Skoda Kamiq VS Skoda Karoq VS Kodiaq

Skoda Kamiq

Katumaasturin valitseminen ei ole koskaan helppoa, sillä valittavana on erilaisia malleja ja kokoja. Siitä huolimatta Skoda on varmistanut, että SUV-kokoja on eri kokoluokkia, jotta asiakkaat saavat erilaisia vaihtoehtoja. Skoda Kamiq on pienin, sen jälkeen tulee Karoq ja Kodiaq on suurin. Mutta mikä on paras Skoda SUV?

Parasta Skoda SUV:tä ei ole olemassa, sillä eri ihmisillä on erilaiset tarpeet ja makutottumukset. Skoda Kamiq on pienin, mutta se tarjoaa parhaan vastineen rahalle. Skoda Karoq on suurempi kuin Kamiq, mutta pienempi kuin Kodiaq. Se on myös käytännöllinen ja sopii hyvin kaupunkiajoon. Kun taas Skoda Kodiaq on suurin ja siinä on tehokas moottori. Mutta miten Skodan katumaasturit eroavat toisistaan?

Skoda SUV:ien ominaisuudet

Ulkonäkö

Skoda tekee autonsa kiinnittäen huomiota yksityiskohtiin. Siksi kaikki sen katumaasturit näyttävät näyttäviltä ja tyylikkäiltä. Odotetusti Skoda Kodiaq on kolmesta mallista korkein ja pisin. Sitä seuraa Karoq ja viimeisenä Kamiq.

Ulkomuotoilu on kautta linjan samanlainen. Näissä autoissa on samanlaiset säleiköt ja ajovalot. Niissä on sivussa etu- ja takavalojen välissä kulkeva rypytys. Takaosa näyttää kuitenkin hieman erilaiselta.

Skoda Kamiqin akseliväli on 104,4 tuumaa, pituus 167,0 tuumaa, leveys 70,6 tuumaa ja korkeus 61,1 tuumaa. Karoqin akseliväli on 103,9 tuumaa, pituus 172,5 tuumaa, leveys 72,5 tuumaa ja korkeus 63,1 tuumaa. Kodiaqin akseliväli on 109,9 tuumaa, pituus 184,9 tuumaa, leveys 74,1 tuumaa ja korkeus 66,0 tuumaa.

  Skoda Favoritin yleiset ongelmat

Sisätilojen muotoilu ja tavaratila

Odotetusti Kamiqissa, Karoqissa ja Kodiaqissa on samanlaiset sisätilat. Lähes kaikki tärkeimmät hallintalaitteet ovat yhteisiä, samoin materiaalit. Tärkeimmät kosketuspisteet on päällystetty korkealuokkaisilla, pehmeän tuntuisilla materiaaleilla, mutta alempana muovit muuttuvat halvoiksi ja naarmuttaviksi. Kaikissa autoissa on esimerkiksi nahkainen monitoimiohjauspyörä.

Kodiaq on suurin katumaasturi, siinä on seitsenpaikkainen vaihtoehto, ja se on paljon suurempi ja tilavampi kuin muut. Siinä on myös suurin tavaratila, sillä viisipaikkainen tarjoaa jopa 2 065 litraa. Toisaalta Karoq ja Kamiq ovat molemmat viisipaikkaisia, mutta Karoq on hieman tilavampi ja mukavampi kuin Kamiq.

Skoda Karoqin tavaratila on 588 litraa, mutta takapenkit taitettuna se voi kasvaa 1 810 litraan. Kamiqin tavaratila on 400 litraa, ja sitä voidaan laajentaa 1 395 litraan, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

Suorituskyky

Kodiaqiin on saatavana kaksi bensiinimoottoria ja yksi dieselmoottori. Perusmoottori on 1,5-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 150 hevosvoimaa, jota seuraa 2,0-litrainen bensiinimoottori, joka tuottaa jopa 242 hevosvoimaa. 2,0-litrainen TDI-moottori tuottaa jopa 237 hv.

Karoqiin puolestaan on saatavana kuusi bensiinimoottorivaihtoehtoa: 1,0-, 1,2-, 1,4-, 1,5-, 1,6- ja 2,0-litraisia moottoreita sekä kaksi dieselvaihtoehtoa: 1,6- ja 2,0-litrainen TDI-moottori. 2,0-litrainen bensiinimoottori on tehokkain 187 hv:n ja 295 lb-ft:n vääntömomentilla.

Kamiqissa on kaksi bensiinimoottoria ja yksi dieselmoottori. Perusmoottori on 1,0-litrainen bensiinimoottori, jonka teho on jopa 94 hv ja vääntömomentti 129 lbft. Tehokkain moottori on 1,5-litrainen bensiinimoottori, jossa on 148 hv ja 184 lb-ft vääntöä. 1,6-litrainen dieselmoottori tuottaa jopa 113 hv ja 184 lb-ft vääntöä.

  Onko Skoda Yeti hyvä auto?

Polttoainetehokkuus

Skoda Kamiq on Skoda-malliston tehokkain katumaasturi. Sen polttoainetaloudellisuusluokitus vaihtelee välillä 47 mpg ja 53 mpg. Sitä seuraa tiiviisti Karoq, jonka tehokkuusluokitus on 35 mpg ja 49 mpg välillä. Skoda SUV:ista vähiten taloudellinen on Kodiaq, jonka hyötysuhde vaihtelee välillä 33 mpg ja 53 mpg.

Turvallisuus

Kaikki Skoda SUV:t saivat täydet viisi tähteä EURO NCAP:n kolaritestissä, ja niiden pisteet ovat lähes samanlaiset. Ne ovat siis turvallisia autoja. Sitä paitsi, koska ne on kaikki valmistettu Volkswagen-konsernin alustoille, niihin voi luottaa. Lisäksi niissä on kolmen vuoden 60 000 kilometrin takuu, mikä on hyvä.

Hinta

Halvin Skoda SUV on tietenkin Skoda Kamiq, jonka perushinta on 27 597 dollaria. Kun taas Skoda Karoqin perushinta on 35 315 dollaria ja Kodiaqin 41 678 dollaria. Huomaa, että hinnat voivat vaihdella sijainnin, mallivuoden ja varustevaihtoehdon mukaan.

FAQ

Onko Skoda luotettava?

Kyllä, Skoda valmistaa joitakin markkinoiden luotettavimmista autoista. Useimmat sen autoista rekisteröivät vähemmän ongelmia, ja ne ovat melko edullisia ylläpitää verrattuna muihin huippuluokan katumaastureihin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei niissä olisi ongelmia.

Mitkä ovat Skoda-maastureiden yleiset ongelmat?

Ennen kuin investoit johonkin Skoda-maasturiin, on ratkaisevan tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita tulet kohtaamaan. Joitakin Skoda-mallien yleisiä ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, turboahdinongelmat, vuodot auton sisällä, ajovalojen ongelmat, ajoketjuongelmat, liiallinen öljynkulutus ja tukkeutunut hiukkassuodatin.

  Kaikki Skoda Kodiaq 2023:sta

Kuinka kauan Skoda-maasturit kestävät?

Kuten useimmat Skoda-mallit, Skoda-maasturit kestävät todennäköisesti 150 000-200 000 kilometriä. Mutta asianmukaisella hoidolla ja huollolla nämä katumaasturit voivat ajaa yli 200 000 kilometriä. Huomaa, että Skoda Karoq on kolmesta Skoda SUV:sta luotettavin.

Tarjoaako Skoda sähkökäyttöistä katumaasturia?

Kyllä, Skoda tarjoaa tällä hetkellä vain yhtä sähköistä katumaasturia, joka on Skoda Enyaq iV. Tämä auto on kauniisti muotoiltu ja hauska ajaa. Siinä on myös tehokas akku, jonka toimintasäde on 312-329 kilometriä.

Johtopäätös

Valitsitpa sitten Skoda Kamiqin, Karoqin tai Kodiaqin, saat luotettavan ja hyvin toimivan auton. Ne ovat myös käytännöllisiä ja mukavia. On kuitenkin elintärkeää valita maasturi, joka sopii parhaiten tarpeisiisi. Skoda Kamiq on pienin ja tarjoaa parhaan vastineen rahalle. Toisaalta Karoq sopii parhaiten ihmisille, jotka eivät halua kovin kompaktia tai suurta katumaasturia. Lopuksi Kodiaq sopii parhaiten perheille, ja se on suorituskykyisin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z