Samankaltaiset autot kuin Hyundai Santa Fe

2023 Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe on yksi maailman suosituimmista keskikokoisista katumaastureista, koska se on hinnoiteltu suhteellisen edullisesti, mutta se on silti todella luotettava, todella hyvin varustettu ja näyttää upealta sisältä ja ulkoa. Santa Fe sijoittuu Hyundai Palisaden, ison katumaasturin, ja Hyundai Tucsonin, pienen katumaasturin, väliin, jotka kaikki ovat suosittuja ja kuuluvat oman segmenttinsä kärkeen.

Ensimmäinen Santa Fe -malli esiteltiin vuonna 2001, ja se on ollut jatkuvassa tuotannossa siitä lähtien. Neljäs sukupolvi esiteltiin vuonna 2018, ja sitä faceliftattiin mallivuodeksi 2021. Santa Fen viides sukupolvi nähdään todennäköisesti noin kahden vuoden kuluttua, mikä tarkoittaa, että nykyisen sukupolven ostamista kannattaa vielä harkita.

Tässä artikkelissa listaamme kuitenkin kaikki Hyundai Santa Fe:n kaltaiset autot ja kerromme, mitä saat kustakin. Hyundai Santa Fe:tä eniten muistuttava auto on Kia Sorento, joka jakaa suurimman osan osistaan Santa Fen kanssa. Muita merkittäviä autoja tästä segmentistä ovat Honda CR-V, Nissan Rogue ja Toyota RAV4.

Kaikki viisi näistä keskikokoisista katumaastureista ovat suosittuja, koska ne kaikki tarjoavat kokonaisuutena todella houkuttelevan paketin. Ne eroavat kuitenkin toisistaan joiltakin osin, ja jos jokin näistä on sinulle tärkeää, ne todennäköisesti kallistuvat vain yhden näistä katumaastureista eduksi.

Hyundai Santa Fe

Nykyinen Hyundai Santa Fe alkaa 27 200 dollarin perushinnasta, mutta hinta voi nousta jopa 41 000 dollariin huipputason kalligrafiamalleissa. Santa Fe käyttää tuttua 191 hevosvoiman 4-sylinteristä moottoria, jonka voi löytää useista Hyundain ja Kian malleista, sekä yhtä tuttua 280 hevosvoiman turboahdettua 4-sylinteristä moottoria. Voit valita myös hybridin, jos haluat parhaan hyötysuhteen ja tehon.

  Hyundai Elantra Touring Luotettavuus

Muotoilullisesti Santa Fe näyttää edelleen uskomattoman raikkaalta sekä sisältä että ulkoa, sillä Hyundai teki todella hyvää työtä uusimpien Hyundai-maastureiden kanssa, kun se päätti valita kauttaaltaan houkuttelevamman muotoilun. Kaiken kaikkiaan Santa Fe on tilava, luotettava, hyvin varustettu, turvallinen ja mukava katumaasturi, minkä vuoksi se on niin suosittu kuin se on.

Kia Sorento

Kia Sorento jakaa suurimman osan osistaan Hyundai Santa Fen kanssa, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi katumaasturia ovat melko samanlaisia. Sorenton lähtöhinta on 29 950 dollaria ja se voi nousta jopa 43 000 dollariin, mikä on hieman korkeampi kuin Santa Fe. Sorento on myös hieman uudempi, sillä uusin Sorento-malli tuli markkinoille vuosi Santa Fén jälkeen.

Sorentossa on hieman enemmän tavaratilaa, mikä on käytännöllisyyden kannalta suurin piirtein ainoa ero. Sorenton sisätilat ovat erilaiset, ja niissä on suuremmat näytöt ja tukevampi muotoilu, joka ei ole yhtä hyvännäköinen kuin Santa Fessä. Ulkosuunnittelun osalta laatikkomaisia katumaastureita rakastavat pitävät enemmän Sorentosta, kun taas pehmeämpiä linjoja etsivät pitävät enemmän Santa Fe:stä.

Honda CR-V

Hinta 26 800 ja 36 600 dollarin välillä, Honda CR-V on huomattavasti halvempi kuin Hyundai on yläpäässä, jossa useimmat näiden katumaastureiden ostajat yleensä asuvat. CR-V tarjoaa myös enemmän tilaa kuin Santa Fe, ja sen yhdistetty kulutus on 28MPG verrattuna Santa Fen ja Kia Sorenton yhdistettyyn kulutus on 26MPG.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 - kumpi on parempi?

Moottoreiden osalta CR-V:ssä on kuitenkin puutteita, sillä se tarjoaa 190 hv:n 1,5 litran 4-sylinterisen moottorin ja 2,0 litran 4-sylinterisen hybridin, jossa on 212 hv, joka ei ole yhtä hienostunut tai tehokas kuin Santa Fen hybridi. CR-V:hen saa kyllä tehtaalta enemmän tavaraa, mutta se on kuitenkin hieman tylsä ajaa eikä se ole yhtä mielenkiintoisen näköinen kuin Santa Fe.

Nissan Rogue

Nissan Roguen hinta vaihtelee 27 150 dollarista 36 930 dollariin, mikä myös asettaa sen edullisempaan kategoriaan Santa Feen verrattuna. 30MPG:n yhdistetyllä nopeudella Nissan Rogue on taloudellisempi katumaasturi verrattuna kaikkiin edellisiin tässä lueteltuihin katumaastureihin. Tämä moottori tarjoaa myös 201 hv, mikä on myös parannus kaikkiin aiemmin mainittuihin katumaastureihin verrattuna.

Roguen suuri haittapuoli on se, että siinä ei ole vielä hybridivoimansiirtoa, joten se ei tunnu sisältä niin erikoiselta. Se saa kuitenkin parhaimman turvallisuusominaisuuksien paletin kaikista tässä esitellyistä autoista.

Toyota RAV4

Viimeinen kilpailijamme on Toyota RAV4, joka maksaa 26 975-36 915 dollaria, mikä on myös huomattavasti vähemmän kuin Sorento tai Santa Fe. RAV4:n moottoripalettiin kuuluu 2,5 litran 4-sylinterinen moottori 203 hv:llä tai 2,5 litran hybridi 220 hv:llä. MPG-arvot ovat 40MPG, mikä on todella hyvä luku ja Toyota on tunnettu hyvien hybridimoottoreiden valmistajana jo vuosia.

RAV4 ei ole yhtä muhkean tuntuinen kuin useimmat tämän listan autot, eikä se ole myöskään kaikkein parhaimman näköinen. RAV4:n sisätilat ovat mukavat ja niissä on laadukkaita materiaaleja. Se kyllä päihittää muut, koska siihen on saatavana maastovaihtoehto, mutta se jää jälkeen muista äänieristyksen osalta.

  Hyundai Nexo Luotettavuus

UKK-osio

Onko Hyundai Santa Fe luokkansa paras auto?

Sekä Hyundai Santa Fe että Kia Sorento ovat useimmilla osa-alueilla kaksi parasta tässä mainittua keskikokoista katumaasturia. Ne näyttävät parhaimmilta sisältä ja ulkoa, ja ne ovat mukavimpia ja luotettavimpia. Nissan Rogue tarjoaa taloudellisimman ja tehokkaimman perusmoottorin, kun taas CR-V tarjoaa eniten tilaa.

Onko Hyundai Santa Fe luksusmaasturi?

Hyundai Santa Fe on yksi todella monipuolinen katumaasturi, jossa on ominaisuuksia, joita voi nähdä vain todellisissa luksusmaastureissa. Santa Fe ei kuitenkaan ole mikään luksusmaasturi, mikä käy ilmi heti, kun sitä verrataan BMW X5:n, Volvo XC90:n, Audi Q7:n tai Mercedes GLE:n kaltaisiin malleihin.

Onko Hyundai Santa Fe paras Hyundai SUV?

Kaikista suuremmista Hyundai-maastureista antaisin etulyöntiaseman Santa Fe:lle, sillä se on kooltaan täydellinen. Jotkut saattavat suosia Tucsonia, koska se on edullisempi ja suositumpi, kun taas toiset valitsevat suuremman Palisaden. Santa Fe tarjoaa kuitenkin myös seitsemän istumapaikkaa, kuten Palisade, ja on samalla luotettavampi.

Tucson on todella kilpailukykyinen katumaasturi luokassaan, mutta se ei vain ole yhtä hyvä kuin Santa Fe, mikä on ymmärrettävää, kun otetaan huomioon hintaero, varsinkin yläpäässä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z