Skoda Kamiq VS VW T-Cross VS Seat Arona VS Seat Arona

Skoda Kamiq

Volkswagen-konserni tarjoaa joitakin markkinoiden parhaista autoista. Siksi valinnan tekeminen joidenkin sen erinomaisten pienikokoisten katumaastureiden, kuten Skoda Kamiqin, VW T-Crossin ja Seat Aronan, välillä ei ole koskaan helppoa. Mutta mikä VW:n pienikokoinen katumaasturi erottuu edukseen?

VW T-Cross on näistä kolmesta SUV:stä tyylikkäin, mutta onko se suorituskykyisin pienikokoinen SUV? Toisaalta Skoda Kamiq on tilavin, mutta kuinka paljon se maksaa? Ja lopuksi, Seat Arona on malliston pienin katumaasturi, mutta tarjoaako se parhaan vastineen rahalle?

Ulkopuoli

Vaikka nämä kolme pienikokoista katumaasturia ovat Volkswagen-konsernista ja perustuvat samaan alustaan (Volkswagen Group MQB A0), ne eroavat toisistaan paljon ulkonäöltään. Ulkonäöllisesti paras katumaasturi on VW T-Cross, sen jälkeen Skoda Kamiq ja lopuksi Seat Arona.

VW T-Crossin muotoilu on modernimpi ja näyttävämpi, sillä siinä on sinkitty kori, korinväriset puskurit, heijastimet kaikissa ovissa sekä jäähdyttimen säleikkö, jossa on kromikoriste ja etusumuvalo kromikehyksellä. Kamiq ei ole kaukana siitä, sillä siinä on hieno kromattu säleikön kehys, korinväriset puskurit ja LED-valot.

Kooltaan Skoda Kamiq on kolmesta autosta pisin ja levein. Sen akseliväli on 104,4 tuumaa, pituus 167,0 tuumaa, leveys 70,6 tuumaa ja korkeus 61,1 tuumaa. Sitä seuraa VW T-Cross, jonka akseliväli on 104,3 tuumaa, pituus 166,1 tuumaa, leveys 69,3 tuumaa ja korkeus 62,6 tuumaa.

Seat Arona on ryhmän pienin, sillä sen akseliväli on 101,0 tuumaa, pituus 162,9 tuumaa, leveys 70,1 tuumaa ja korkeus 61,1 tuumaa.

Sisätilat ja tavaratila

Koska Skoda Kamiq on pisin ja levein, se tarjoaa myös eniten matkustamotilaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö kaksi muuta katumaasturia olisi mukavia. Siitä huolimatta Kamiq tarjoaa edelleen eniten mukavuutta, koska siinä on enemmän jalkatilaa. Sitä seuraa VW T-Cross, kun taas Seat Arona on malliston epämukavin.

  VW Keyless Entry -ongelmat

Valitettavasti monet saattavat luulla, että VW T-Crossissa on hintansa vuoksi hieman korkeatasoisemmat sisätilat kuin Aronassa ja Kamiqissa, mutta asia on päinvastoin. Vaikka kaikki nämä pienikokoiset katumaasturit on tehty halvalla, Kamiqissa on parhaat sisätilat. Siinä on tukevammat istuimet ja joissakin kohdissa pehmeää muovia, jota ei ole VW T-Crossissa.

Kuten Kamiqissa, myös Seat Aronassa on pehmeää muovia, joka tekee sisätiloista näyttävän näköiset. Kaikissa autoissa on kuitenkin nahkaverhoiltu ohjauspyörä. VW T-Crossissa sen sijaan on LED-ajovalot ja laajat turva-avustimet, jotka ovat lisävarusteina Aronassa ja Kamiqissa.

Tavaratilan osalta Skoda Kamiq tarjoaa eniten tilaa. Sitä on yhteensä 400 litraa, ja sitä voi laajentaa 1 395 litraan, kun takaistuimet on taitettu kokoon. Kun taas Seat Aronassa on 400 litraa ja se voi kasvaa 823 litraan, kun takaistuimet on taitettu kokoon. Ja VW T-Crossissa on yhteensä 385 litraa, joka voi kasvaa 1 281 litraan takaistuimet taitettuna.

Suorituskyky

Odotetusti kaikissa näissä pienikokoisissa katumaastureissa on sama perusmoottori, 1,0-litrainen 95 TSI-sarjan kolmosbensiinimoottori. Toisin kuin Skoda Kamiqissa ja Seat Aronassa, joissa on vain kaksi bensiinimoottoria, Volkswagen T-Crossissa on kuitenkin viisi bensiinimoottorivaihtoehtoa.

Päinvastoin, ne tarjoavat myös samanlaisen dieselmoottorin, joka on 1,6-litrainen TDI-sarjan nelivetomoottori. suorituskyvyssä Kamiq vie edelleen voiton, sillä se kiihtyy hieman nopeammin, ja se on helpompi käsitellä kuin muut. Tiemelun osalta VW T-Crossissa on kuitenkin vähemmän tuuli- ja tiemelua.

  Volkswagen Golf vuosina välttää

Skoda Kamiq on ryhmän nopein, sillä sen huippunopeus on 134 kilometriä tunnissa, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 kilometriin tunnissa vain 7,9 sekunnissa. Seat Aronan huippunopeus on 130 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h 7,9 sekunnissa. VW T-Crossin huippunopeus on 124 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 100 km/h vain 6,1 sekunnissa.

Polttoainetehokkuus

Kaikki nämä kompaktit katumaasturit ovat erittäin tehokkaita isompiin sisaruksiinsa verrattuna. Näin ollen tehokkain katumaasturi on Skoda Kamiq, jonka hyötysuhde on 47-53 mpg, seuraavaksi tehokkain on Seat Arona, jonka hyötysuhde on 46-53 mpg, ja seuraavaksi tehokkain on VW T-Cross, jonka hyötysuhde on 44-50 mpg.

Turvallisuus

Koska kaikki nämä autot kuuluvat Volkswagen-konserniin, voit odottaa saavasi turvallisen ja luotettavan auton. Kaikki autot saivat viiden tähden EURO NCAP -luokituksen, mikä on hienoa. Lisäksi niissä on myös 3 vuoden takuu, mikä on odotettavissa.

Hinta

Vaikka Skoda Kamiq tarjoaa parhaat ominaisuudet ja eniten tilaa, se ei ole kallein auto. Kallein auto on VW T-Cross, jonka perushinta on 30 173 dollaria, seuraavaksi kallein on Skoda Kamiq, jonka perushinta on 29 286 dollaria, ja edullisin on Seat Arona, jonka perushinta on 27 891 dollaria.

Skoda Kamiqin heikkoudet ja ongelmat.

FAQ

Mikä on luotettavin auto – VW T-Cross, Skoda Kamiq vai Seat Arona?

Auton luotettavuus riippuu siitä, miten omistaja pitää siitä huolta. Jos kaikkia autoja kuitenkin huolletaan hyvin, Skoda Kamiq on luotettavin, koska se rekisteröi vähiten ongelmia. Lisäksi sen varaosat ovat hieman halvempia kuin kilpailijoidensa.

  Kaikki vuoden 2023 VW Tiguan

Mikä on nopein auto – VW T-Cross, Skoda Kamiq vai Seat Arona?

Se riippuu siitä, mitä nopeutta etsit. Jos kyse on huippunopeudesta, Skoda Kamiq on näistä kolmesta nopein, sillä sen huippunopeus on jopa 134 mph. Sen sijaan, jos etsit kiihtyvyyttä nopeudesta 0-100 km/h, VW T-Cross on 6,1 sekunnissa muiden edellä.

Mikä auto tuli ennen muita – Skoda Kamiq, VW T-Cross vai Seat Arona?

Nämä kolme autoa saattavat perustua samaan alustaan ja niillä on paljon yhteisiä ominaisuuksia, mutta niitä ei valmistettu samaan aikaan. Seat Arona on näistä kolmesta vanhin, sillä se esiteltiin vuonna 2017, sen jälkeen VW T-Cross vuonna 2018 ja Skoda Kamiq vuonna 2019.

Yhteenveto

Valitsitpa VW T-Crossin, Skoda Kamiqin tai Seat Aronan, saat luotettavan ja käytännöllisen auton. Silti Skoda Kamiq on kokonaisuutena paras auto, kun taas Seat Arona on paras kaupunkiajoon. VW T-Cross sopii parhaiten niille, jotka haluavat erinomaisen suorituskyvyn ja teknisesti edistyksellisen pienikokoisen katumaasturin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z