Renault on pitänyt huolen siitä, että Clio on aina ajan tasalla.

  Onko Renault Scenic hyvä auto?

Jotkut näistä, kuten Fiesta ja Peugeot, ajavat paremmin, kun taas toiset, kuten Polo ja Peugeot, tuntuvat laadukkaammilta autoilta. Clio on kuitenkin yksi joukon tilavimmista malleista ja samalla myös yksi paremman näköisistä.

Aikooko Renault luopua Cliosta?

On liikkunut monia huhuja, joiden mukaan Renault Clio on menossa hakkuulohkolle ja se korvataan pian Renault 5:llä. Näin ei todennäköisesti ole, sillä Renault Clio näyttää pitävän pintansa vielä monta vuotta.

Tämä on järkevää, sillä Clio on aina saanut hyvän vastaanoton markkinoilla ja sen myyntiluvut ovat edelleen melko vahvat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z