Renault Laguna – yleiset ongelmat

Renault Laguna

Renault Megane on suuri perheauto, joka on saatavana sekä sedanina että coupéna. Se esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 1994, ja siitä lähtien se on tuottanut kolme eri sukupolvea. Lagunan valmistus lopetettiin mallivuodeksi 2015, joka merkitsi sen lopullista loppua. Lagunaa ei ollut enää, eikä se näytä siltä, että se muuttuisi.

Tässä artikkelissa aiomme mainita Renault Lagunan yleisimmät ongelmat, mikä tarkoittaa, että kerromme, mikä siinä voi mennä vikaan ja mitä voit tehdä sen kumoamiseksi. Näitä ovat esimerkiksi moottorin ongelmat, kuten viallinen jäähdytystuuletin, tai polttoainepumpun ongelmat, jotka voivat aiheuttaa auton pysähtymisen eikä se enää käynnisty.

Ohjausjärjestelmä on myös altis ongelmille, joista osa voi tehdä järjestelmästä täysin käyttökelvottoman. Käsivaihteistossa voi olla kytkinongelmia, kun taas sähköongelmia on lukuisia ja joskus todella turhauttavia. Lopuksi on mainittava myös jousitusjärjestelmä, erityisesti taka-akselin holkit, jotka voivat aiheuttaa kolahdusääniä.

Kaiken kaikkiaan Laguna on melko luotettava auto, jos teet kaikkesi sen säilyttämiseksi. Vanhemmissa malleissa on tosiaan enemmän ongelmia, mutta kaiken pitäisi sujua hyvin, jos teet huolellisuutesi ja pysyt näiden ongelmien varalta ajan tasalla.

Moottorin ongelmat

Yleisimmät Renault Lagunan moottoriongelmat liittyvät jäähdytystuulettimeen, joka voi pettää ja aiheuttaa auton pysähtymisen. Joskus syynä voi olla itse anturi, mikä tarkoittaa, ettei tuulettimen vaihtoon kannata ryhtyä heti. Laguna voi kärsiä myös EGR-venttiiliongelmista, jotka johtavat huonoon kiihtyvyyteen ja moottoriöljyn palamiseen.

  Onko Renault Clio hyvä auto?

Polttoainepumppu on tunnettu kipeä kohta monissa Laguna-malleissa vuosina, ja ongelma alkaa yleensä polttoaineen epäjohdonmukaisella syötöllä, mutta kehittyy helposti täydelliseksi käynnistymättömyydeksi. Myös turboahdin voi harvoin epäonnistua, joten muista tarkastaa kaikki nämä järjestelmät aina kun mahdollista, sillä varhaiset toimenpiteet voivat auttaa ehkäisemään näitä ongelmia.

Ohjausjärjestelmän ongelmat

Lagunassa on muutamia ohjausjärjestelmään liittyviä ongelmia, joista tärkeimpiä ovat koputusäänet, kun pyörää käännetään kokonaan, ja viallinen ohjaustehostimen pumppu. Ensin mainittu voidaan korjata suuntaamalla uudelleen kaikki pienet mekaaniset osat, jotka voivat hankautua toisiaan vasten, kun pyörä lukitaan kunnolla.

Ohjaustehostimen pumpun vikaantuminen on vakavampi ongelma, ja se johtaa ohjaustehostimen tuen täydelliseen puuttumiseen. Jos näin tapahtuu, ohjaustehostinpumppu on vaihdettava, mutta jos havaitset ongelman ajoissa, voit ehkä pelastaa pumpun.

Vaihteisto-ongelmat

Useimmat Renault Laguna -mallit on varustettu manuaalivaihteistolla, jonka tiedetään kärsivän kytkinpolkimen tahmeudesta. Tämä tarkoittaa tyypillisesti sitä, että polkimen kytkeminen vaatii enemmän voimaa, kun taas polkimen irrottaminen on hidasta ja usein vaikeaa, jos poljin ei suostu palaamaan alkuasentoonsa.

Todellisuudessa tämä on yleinen ongelma Lagunassa, ja kytkimen vaihtaminen on ainoa tapa korjata se kokonaan. Koska tämä on melko vaikea tehtävä suorittaa itse, sinun kannattaa viedä autosi kokeneelle mekaanikolle, jonka pitäisi pystyä hoitamaan ongelma muutamassa tunnissa.

Sähköongelmat

Lagunaa voi vaivata monet mahdolliset sähköongelmat, joista kaksi tärkeintä ovat vialliset lämmittimet ja sähkötoimisten ikkunoiden pettäminen. Edellinen johtuu viallisesta ohjauspaneelista, joka on vaihdettava, kun taas jälkimmäinen edellyttää, että tarkastat sähköikkunoiden säätimet ja vaihdat myös ne.

  Onko Renault Laguna hyvä auto?

Muita sähköongelmia ovat mahdolliset ulkovalaistusongelmat, elektronisen seisontajarrun ongelmat ja kojelaudan näytön ongelmat. Jotkin näistä pienemmistä ongelmista voidaan ratkaista yksinkertaisilla ohjelmistopäivityksillä, mutta jotkin vaativat myös laitteiston osien vaihtamista.

Jousitusjärjestelmän ongelmat

Takajousitusjärjestelmän tärkeimmät ongelmat ovat kuluneet akseliholkit ja mahdolliset iskunvaimennusongelmat. Näitä ei voi oikeastaan estää, sillä molemmat ovat kuluvia ja ne on lopulta vaihdettava.
Jos siis kuulet jousituksen alueelta koputusääniä, erityisesti aaltoillessasi, sinun kannattaa tarkastaa akseliholkit ja iskunvaimentimet.

FAQ-osio

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z