Samanlaisia autoja kuin Jeep Wrangler

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler on yksi markkinoiden suosituimmista maastoautoista. Tästä autosta tuli erittäin suosittu toisen maailmansodan jälkeen, ja se on samaa sukua kuin toisen maailmansodan Willy’s Jeep. Mutta mitkä autot ovat samanlaisia kuin Jeep Wrangler?

Joitakin Jeep Wranglerin kaltaisia autoja ovat Ford Bronco, Toyota 4Runner, Nissan Xterra, Jeep Grand Cherokee, Subaru Outback, Toyota FJ Cruiser, Land Rover LR4 ja Suzuki Samurai. Kaikki nämä autot tarjoavat erinomaista maastokelpoisuutta ja selviytyvät helposti karuista maastoista.

Mitkä autot muistuttavat Jeep Wrangleria?

1. Ford Bronco

Ford Bronco muistuttaa Jeep Wrangleria korityypiltään ja maasto-ominaisuuksiltaan. Lisäksi siinä on irrotettava katto, mikä tekee siitä täydellisen vaihtoehdon Jeep Wranglerille. Ford Bronco esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1965, ja se on säilyttänyt laatikkomaisen muotoilunsa, joka erottaa sen kilpailijoista.

Molemmissa maastureissa käytetään tukevaa runkorakenteista alustaa, mutta Jeep Wranglerissa on kiinteä akselisto edessä ja takana, kun taas Ford Broncossa on itsenäinen etujousitus. Ford Bronco saattaa muistuttaa Jeep Wrangleria monella tapaa, mutta se on paljon halvempi.

2. Nissan Xterra

Kuten Jeep Wranglerissa ja Ford Broncossa, myös Nissan Xterrassa on runkorakenne. Siinä on kuitenkin myös korin alle asennetut luistilevyt. Mutta toisin kuin Jeep Wranglerissa, Nissan Xterrassa on kaksilaatikkorakenne, jossa on c-pylvääseen asennetut takaovenkahvat.

Sen lisäksi, että näiden autojen korirakenteet ovat samankaltaiset, niiden suorituskyky on samankaltainen, vaikka Jeep Wranglerilla onkin pieni etumatka. Nissan Xterrassa on 4,0-litrainen V6-moottori, joka tuottaa jopa 261 hv, kun taas Jeep Wranglerissa on 3,6-litrainen V6-moottori, joka tuottaa jopa 285 hv.

  Onko Jeep Commander hyvä auto?

Nissan Xterrassa ei kuitenkaan ole avokattoa, ja se on paljon halvempi kuin Jeep Wrangler.

3. Toyota 4Runner

Toyota 4Runner muistuttaa muodoltaan ja maastokelpoisuudeltaan Jeep Wrangleria. Sitä lukuun ottamatta se on hyvin erilainen auto. Toyota 4Runner ei ole ainoastaan suurempi kuin Jeep Wrangler, vaan siinä on myös suurempi matkustamo ja tavaratila.

Toyota 4Runnerin akseliväli on 109,8 tuumaa, pituus 191,3 tuumaa, leveys 75,8 tuumaa ja korkeus 71,5 tuumaa. Jeep Wranglerin akseliväli on 118,4 tuumaa, pituus 188,4 tuumaa, leveys 73,8 tuumaa ja korkeus 73,5 tuumaa.

4. Jeep Grand Cherokee

Ulkonäöltään Jeep Grand Cherokee on isompi, eikä siinä ole Jeep wranglerin laatikkomuotoilua. Sitä vastoin siinä on Jeep Wranglerin tavoin erinomainen maavara ja maasto-ominaisuudet. Lisäksi siinä on paljon ylellisyysvaihtoehtoja, kuten V8-moottori ja suora etuakseli.

5. Land Rover LR4

Land Rover LR4:ssä on laatikkomuotoilu kuten Jeep Wranglerissa. Se on myös erinomainen maastossa, joten se on täydellinen auto vaikeisiin maastoihin. Vaikka nämä autot ovat suorituskyvyltään ja korityyliltään samanlaisia, Land Rover LR4 tarjoaa enemmän mukavuutta ja ylellisiä ominaisuuksia. Lisäksi siinä on kaksi moottorivaihtoehtoa, kuten 3,0-litrainen ahdettu V6- tai 5,0-litrainen V8-moottori.

6. Suzuki Samurai

Jos haluat Jeep Wranglerin, mutta sinulla ei ole varoja sen hankkimiseen, voit valita Suzuki Samurain. Japanissa ihmiset ajavat Suzuki Samurailla, joka muistuttaa Jeep Wrangleria. Wranglerin tavoin myös Samuraissa on etu- ja taka-akselit sekä irrotettava katto. Tämä auto ei kuitenkaan ole tehokas, ja se voi helposti kaatua, jos kuljettaja ajaa ylinopeutta.

  Jeep Renegade ongelmat

7. Subaru Outback

Subaru Outback ei ehkä ole Jeep Wranglerin kaltainen hyvä maastoauto, mutta se on silti ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat polttoainetehokkaan ja mukavan auton maastokäyttöön. Vaikka tämä auto ei olekaan erinomainen maasturi, siinä on nelivetojärjestelmä, joka soveltuu erinomaisesti kaikkiin maastoihin.

8. Toyota FJ Cruiser

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Toyota FJ Cruiser on toinen Jeep Wranglerin kaltainen auto. Toyota teki tämän auton kilpailemaan Jeep Wranglerin kanssa. Tämän seurauksena siinä on sama laatikkorakenne kuin Jeep Wranglerissa. Muotoilun lisäksi siinä on myös manuaalivaihteisto, jonka avulla käyttäjä voi hallita auton nopeutta ja vääntöä paremmin.

FAQ

### Onko Jeep Wrangler luotettava?
Ei, Jeep Wrangler ei ole luotettava auto. Päinvastoin, se on yksi markkinoiden vähiten luotettavista maastureista. Useimmat luotettavuuslaitokset antavat sille arvosanan alle keskimääräisen luotettavuuden. Jos siis aiot investoida tähän katumaasturiin, sinun on oltava valmis käyttämään huolto- ja korjauskustannuksiin enemmän kuin katumaastureissa keskimäärin.

Mitkä ovat Jeep Wranglerin yleiset ongelmat?

Jeep Wrangler voi olla poikkeuksellinen maastokelpoinen katumaasturi, mutta siihen liittyy myös useita ongelmia. Joitakin Jeep Wranglerin yleisimpiä ongelmia ovat tukkeutuneet polttoainesuuttimet, pakokaasuvuodot, vesivuodot, siirtokotelon vikaantuminen, tehoton kaasuläpän asentoanturi ja hallinnan menettäminen tai ”kuoleman heiluminen”.

Kuinka kauan Jeep Wrangler kestää?

Oikein huollettuna ja korjattuna Jeep Wrangler voi kestää 150 000-300 000 kilometriä. Tämä tarkoittaa, että se voi kestää yli 10 vuotta. Lisäksi jotkut Jeep Wranglerin omistajat ovat kertoneet ajaneensa yli 400 000 kilometriä. Tästä huolimatta Jeep Wranglerin käyttöiän pidentämiseksi on noudatettava hyviä ajotapoja.

  Audi vs. Jeep luotettavuus - Kumpi on parempi

Onko Jeep Wranglerin huolto kallista?

Kyllä, Jeep Wranglerin ylläpito on melko kallista. Tämä johtuu siitä, että se maksaa omistajalle keskimäärin 10 397 dollaria huolto- ja korjauskustannuksia ensimmäisten 10 vuoden aikana. Tämä on enemmän kuin alan keskiarvo, joka on yli 1264 dollaria. Siksi Jeep Wranglerin ylläpito on melko kalliimpaa kuin muiden valtavirran katumaastureiden ylläpito.

Kumpi auto on parempi – Jeep Wrangler vai Mercedes-Benz G-Wagon?

Molemmat autot ovat poikkeuksellisia, koska ne on rakennettu maastoajoon. Ylellisyyden, mukavuuden ja suorituskyvyn osalta Mercedes-Benz G-Wagon on kuitenkin parempi auto. Jeep Wrangler on päinvastoin halvempi ja suoriutuu karussa maastossa hieman paremmin kuin G-Wagon.

Johtopäätös

Jeep Wrangler on kuuluisa ja täydellinen maastoajoon. Tämä amerikkalainen katumaasturi ei kuitenkaan loista kaikessa, sillä samankaltaiset maastoautot tarjoavat parempia ominaisuuksia, polttoainetaloutta ja mukavuutta sekä suoriutuvat paremmin. Jos siis etsit vaihtoehtoja Jeep Wranglerille syystä tai toisesta, yllä olevan luettelon pitäisi auttaa sinua tekemään perusteltu päätös.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z