Samankaltaiset autot kuin Hyundai Tucson

Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Uusi Hyundai Tucson on ollut markkinoilla muutaman vuoden ajan, ja se on yksi segmenttinsä suosituimmista ja menestyneimmistä katumaastureista. Hyundai on tehnyt uudesta Tucsonista entistä halutumman, paremmin varustellun, paljon paremman näköisen ja todella luotettavan, mikä on nostanut sen segmentin johtavaksi monessa eri suhteessa.

Kompaktin katumaasturin/crossoverin segmentti on kuitenkin täynnä houkuttelevia vaihtoehtoja, jotka pystyvät kilpailemaan Tucsonin kanssa ja usein jopa päihittämään sen joissakin asioissa. Luettelemme tässä artikkelissa Hyundai Tucsonin kaltaisia autoja ja kerromme, miten ne pärjäävät Tucsonille ja mikä niistä kannattaa valita.

Ensinnäkin Chevrolet Equinox ja Ford Escape ovat kaksi kovinta yhdysvaltalaisvalmisteista kilpailijaa, kun taas Kia Sportage ja Honda CR-V ovat kaksi vakavinta aasialaisvalmisteista kilpailijaa. Sportage on näistä kaikista edullisin, kun taas CR-V:n polttoainetaloudellisuus on paras.

Valitsitpa kumman tahansa, et tee väärää päätöstä, sillä kaikki nämä viisi katumaasturia ovat segmenttinsä kärkeä hyvästä syystä.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucsonin lähtöhinta on 26 245 dollaria, ja siinä on 2,0 litran nelisylinterinen moottori, jossa on 187 hv ja 175 newtonmetrin vääntömomentti. Moottori on yhdistetty sulavaan ja saumattomaan 6-vaihteiseen automaattivaihteistoon, ja teho lähetetään joko etu- tai kaikkiin neljään pyörään valintasi mukaan. Tucsonin yhdistetty kulutus on noin 25MPG.

Tucsonissa on suurin kuormatila kaikista maastureista, ja myös istuintilat ovat useimpia maastureita paremmat. Muotoilullisesti Tucson näyttää sisältä ja ulkoa todella aidolta, erityisesti uusin sukupolvi, joka ei jaa yhtään osaa edeltäjiensä kanssa. Luotettavuus on erinomainen, todennäköisesti paras kaikista tämän segmentin autoista.

  Onko Hyundai Azera hyvä auto?

Chevrolet Equinox

Chevy Equinoxin lähtöhinta on 27 695 dollaria, mikä on noin tonnin enemmän kuin Tucson, ja se on yleisesti ottaen kalliimpi kuin useimmat autot täällä. Equinox on suunniteltu tilavaksi, mukavaksi ja melko viihdyttäväksi ajaa, paljon enemmän kuin Tucson. Se ei ole yhtä luotettava kuin Tucson, kun taas MPG on mitoitettu 26MPG yhdistetty.

Alkutason moottori on 1,5 litran nelisylinterinen 170 hv/203 lb-ft vääntöä tuottava moottori, joka on teholtaan enemmän kuin kohtuullinen. Chevrolet Equinoxin puutteita ovat tavaratilat, sillä sen tavaratila on yksi tämän listan tilavimmista, ja sisätilojen laatu ja muotoilu ovat hieman vanhanaikaisia, eivätkä ne ole laadullisesti samaa tasoa.

Ford Escape

Noin 28 660 dollarin lähtöhintaan saat myös Ford Escapen, joka on yksi suosituimmista sinisen soikean merkin saaneista kompaktista katumaastureista. Voit valita turboahdettujen 3-sylinteristen EcoBoost- ja 4-sylinteristen EcoBoost-moottoreiden väliltä, jotka tuottavat yli 170 hv ja joiden keskimääräinen kulutus on noin 28MPG, mikä on todella hyvä luku.

Escape päihittää kilpailijansa moottoritehon, hybridien saatavuuden ja runsaan vakiovarustelun ansiosta, mutta sisätilojen hienostuneisuudessa ja rakentamisen laadussa se jää jälkeen. Lisäksi se on kohtuullisen luotettava katumaasturi, mutta ei mitään verrattuna Tucsoniin, Sportageen ja RAV4:ään.

Kia Sportage

25 503 dollarin lähtöhinnallaan Sportage on halvin auto täällä, ja useimmat uskovat, että Sportage on Tucsonin kiihkein kilpailija. Sportagessa käytetään 2,5 litran 4-sylinteristä moottoria, joka tuottaa 187 hv, ja se on yhdistetty 8-vaihteiseen vaihteistoon, joka sopii Sportageen todella hyvin. Tämä kokoonpano tuottaa noin 23MPG, mikä ei ole läheskään paras mahdollinen, mutta riittävän hyvä.

  Onko Hyundai Tucson hyvä auto?

Muotoilullisesti sanoisin, että uusi Sportage on siistimmän näköinen auto, mutta sen sisätilat eivät ole. Luotettavuus ja sisätilat ovat kautta linjan hyvät, kun taas ajokokemus on hieman urheilullisempi kuin Tucsonissa, mutta ei mitään erityistä kokonaisuutena.

Honda CR-V

Noin 28 000 dollarin lähtöhinnallaan CR-V on yksi kalleimmista autoista täällä, mutta huippumallit eivät ole yhtä kalliita. CR-V:ssä on 190 hv:n 1,6-litrainen turbomoottori, jonka yhdistetty kulutus on 29MPG, ja se on todennäköisesti tämän listan paras lähtötason moottori. Ajokokemus ei ole yhtä hauska kuin joissakin autoissa täällä, mutta se on tinkimättömän mukava ja hiljainen.

CR-V päihittää kilpailijansa tiloissa, sillä tilaa on paljon sekä istuin- että lastiosastolla. Luotettavuus on erinomainen, siinä on paljon vakiovarusteita, ja se on myös yksi myydyimmistä kompakteista katumaastureista.

UKK-osio

Mikä näistä katumaastureista on paras?

Kaikki nämä katumaasturit ovat erinomaisia, mutta sanoisin, että Tucson on tässä paras. Syy tähän on se, että se on hinnoiteltu todella kilpailukykyisesti, siinä on hyvä moottori, siinä on suurin tavaratila ja se on luotettavin auto täällä. Muotoilullisesti se jää jälkeen Kia Sportagesta, mutta on parempi kuin kaikki muut autot täällä.

Käyttökustannukset ovat todella kohtuulliset, kun taas haluttavuus on uusimmassa mallissa huippuluokkaa. Kaiken kaikkiaan Tucson on loistava katumaasturi.

  Hyundai i10:n yleiset ongelmat

Mikä näistä katumaastureista tarjoaa parhaan vetokyvyn?

Kyky hinata tavaraa on tärkeä asia monille katumaasturin omistajille, minkä vuoksi kannattaa valita Chevrolet Equinox, sillä se tarjoaa enintään 3 500 kilon vetokyvyn. Tucsonin ja Ford Escapen vetokyky on 2 000 lbs, kun taas Kia Sportage ja Honda CR-V voivat hinata enintään 1 500 lbs, mikä on kaukana parhaasta.

Onko Hyundai Tucson luksusmaasturi?

Hyundai Tucson ei ole luksusmaasturi, ja se on melko ilmeistä heti, kun katsot sen hintaa ja kun sitä verrataan tämän segmentin todellisiin luksusmaastureihin, kuten Audi Q5:een, Mercedes GLC:hen, Volvo XC60:een ja BMW X3:een.

Näissä ylellisissä katumaastureissa on enemmän tekniikkaa, tehokkaammat moottorit, korkealuokkaisemmat rakennusmateriaalit ja paljon halutumpi merkki edessä. Vaikka Tucson on todella hyvä katumaasturi, jossa on hienoja ominaisuuksia, se ei ole luksusmaasturi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z