Samankaltaiset autot kuin Hyundai Palisade

2023 Hyundai Palisade

Hyundai Palisade on täysikokoinen seitsenpaikkainen perhemaasturi, joka on suunniteltu mukavaksi, hiljaiseksi, tilavaksi ja luotettavaksi. Ensimmäinen Palisade esiteltiin vuonna 2020, ja se kilpailee melko monen täysikokoisen katumaasturin kanssa, sillä tämä segmentti on todella suosittu esimerkiksi Pohjois-Amerikan markkinoilla. Hyundai Palisaden kaltaisia autoja on kuitenkin paljon, ja jotkut niistä ovat joissakin suhteissa parempia.

Näin ollen tämä on tämän artikkelin aihe. Luettelemme kaikki Palisaden kanssa kilpailevat katumaasturit ja kerromme jokaisesta niistä jotakin. Keskitymme siihen, mitä kukin näistä katumaastureista tekee paremmin kuin toinen, jotta saat laajemman ymmärryksen siitä, mikä näistä autoista sopii sinulle.

Hyundai Palisadea eniten muistuttava katumaasturi on Kia Telluride, sillä se jakaa melko paljon osia Palisaden kanssa. Mainitsemme myös Ford Explorerin, joka on ollut yksi suosituimmista Yhdysvalloissa valmistetuista suurista katumaastureista jo vuosikymmeniä, paljon ennen kuin Palisade oli edes saatavilla.

Muita samankaltaisia katumaastureita ovat Honda Pilot ja Subaru Ascent, sillä nämä kaksi ovat myös todella suosittuja tässä segmentissä.

Hyundai Palisade

Hyundai Palisaden hinnat alkavat 35 000 dollarista, kun taas huippumallien kalligrafia maksaa 49 000 dollaria. Palisade käyttää 3,8 litran V6-moottoria, joka tarjoaa 291 hv ja on hieman vanhan koulukunnan moottori, sillä 3,6 litran iskutilavuus ei ole nykyisessä autoteollisuudessa kovin yleinen. Palisade toimitetaan vakiona FWD-asennuksella, mutta sen voi saada myös AWD:llä varustettuna.

Palisade näyttää ulkopuolelta todella näyttävältä, mitä useimmat ihmiset haluavat tässä segmentissä. Se ei ole yhtä luotettava kuin Santa Fe tai Tucson, mutta se onnistuu silti olemaan luotettavampi kuin useimmat muut SUV:t täällä. Sisätilat on muotoiltu todella kauniisti, ja Palisade vaikuttaa kiillotetummalta tuotteelta kuin useimmat maasturit segmentissään.

  Hyundai Ioniq 5 vs. Nissan Ariya

Kia Telluride

Kia Telluriden lähtöhinta on 34 725 dollaria ja hinta nousee 44 625 dollariin huippumallissa. Telluride on Hyundai Palisaden kanssa samankaltaisin katumaasturi, sillä nämä ovat todella samankokoisia, niihin mahtuu sama määrä matkustajia, niissä on sama 5 000 paunan vetokyky, erinomaiset turvallisuusluokitukset ja yhtä tehokas V6-moottori.

Kia Telluride vaikuttaa kuitenkin korkeatasoisemmalta tuotteelta, sillä siinä käytetään parempia sisustusmateriaaleja ja se tuntuu hieman kodikkaammalta ja paremmin eristetyltä. Tavaratila on myös hieman tilavampi, ja jo lähtötason malleissa on runsaasti vakiovarusteena olevia turva-avustimia.

Ford Explorer

Ford Explorerin hinnat alkavat 35 510 dollarista, kun taas huippumallit maksavat noin 53 000 dollaria, mikä on melkoinen parannus sekä Palisadeen että Tellurideen verrattuna. Ford Explorerissa on tarjolla loistavia moottoreita, ja 3,0 litran kaksoisturbohybridiv6, jossa on 400 hv, on paras valinta. Tämä moottori tarjoaa jopa paremman polttoainetalouden kuin sekä Telluriden että Palisaden moottorit, vaikka tehoa onkin lisätty.

Explorer jää kuitenkin hieman Telluridea ja Palisadea jälkeen laatuosastolla, sillä sisätilojen materiaalit eivät ole läheskään yhtä korkealaatuisia. Kolmas istuinrivi on myös ahdas verrattuna kahteen muuhun autoon, erityisesti Tellurideen, jossa on enemmän kuin tarpeeksi tilaa jokaiselle istuimelle.

Honda Pilot

On vaikea puhua mistään Hyundai-mallista mainitsematta Hondaa, joka kilpailee sen kanssa pää edellä. Tässä tapauksessa kyseessä on 38 080-51 870 dollarin Honda Pilot. Hondan VTEC V6 tarjoaa 280 hv, mikä tekee siitä todella samanlaisen kuin Palisadessa ja Telluridessa. Pilot voi myös vetää 5,000lbs ja MPG on myös enemmän tai vähemmän sama.

  Hyundai i30:n kaltaiset autot

Pilot eroaa kuitenkin siinä, että siinä on enemmän vakiovarusteita, minkä vuoksi sen hinta on osittain korkeampi. Pilot ei kuitenkaan ole yhtä luotettava kuin Palisade, eikä se tarjoa yhtä paljon tilaa kolmannelle riville.

Subaru Ascent

Subaru Ascent maksaa 32 795-445 945 dollaria, mikä tekee siitä halvimman täysikokoisen katumaasturin täällä. Ascentin hyvä puoli on, että siinä on vakiona AWD ja että Subaru AWD on yksi markkinoiden parhaista AWD-järjestelmistä. Se saa myös paljon tekniikkaa ja turvallisuusominaisuuksia kaikissa varustetasoissa, niin paljon, että se päihittää kaikki muut katumaasturit paitsi Pilotin.
Ascentin huono puoli on kuitenkin se, että siinä on myös ahdas kolmas istuinrivi, suhteellisen meluisa voimansiirto ja hieman laaduton sisätila. Oli miten oli, mutta jos haluat maasturin, jolla voi myös ajaa maastossa, Ascent on paljon parempi kuin kaikki muut tämän listan maasturit.

FAQ-osio

Onko Hyundai Palisade luokkansa paras katumaasturi?

Hyundai Palisade on yksi luokkansa parhaista katumaastureista, mutta se jää joissakin asioissa jälkeen. Ensinnäkin se on kalliimpi kuin useimmat maastoautot tässä, eikä se ole kaikkein nykyaikaisin maastoauto tässä. Kia Telluride näyttää kiistatta paremmalta, kun taas Subaru Ascent voi mennä paikkoihin, joihin Palisade ei yksinkertaisesti pysty.

Ford Explorer tarjoaa parhaan moottorin, kun taas Honda CR-V:ssä on parhaat vakiovarusteet.

  Hyundai Tucson vs. Mazda CX 5 - kumpi on parempi?

Onko Hyundai Palisade luksusmaasturi?

Hyundai Palisade ei ole luksusmaasturi, ja se käy melko selvästi ilmi heti, kun sitä katsoo. Tämän segmentin luksusmaasturi tarjoaa paljon enemmän kuin mikään näistä, ja parhaita esimerkkejä täysikokoisista luksusmaastureista ovat Range Rover Vogue, Mercedes GLS ja BMW X7.

Ovatko täysikokoiset katumaasturit markkinoiden parhaat katumaasturit?

Täysikokoisten katumaastureiden ostajat ovat yleensä perhekeskeisiä, mikä tarkoittaa, että he suosivat täysikokoisia katumaastureita lisätyn käytännöllisyyden ja paremman turvallisuuden vuoksi. Useimmat nykyaikaiset keskikokoiset katumaasturit tarjoavat kuitenkin samanlaista tilaa ja parempia moottoreita, eivätkä ne ole läheskään yhtä kalliita kuin täysikokoiset katumaasturit.

Esimerkiksi Hyundai Santa Fe näyttää paremmalta kuin Palisade, on halvempi, siinä on paremman näköiset sisätilat, ja siinä on paremmat moottorit ja paremmat MPG-tulokset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z