Samankaltaiset autot kuin Hyundai Ioniq 5

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Hyundai Ioniq 5 on yksi suosituimmista sähköautoista nykyisillä markkinoilla, koska se ei maksa kovin paljon, mutta tarjoaa silti todella kattavan ja miellyttävän sähköauton omistuskokemuksen. Ioniq 5:tä kehutaan usein sen ulko- ja sisätilojen muotoilusta, mutta myös siitä, kuinka turvallinen, käytännöllinen ja tehokas se todella on.

Kun yhä useammat autonvalmistajat siirtyvät nykyään valmistamaan sähköautoja, Ioniq 5:stä tulee hitaasti yhä enemmän uhka sekä Hyundain omien mallien että muidenkin merkkien ulos. Tässä artikkelissa mainitsemme kaikki Hyundai Ioniq 5:n kaltaiset autot ja kerromme, miten ne ovat vertailukelpoisia ja miksi sinun pitäisi valita yksi auto toisen sijaan.

Ioniq 5:n suurin kilpailija on Kian sähköauto6 , joka on myös Ioniq 5:n kaltaisin kaikista tässä mainitsemistamme autoista. Ford Mustang Mach-E on myös Ioniq 5:n kova kilpailija, mutta se on enemmän suorituskykyyn suuntautunut. Meidän on myös mainittava VW ID.4, joka on yksi suosituimmista sähköautoista maailmanlaajuisesti.

On vaikea laatia sähköautoluetteloa mainitsematta ainakin yhtä Teslaa, ja Ioniq 5:n kanssa samankaltaisin Teslan malli on Model Y. Nämä viisi autoa muodostavat suurimman osan sähköautojen pienten crossoverien/SUV:ien markkinoista, ja nyt on aika syventyä jokaiseen niistä.

Hyundai Ioniq 5

Noin 40 000 dollarin lähtöhinnallaan Ioniq 5 lupaa olla kohtuuhintainen, mutta periksiantamattoman tilava ja miellyttävä sähköauto. Ioniq 5:stä on saatavana muutama eri varustelu- ja iteraatiomalli riippuen akun koosta ja maksimietäisyydestä. Ioniq 5 tarjoaa joko 168 hv tai 320 hv moottoreiden lukumäärästä riippuen, kun taas maksimietäisyys kaikista näistä on noin 305 kilometriä.

  Hyundai i30:n yleiset ongelmat

Syy Ioniq 5:n suosioon on se, että se oli yksi ensimmäisistä todella hyvin harkituista sähköautoista markkinoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että Ioniq 5 näyttää sisältä ja ulkoa upealta, se tarjoaa paljon teknologiaa, ja se on turvallinen, tilava, luotettava ja kilpailukykyisesti hinnoiteltu.

Kian sähköauto6

Kian sähköauto6 maksaa noin 1 000 dollaria enemmän kuin Ioniq 5 alusta alkaen, ja se on todella samanlainen kuin Ioniq 5, mitä tulee toimintasäteeseen, hevosvoimiin, AWD:hen ja kokoon. Se tarjoaa myös maksimissaan noin 310 kilometriä täydellä latauksella, mikä on lähes identtinen Ioniq 5:n kanssa, mutta se päihittää Ioniq 5:n, sillä sitä tarjotaan myös sähköauto6 N-mallina, joka tarjoaa 576 hevosvoimaa.

Syitä, miksi joku valitsisi sähköauto6:n Ioniq 5:n sijaan, ovat suorituskykyinen ajotapa, urheilullinen muotoilu ja huomiota herättävämpi ulkonäkö. Ioniq 5 on tilavampi kuin sähköauto6, ja se tuntuu myös hieman mukavammalta, mikä on odotettavissa, koska sähköauto6 on kokonaisuudessaan urheilullisempi auto.

Ford Mustang Mach-E

Noin 44 000 dollarin hintaan voit ostaa myös Ford Mustang Mach-E:n, joka myös kilpailee Ioniq 5:n kanssa, mutta kallistuu enemmän maasturin puolelle. Mach-E:n ja Ioniq 5:n yhtäläisyyksiä ovat lähinnä tehokkuus, AWD, maksimaalinen toimintasäde ja paljon tilaa. Mach-E:n voi ostaa 266hv:n ja 480hv:n tehoilla, mikä tarkoittaa, että Mach-E on tehokkaampi.

Maksimietäisyys on noin 300 mailia, mikä on samaa luokkaa sähköauton6 ja Ioniq 5:n kanssa. Mach-E eroaa muotoilussa, sillä se on maasturimaisempi ja suorituskykyisempi. Takana on enemmän jalkatilaa kuin Ioniq 5:ssä, mutta Ioniq 5 on tilavampi muualla.

  Hyundai Konan yleiset ongelmat

VW ID.4

Eurooppalaisvalmisteisista kompakteista crossover-sähköautoista ID.4 kilpailee eniten Ioniq 5:n kanssa. Alle 40 000 dollarin lähtöhinnallaan ID.4 on yksi halvimmista autoista täällä, mutta korkeamman hintaluokan mallit venyttävät tuota hintaa reilusti. ID.4 muistuttaa Ioniq 5:tä, koska se on todella tilava, yhtä tehokas ja koska se tarjoaa samanlaisen tehon.

Se, missä ID.4 jää vajaaksi, on sen maksimietäisyys, sillä ID.4 Pro -perusmalli pystyy kulkemaan täydellä latauksella enintään 275 kilometriä. Moottorin tehot vaihtelevat 201 ja 300 hevosvoiman välillä, mikä on lähes sama kuin Ioniq 5:ssä. Ioniq 5 ja ID.4 ovat todennäköisesti kaksi parasta perhekäyttöön tarkoitettua sähköautoa tässä luettelossa, koska ne tarjoavat kaiken kaikkiaan eniten tilaa.

Tesla Model Y

Ensinnäkin Model Y alkaa 54 000 dollarista, mikä on paljon kalliimpi kuin Ioniq 5, mutta useimmat ihmiset tekevät ristiinostoksia Ioniq 5:n ja Model Y:n välillä. Model Y muistuttaa Ioniq 5:tä sen kantaman, tilan ja suosion vuoksi, mutta ne eroavat toisistaan myös tekniikan, haluttavuuden ja laadun osalta, jotka kaikki ovat Teslaa parempia.

Model Y:n voi odottaa kulkevan 300-330 kilometriä täydellä latauksella mallista riippuen.

UKK-osio

Onko Hyundai Ioniq 5 luokkansa paras sähköauto?

Yksittäisen parhaan sähköauton valitseminen missä tahansa luokassa on vaikea tehtävä, koska monet asiat vaikuttavat siihen, että malli on paras. Sanoisin, että Ioniq on yksi luokkansa parhaista sähköautoista, koska se ei pysty tyydyttämään kaikenlaisia ostajia. Ioniq 5 on suunniteltu niille, jotka etsivät mukavuutta, tilaa ja hyvää perhekäyttöä.

  Onko Hyundai i40 hyvä auto?

Toisaalta suorituskykyiset ja urheilulliset kuljettajat suosivat todennäköisesti Ioniq 5:n sijaan sähköautoa6, Mustang Mach-E:tä ja Tesla Model Y:tä.

Onko Hyundai Ioniq 5 luksussähköauto?

Ei, Hyundai Ioniq 5 ei ole luksussähköauto, koska sen hinta on paljon alhaisempi kuin minkään todellisen luksustason sähköauton. Hyvä esimerkki ”lähtötason” luksussähköautosta on Model Y, joka maksaa vähintään 14 000 dollaria enemmän kuin Ioniq 5, kun taas täysin varustellut mallit voivat maksaa kaksi kertaa enemmän kuin lähtötason Ioniq 5 (yli 80 000 dollaria).

Millainen on hyvä sähköauton crossover?

Hyvän crossover-sähköauton on näytettävä hyvältä ja toimittava hyvin. Tämä tarkoittaa, että se on varustettava huipputekniikalla ja samalla tarjottava johdonmukainen ajokokemus, joka ei jää missään kategoriassa jälkeen. Sen on houkuteltava kunnolla ja samalla annettava muille tienkäyttäjille sähköauton imago.

Sen on tarjottava yli 300 mailin toimintasäde ja tuettava sekä tasavirta- että vaihtovirtalatausta. Myös 800 voltin arkkitehtuuri on tervetullut, samoin kuin kehittyneet teknologiat, kuten puoliautonomia, hyvät rakennusmateriaalit ja premium-merkki.

Uusi Autoja A2Z