Samankaltaiset autot kuin Hyundai IONIQ 6

2023 Hyundai IONIQ 6

Hyundai Ioniq 6:sta on tulossa todella suosittu auto, koska se näyttää todella siistiltä ja tarjoaa paljon toimintamatkaa ilman, että se maksaa paljon rahaa. Näin silmiinpistävää muotokieltä ei usein näe näin edullisissa autoissa, mikä varmasti houkuttelee ostajia kaikista hintaluokista. Ioniq 6 ei kuitenkaan ole ainoa auto tässä segmentissä, joka voi tarjota paljon.

Siksi aiomme mainita Hyundai Ioniq 6:n kaltaisia autoja ja kertoa, mitä voit odottaa jokaiselta. Tesla Model 3 on sen luonnollinen kilpailija, sillä se on todennäköisesti suosituin suhteellisen edullinen neliovinen sähkökäyttöinen sedan. Myös Polestar 2 on usein asetettu vastakkain Ioniq 6:n kanssa, ja nämä kolme sähkökäyttöistä sedania ovat kaikki suhteellisen samanlaisia.

On myös mainittava hiljattain julkistettu Volkswagen ID. Aero, joka on periaatteessa VW:n näkemys siitä, miltä tulevaisuuden sähkökäyttöisen sedanin pitäisi näyttää. On olemassa joitakin kalliimpia sähkökäyttöisiä sedaneja, kuten Mercedes EQE tai Audi e-Tron, mutta nämä ovat luksusluokan sähköautoja, kun taas Ioniq 6 ei ole.

Näin ollen aiomme perehtyä perusteellisesti kaikkiin neljään ja yrittää saada sinut ymmärtämään, miksi yksi on parempi kuin toinen. Jos siis olet perheen sähkökäyttöisen sedanin markkinoilla, tulet todennäköisesti nauttimaan tästä.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6:n hinnat alkavat todennäköisesti jossain 45 000 ja 60 000 dollarin välillä mallista, varustetasosta ja voimansiirrosta riippuen. Ioniq 6:een on tarjolla kaksi akkuvaihtoehtoa, pienempi 53 kWh:n akku, jonka toimintasäde on 220 mailia, tai suurempi 77 kWh:n akku, jonka toimintasäde on arviolta 320 mailia. Ioniq 6:n merkittävintä on kuitenkin sen ulkonäkö, houkutteleva hinta ja melkoinen toimintasäde.

  Samankaltaiset autot kuin Hyundai Tucson

Jotkut eivät tule pitämään liian digitalisoidusta ajokokemuksesta, sillä se ei välttämättä ole kaikille helposti ymmärrettävissä. Ioniq 6 on myös vähemmän käytännöllinen verrattuna sen halvempaan veljeen, Ioniq 5:een. Pohjimmiltaan se on kiiltävään paperiin kääritty Ioniq 5, jossa on enemmän tyyliä ja toivottavasti enemmän sisältöä.

Tesla Model 3

Tesla Model 3:n hinnat alkavat noin 48 000 dollarista, kun taas huipputason Performance-malli alkaa 65 000 dollarista. Model 3:n voi ostaa 52 kWh:n ja 82 kWh:n akkukokojen välillä, ja edellisessä mallissa toimintasäde on 200 mailia, kun taas jälkimmäisessä isomman akun mallissa toimintasäde on jopa 310 mailia, jotka molemmat ovat todella samanlaisia kuin Ioniq 6:ssa.

Model 3 on näistä kaikista hauskin ajettava, etenkin Performance-versiossaan. Se on myös yksi teknisesti edistyneimmistä autoista täällä, sillä siinä on ylivoimaiset autonomiset ajotekniikat ja paras tehtaan infotainment-järjestelmä. Sovitus ja viimeistely voisivat olla parempia, ja sisätilat voisivat olla hieman tavanomaisemmat ja hauskemmat.

Polestar 2

50 000 dollarilla voit ostaa lähtötason Polestar 2:n, kun taas huipputason mallit maksavat yli 75 000 dollaria, mikä tekee Polestar 2:sta kalleimman auton täällä. Tämä on jossain määrin ymmärrettävää, sillä Polestar 2:ssa käytetään laadukkaimpia materiaaleja ja se tuntuu ylellisimmältä. Polestar 2 pystyy 75 kWh:n akullaan ajamaan 270 mailia, mikä on todella hyvä tulos.

  Hyundai Santa Fe - yleiset ongelmat

Polestar 2 selviytyy kolhuista todella hyvin, ja sen sisätilat on viimeistelty todella hienosti. Toimintasäde voisi olla hieman parempi, ja AWD on odotettavissa näin korkeassa lähtöhinnassa. On kohtuullista odottaa, että mikään muu auto tässä ei tunnu yhtä ylelliseltä kuin Polestar 2, mutta monet niistä ovat parempia EV-autoja.

Volkswagen ID. AERO

Viimeinen auto, jonka aiomme mainita tässä, on tuleva VW ID. Aero, joka saattaa olla valinnanvaraa, jos kaikki VW:n lupaukset todella toteutuvat. Ensinnäkin ID. Aero voisi helposti aloittaa alle 37 000 dollarilla, mikä tekisi siitä halvimman auton. Huippumallien hinnat voisivat alkaa noin 50 000 dollarista, mikä on myös vaikuttavaa.

77 kWh:n akun ansiosta VW sanoo, että ID. Aero pystyy yhdellä latauksella kulkemaan 385 kilometriä, mikä tekisi siitä parhaan auton. Tilan puolesta ID. Aero voisi myös varastaa kruunun ja olla tilavin kaikista segmenttinsä autoista. ID. Aero, mutta meidän on odotettava ja katsottava, miten tämä toteutuu muutaman kuukauden kuluttua, kun ensimmäiset koeajoautot alkavat kulkea teillä.

FAQ-osio

Onko Hyundai Ioniq 6 segmenttinsä paras auto?

Hyundai Ioniq 6 on varmasti todella mielenkiintoinen auto, jolla on monia etuja. Ensinnäkin Ioniq 6 näyttää sisältä ja ulkoa upealta ja siinä on paljon tekniikkaa. Model 3 Performance on kuitenkin todennäköisesti vielä jonkin aikaa tämän segmentin suosituin auto, ja se on myös hauskin ajettava ja parhaiten käsiteltävä.

  Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

VW ID. Aero on halvin auto, ja toivottavasti sillä on myös paras toimintasäde. Polestar 2 on todennäköisesti ylellisin auto, mikä tarkoittaa, että kaikki neljä autoa ovat upeita ja yhden kruunun valitseminen on mahdotonta.

Onko Hyundai Ioniq 6 luksusauto?

Ensi silmäyksellä Ioniq 6 saattaa näyttää todelliselta luksusautolta, mikä on todella hyvä asia, mutta todellisuudessa se ei voi oikeastaan koskettaa ”todellisia” luksus-Sähköautoja. Tämä käy ilmi heti, kun tarkastellaan sen hintaa ja sitä, että Hyundai ei ole mikään luksusautomerkki.

Milloin voin ostaa Hyundai Ioniq 6:n?

Hyundain mukaan voit tilata Ioniq 6:n marraskuusta 2022 alkaen, kun taas ensimmäiset autot pitäisi saada markkinoille joskus vuoden 2023 alussa. Vielä ei ole selvää, kuinka pitkiä jonotuslistat tulevat olemaan, mutta on kohtuullista odottaa, että Ioniq 6:sta pitäisi odottaa 6 kuukautta, jos Ioniq 5:n toimitusajat ovat jotain, mistä voi ottaa mallia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z