Renault Sandero – yleiset ongelmat

Renault Sandero

Renault/Dacia Sandero on Renaultin ja sen romanialaisen tytäryhtiön Dacian valmistama pienikokoinen henkilöauto. Sandero tuli markkinoille vuonna 2008, ja sitä on sittemmin uudistettu kahdesti. Sanderon viimeisin, kolmas sukupolvi tuli markkinoille vuonna 2020, ja sitä valmistetaan ja myydään edelleen maailmanlaajuisesti.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Dacia Sanderon yleiset ongelmat, mikä tarkoittaa, että luetellaan kaikki, mikä siinä on vialla, ja sen jälkeen annetaan hyödyllisiä neuvoja siitä, miten näitä ongelmia voidaan välttää tulevaisuudessa. Jotkin näistä ongelmista ovat todellakin pahempia kuin toiset, mikä tarkoittaa, että jotkin niistä vaativat ammattiapua.

Yleisimpiä Renault Sanderon ongelmia ovat ruostumisongelmat, sähköjärjestelmän ongelmat, ECU-viat, DPF-ongelmat ja korkeapaineisen polttoainepumpun (HPFP) ongelmat. Sanderon aikaisemmat mallit ovatkin ongelmallisempia, kun taas myöhemmät mallit ovat kestävämpiä.

Joka tapauksessa Sandero on kunnollinen, edullinen ja suosittu pienikokoinen auto, jolla on huomattava kannattajakunta, koska se on ollut esillä Top Gear -ohjelmassa useita kertoja. Jos olet hankkimassa Sanderoa, lue tämä artikkeli, jotta tiedät, mitä sinun on varottava ja miten vältät sitruunan ostamisen.

Ruosteongelmat

Tämä ongelma liittyy pääasiassa Sanderon 1. sukupolveen, mutta monien raporttien mukaan myös vuosien 2013-2016 Sandero-mallit ovat alttiita ruostumaan. Tämä oli melko suuri ongelma Renault/Dacialle, mikä sai heidät pidentämään takuun kattavuuttaan viidestä seitsemään seitsemään vuoteen asiakkaiden huolien tyydyttämiseksi.

Mahdollisuus auton ruostumiseen kasvaa kuitenkin sitä suuremmaksi, mitä enemmän kilometrejä se ajaa ja mitä pidempään se viettää aikaansa tiellä. Erään lähteen mukaan Intian tehdas ei tarjonnut asianmukaista maaliseosta, joka korreloi suoraan ruosteen ja korroosion kanssa. Lisäksi joidenkin eurooppalaisten raporttien mukaan vanhemmat Renault/Dacia-autot ovat itse asiassa vähemmän alttiita ruostumiselle kuin uudemmat autot.

  Onko Renault Espace hyvä auto?

Sähköongelmat

On olemassa lukemattomia raportteja siitä, että Dacia/Renault Sandero kärsii monenlaisista sähköongelmista, joista suurin osa ei onneksi vaikuta auton ajokykyyn. Yleisimpiä sähköongelmia ovat vialliset infotainment-järjestelmät, jotka voivat joko sammua tai jäätyä. Ilmastointiongelmia raportoidaan myös paljon, koska auto ei pysty jäähdyttämään/lämmittämään matkustamoa nopeasti.

Yksi huomattavimmista ongelmista liittyy hajoaviin ajovaloihin, jotka voivat olla turvallisuusriski yöaikaan. Pienempiä ongelmia, kuten ongelmia sähköisten ikkunoiden tai virtalukkojen kanssa, on myös raportoitu, mutta ei yhtä usein kuin edellä mainitut ongelmat.

DPF-ongelmat

Jos törmäät oireisiin, kuten moottorin heikentyneeseen suorituskykyyn, varoitusvaloihin, lisääntyneeseen polttoaineen kulutukseen tai käynnistys- ja käynnistymisvaikeuksiin, on todennäköistä, että DPF-suodatin on syyllinen. Ajan myötä hiukkassuodatin voi tukkeutua noesta, mikä voi johtaa useisiin ongelmiin. Tämän korjaamiseksi sinun on joko puhdistettava hiukkassuodatin, jos mahdollista, tai vaihdettava se, mikä ei ole halpaa.

Näiden ongelmien välttämiseksi sinun on noudatettava kaikkia määräaikaishuoltovälejä ja muutettava ajotapojasi. Tämä voi edellyttää ajamista suuremmilla nopeuksilla tai pidempiä aikoja, jotta moottori voi saavuttaa korkeamman lämpötilan ja polttaa suodattimeen kertyneen noen pois.

ECU-ongelmat

Elektroninen ohjausyksikkö (ECU) on kriittinen osa kaikissa nykyaikaisissa ajoneuvoissa, myös Dacia Sanderossa. Se vastaa monien moottorin toimintojen, kuten polttoaineen ruiskutuksen, sytytyksen ajoituksen ja päästöjen valvonnan, ohjauksesta. Se voi kuitenkin myös vioittua ja aiheuttaa monenlaisia ongelmia.

  Renault Master - yleiset ongelmat

Näitä ovat esimerkiksi epätasainen käyttäytyminen, kuten karkea tyhjäkäynti, epäjohdonmukainen kiihtyvyys ja huono polttoainetaloudellisuus. Koska ECU:n tehtävänä on valvoa useita keskeisiä mittareita, on tärkeää tarkastuttaa se mahdollisimman pian, jotta se ei aiheuta lisää ongelmia.

Korkeapaineisen polttoainepumpun ongelmat

Jos HPFP vikaantuu, moottori ei saa riittävästi polttoainetta, jolloin se todennäköisesti sammuu ja kieltäytyy käynnistymästä. HPFP-ongelmiin voi liittyä myös varhaisia virhetuloksia, karkeaa tyhjäkäyntiä ja moottorin suorituskyvyn heikkenemistä. Yksi tapa kertoa, toimiiko HPFP-järjestelmäsi, on kuunnella, miten se käynnistyy, kun sytytysvirta kytketään päälle.
Jos et kuule HPFP:n käynnistymistä tai jos se on liian äänekäs tai epäjohdonmukainen, on todennäköistä, että se vikaantuu lopulta ja on vaihdettava.

FAQ-osio

Onko Renault/Dacia Sandero luotettava auto?

Luotettavuuden osalta Sandero on pärjännyt hyvin riippumattomissa tutkimuksissa ja luokituksissa. Sandero on esimerkiksi jatkuvasti sijoittunut korkealle What Car? -vuosittaisessa luotettavuustutkimuksessa, ja vuoden 2020 JD Power Vehicle Dependability Study -tutkimuksessa Sandero arvioitiin yhdeksi luotettavimmista pikkuautoista Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoilla.

Jotta se olisi luotettava, sinun on kuitenkin tehtävä usein kaikki välttämättömät huollot, kuten öljynvaihdot, öljynsuodattimen vaihdot, jarrujen huollot, vaihteistonesteiden vaihdot, ilmansuodattimen vaihdot jne.

Onko olemassa sähkökäyttöistä Renault/Dacia Sanderoa?

Tällä hetkellä myynnissä ei ole sähkökäyttöisiä Sandero-malleja, mutta Dacia ja Renault tekevät kovasti töitä esitelläkseen tulevina vuosina monia sähkökäyttöisiä autoja, joista yksi saattaa jopa korvata Sanderon. Sen nimi on Dacia/Renault Spring Electric, joka on pienikokoinen edullinen EV, jonka toivotaan houkuttelevan paljon ostajia edullisella hinnallaan.

  Onko Renault Clio hyvä auto?

Renault ja Dacia saattavat tarjota tulevaisuudessa sähköisen version Sanderosta, sillä monet autonvalmistajat ovat yhä enemmän siirtymässä sähköiseen voimansiirtoon täyttääkseen päästömääräykset ja kuluttajien sähköautojen kysynnän, mutta jäämme odottamaan ja katsomaan.

Miksi Sandero on sekä Renault että Dacia?

Renault Sandero on auto, jota Renault valmistaa yhdessä tytäryhtiönsä Dacian kanssa. Renault omistaa enemmistöosuuden Daciasta, joka on romanialainen autonvalmistaja, joka valmistaa edullisia ajoneuvoja, jotka on suunnattu budjettitietoisille ostajille.

Joillakin markkinoilla Sanderoa myydään Renaultina, kun taas toisilla markkinoilla sitä myydään Daciana. Merkin valinta riippuu monista tekijöistä, kuten markkina-asemasta ja merkin tunnettuudesta. Renault haluaa myös erottaa nämä kaksi tuotemerkkiä toisistaan kilpailukykyisemmillä ja edistyneemmillä markkinoilla, kuten Euroopassa, jotta Renault-brändin arvo säilyisi korkeampana.

Renault Sandero

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z