Renault Kangoo – yleiset ongelmat

Renault Kangoo

Renault Kangoo on ranskalainen autonvalmistaja Renaultin valmistama suosittu sarja kompakteja 4/5-ovisia monikäyttöautoja (MPV). Kangoo esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1997, ja sen jälkeen se on kokenut useita päivityksiä ja uudistuksia, jotta se olisi kilpailukykyisempi ja vastaisi paremmin Renaultin nykyistä tarjontaa.

Kangoo on suunniteltu monipuoliseksi ja käytännölliseksi, ja sen tilavat sisätilat ja muunneltavat istuinjärjestelyt tekevät siitä sopivan matkustajien, rahdin tai näiden yhdistelmän kuljettamiseen. Tässä artikkelissa mainitsemme Renault Kangoon yleisimmät ongelmat, jotka antavat laajan yleiskuvan siitä, mitä kannattaa varoa Renault Kangoota ostaessa.

Yleisimpiä Renault Kangoon ongelmia ovat sähköongelmat, jakohihnan ongelmat, ohjaustehostimen ongelmat, ovien ongelmat ja polttoainejärjestelmän ongelmat. Useimmat näistä voivat olla todella ärsyttäviä, mutta onneksi vain muutamat niistä voivat olla todella kalliita hoitaa.

Kaiken kaikkiaan Kangoo vaikuttaa melko luotettavalta monikäyttöautolta, jos siitä huolehditaan asianmukaisesti. Monet pienet ja keskisuuret yritykset käyttävät Kangoota kaikkiin liiketoimintatarpeisiinsa, minkä vuoksi Renault on säilyttänyt Kangoon vielä tänäkin päivänä.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ja Renault-mallit ovat kuin taivaassa tehty pari, varsinkin kun kyseessä ovat 2000-luvun alun mallit. Merkittävimpiä Renault Kangoon sähköongelmia ovat viallinen nopeusmittari, jonka nopeus voi laskea viallisen anturin vuoksi. Itse avain voi vioittua ja tehdä varkaudenestojärjestelmästä käyttökelvottoman, eikä autoon pääse käsiksi.

Myös lämmitystuuletin on ongelma, sillä tuulettimen vastuksen tiedetään vikaantuvan ja se on vaihdettava. Viimeisenä, mutta ei varmasti vähäisimpänä, uudempien mallien Start & Stop -järjestelmä voi olla varsin itsepintainen ja hidas käynnistämään auton, mikä voi tehdä päivittäisistä työmatkoista ärsyttäviä. Onneksi nämä ongelmat voidaan ratkaista ohjelmistopäivityksillä tai kytkemällä toiminto kokonaan pois päältä.

  Yleisiä ongelmia Renault Fluence -mallissa

Hammashihnaongelmat

Kuten monissa muissakin ajoneuvoissa, Renault Kangoossa on jakohihna, joka vastaa moottorin venttiilien ja mäntien liikkeiden synkronoinnista. Hammashihnaongelmia voi esiintyä missä tahansa ajoneuvossa, myös Renault Kangoo -ajoneuvossa, ja ne voivat johtaa vakaviin moottorivaurioihin, jos niihin ei puututa nopeasti.

Hammashihnan kiristin on vastuussa siitä, että hihna pysyy kireällä ja paikallaan. Jos kiristin pettää, hihna voi löystyä tai asettua väärin, mikä voi aiheuttaa moottorivaurioita. Tämä johtuu useimmiten öljyn saastumisesta, mikä tarkoittaa, että moottoriöljy on vaihdettava mahdollisimman usein, jotta ajoitushihnavaurioiden mahdollisuus voidaan minimoida.

Ohjaustehostimen ongelmat

Jos tunnet, että ohjauspyöräsi on yhä raskaampi hallita, ohjaustehostimen neste saattaa vuotaa. Jos ohjaustehostinneste vuotaa, ohjaustehostinpumppu ei ehkä saa tarpeeksi nestettä toimiakseen kunnolla, mikä voi aiheuttaa ohjauksen jäykistymisen tai reagoimattomuuden.

Tämä voi johtaa vialliseen ohjaustehostinpumppuun, jolloin ohjauspyörä on uskomattoman jäykkä. Myös itse hihna voi kulua, joten muista pitää koko ohjaustehostinjärjestelmäsi kunnossa ja tarkastaa se aina öljynvaihdon yhteydessä.

Oviongelmat

Kangoon ovenkahvat voivat joskus rikkoutua tai irrota. Jos näin käy, oven avaaminen tai sulkeminen voi olla vaikeaa. Ovien lukkojen toimilaitteet voivat myös vioittua, mutta muista tarkastaa myös avaimenperä, sillä monet ihmiset olettavat ensin ovien lukkojen olevan syyllisiä.

Kangoon ovien kumitiivisteet voivat kulua tai vaurioitua, jolloin ajoneuvoon pääsee vettä ja roskia. Tämä voi aiheuttaa ongelmia sisätiloissa ja johtaa korroosioon.

  Onko Renault Modus hyvä auto?

Polttoainejärjestelmän ongelmat

Polttoainejärjestelmästä on mainittava kaksi. Kangoo palautettiin takaisin vuosina 2018 ja 2019 viallisen polttoaineputken vuoksi, joka aiheutti sen, että se käytti liikaa polttoainetta. Jos siis huomaat polttoainetalouden menevän huonompaan suuntaan, muista soittaa jälleenmyyjälle ja kysyä asiasta.

Jos autosi alkaa velloa, sammuu tai ei käynnisty, polttoainepumppu saattaa olla ongelmana. Jos et siis kuule polttoainepumpun käynnistymistä, kun käännät avainta, olet juuri törmännyt ensimmäiseen oireeseen viallisesta polttoainepumpusta.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Renault Kangoo?

Kangoo on tunnettu monipuolisuudestaan, sillä sen tilava sisätila ja muunneltavat istuinjärjestelyt tekevät siitä sopivan matkustajien, rahdin tai näiden yhdistelmän kuljettamiseen. Jos tarvitset ajoneuvon, joka mukautuu muuttuviin tarpeisiisi, Kangoo voi olla hyvä valinta.

Se on myös polttoainetaloudellinen, ei maksa paljon rahaa ja siinä on paljon vaihtoehtoja. Toisaalta, jos haluat jotain hieman modernimpaa ja mukavampaa, Kangoo ei todennäköisesti ole ensimmäinen valintasi.

Minkälaisia Renault Kangoo -korityyppejä on olemassa?

Renault Kangoo on saatavana pakettiautona, joka on yleisin korityyppi, joka on suunniteltu kuljettamaan paljon rahtia. Saatavilla on myös miehistöautomalli, ja se on yleensä valinta niille, jotka haluavat yhdistää henkilö- ja tavarankuljetuksen.

Kangoon MPV-versio on suunniteltu henkilökohtaiseen käyttöön, ja siinä on suurempi matkustajatila, jossa on istumapaikat jopa seitsemälle henkilölle. Sitä on myös saatavana eri kokoja erilaisiin tarpeisiin. Voit valita myös Kangoo Z.E.:n, joka on EV-malli, ja matkailuauton, jota ei ole tarjolla vakiona, mutta ihmiset ovat muuttaneet joukon näistä matkailuautokokoonpanoihin.

  Hyundai i20 vs. Renault Clio - kumpi on parempi?

Onko Renault Kangoo turvallinen?

Renault Kangoo on yleensä luokiteltu turvalliseksi ajoneuvoksi, mutta turvallisuusominaisuudet ja -luokitukset voivat vaihdella ajoneuvon vuosi- ja mallivuodesta ja -mallista riippuen Euroopan uusien autojen arviointiohjelma (Euro NCAP) on testannut useita Renault Kangoo -versioita ja antanut sille kokonaisturvallisuusluokituksen, joka on neljä tähteä viidestä.

Siinä on myös paljon nykyaikaisia aktiivisia turvallisuusominaisuuksia, kuten turvatyynyt, ABS, peruutuskamera, AEB ja anturit, mutta ei kaikkein edistyksellisimpiä ominaisuuksia, kuten mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistalla pysymisen avustin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z