Renault Twizy – yleiset ongelmat

Renault Twizy

Renault Twizy on 2-paikkainen mini-kaupunkiauto, joka toimii sähköisellä voimansiirrolla. Twizy esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2012, ja se on edelleen melko suosittu kaupunkiauto ympäri Eurooppaa. Sille on ominaista hyönteisen näköinen kori, saksiluukuovet ja uskomattoman pieni tilantarve, minkä vuoksi Twizy on niin suosittu.

Tässä artikkelissa käymme läpi kaikki Renault Twizy -auton yleiset ongelmat, mikä tarkoittaa, että listaamme, mikä siinä menee vikaan ja mitä voit tehdä sen korjaamiseksi. Yleisimpiä ongelmia ovat nopeusmittarin ongelmat, vaihteluvälin pienentämisen ongelmat, jarrujen ongelmat, jousitusongelmat ja sähköongelmat.

On tärkeää todeta, että Twizy näyttää olevan melko luotettava auto, mikä tarkoittaa, että nämä ongelmat eivät ole liian yleisiä. Koska sähköautot ovat yleensä luotettavampia kuin tavalliset polttomoottoriautot, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia, Twizy on myös luotettavampi kuin jotkut mini-ICE-kaupunkiautot.

Kaiken kaikkiaan, jos haluat ostaa sellaisen käytettynä, on parasta valita sellainen, jolla on kunnollinen huoltohistoria, sillä monia näistä käytettiin työkaluina, mikä tarkoittaa, että ihmiset eivät kiinnittäneet liikaa huomiota niiden huoltamiseen tarvittaessa. Jos teet niin, tulet nauttimaan Twizystä.

Nopeusmittarin ongelmat

Vuoden 2020 Renault Twizy -malleissa raportoitiin usein kärsivän sähköisen vedonvaimentimen ongelmista, jotka vaikuttavat nopeusmittariin. Tämä tarkoittaa sitä, että nopeusmittari näyttää, että ajat 45 km/h, mutta todellisuudessa ajat lähempänä 80 km/h, mikä on valtava ero ja voi olla turvallisuusriski erityisesti Twizzyn kaltaisessa pienessä autossa.

  Onko Renault Kadjar hyvä auto?

Renault kutsui Twizy-mallit takaisin vuonna 2020 tämän ongelman vuoksi, mutta on epäselvää, ovatko kaikki Twizzy-mallit olleet mukana tässä takaisinkutsussa. Siksi on aina hyvä idea käyttää puhelimen GPS:ää nopeusmittarina Twizyä ajaessa, sillä useimmat ihmiset käyttävät puhelinta GPS-tarkoituksiin muutenkin.

Kantaman pienentämisongelmat

Twizy-mallissa on melko pieni 6,1 kWh:n akku, joka voi antaa sinulle enintään 90 kilometrin (56 mailin) toimintasäteen, mikä ei ole ihanteellista missään olosuhteissa. Tämä kantama voi kuitenkin heikentyä huomattavasti monien eri tekijöiden, kuten ulkolämpötilan, ajettavan maaston ja ajotapojesi vuoksi.

Jos kaikki nämä tekijät vaikuttavat, toimintasäde voi pienentyä niin paljon, että et voi tehdä päivittäistä työmatkaasi ilman latausta. Tämä on yksi syy siihen, miksi monet ihmiset jättävät Twizy-ajoneuvon väliin ja valitsevat sähköajoneuvon, jossa on hieman suurempi akkupaketti, jotta he pystyvät täyttämään vähimmäiskantaman tarpeet.

Jarrut Ongelmat

Tämä ei ole ongelma klassisella termillä, mutta se on varmasti mainittava, sillä monet ihmiset eivät yksinkertaisesti pidä siitä, miten Twizyn jarrut on kalibroitu tehtaalta. Monet omistajat ovat todenneet, että jarrupoljin tuntuu aivan liian heppoiselta ja pehmeältä ja että se ei ole niin progressiivinen kuin useimmat autojen jarrupolkimet yleensä ovat.

Tämän vuoksi voi olla hieman ongelmallista tietää, kuinka paljon jarrua pitäisi painaa, kun jarru pysähtyy kokonaan. Pienemmillä nopeuksilla ajettaessa jarrut eivät tunnu olevan yhtä suuri ongelma, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, että pysähtyminen pienemmällä nopeudella vaatii joka tapauksessa vähemmän ponnistelua.

  Onko Renault Fluence hyvä auto?

Jousitusongelmat

Twizy on ensisijaisesti kaupunkiauto, sillä pitkän matkan ajaminen näin pienellä ja äänekkäällä autolla olisi melkoinen painajainen. Ongelmana on se, että useimmat kaupungit ovat täynnä vähemmän kuin ihanteellista päällystettä, jossa on paljon paikkoja, joissa pyörät voivat jarruttaa tai jousitusjärjestelmä voi rasittua. Tämä näyttää pitävän paikkansa myös Twizzyn kohdalla, sillä monet ihmiset valittivat jousitusongelmista.

Näihin ongelmiin kuuluvat vinkuvat ja kolisevat äänet, kun ajetaan yli nopeuskuoppien tai noustaan reunakiville. Valitettavasti tätä ei voi helposti välttää, sillä minkä tahansa auton jousitusjärjestelmä on altis kulumiselle riippumatta siitä, miten sitä ajetaan.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Renault Twizy?

Jos etsit mini-kaupunkiautoa ja haluat käyttää täysin sähköistä autoa, Renault Twizzy on yksi parhaista autoista, johon voit valita. Tämä johtuu siitä, että se on valtavan pieni ja sen voi pysäköidä minne tahansa, sitä on helppo ajaa ja se onnistuu pysymään suurimmaksi osaksi ongelmitta. Siksi näitä autoja näkee paljon esimerkiksi Etelä-Euroopassa tai muissa Euroopan rannikkovaltioissa.

Sen kanssa on vain liian helppo elää, varsinkin kesäkuukausina, jolloin Twizzy-avokorinen muotoilu tuntuu miellyttävimmältä. Jos asut kylmemmässä ilmastossa, kannattaa kuitenkin valita auto, jossa on täysin suljettu ohjaamo, sillä arvostat suuresti sitä, ettet saa paleltumia talvella.

Onko Renaultilta tulossa uusi Twizy?

Renault on virallisesti hyvästellyt Twizy-mallin, eikä sen elvyttämistä ole suunnitteilla lähiaikoina. Renault esitteli kuitenkin uuden Mobilize-nimisen alabrändinsä, joka aikoo täyttää tämän aukon ja tarjota Mobilize Duo -nimisen auton.

  Onko Renault Modus hyvä auto?

Mobilize Duo on Renault Twizzy 2.0, mikä tarkoittaa, että moni asia ei muutu, mutta Duo tarjoaa enemmän kantamaa, enemmän tekniikkaa ja toivottavasti se on hieman suljetumpi kuin Twizzy.

Miksi ihmiset ostavat Renault Twizyn?

Koska on vain liian kätevää nousta sisään ja ulos supermini-autosta, jonka voi pysäköidä minne tahansa ja jonka asuminen ei maksa juuri mitään. Twizy sopii täydellisesti esimerkiksi Etelä-Ranskaan tai kaikkialle muualle, missä pysäköinti on hieman ongelmallista.

Voit tehdä kaikki päivittäiset työmatkasi elementeistä nauttien, mikä tarkoittaa, että Twizzy on periaatteessa hieman käytännöllisempi kuin tavallinen skootteri.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z