Skoda Kodiaq Akkuongelmat

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq on varustettu 12 V:n akulla. Akku auttaa käynnistämään moottorin, syöttämään virtaa lisävarusteisiin sekä ajoneuvotietokoneeseen ja antureihin. Mutta kuten missä tahansa muussa auton osassa, myös siinä esiintyy useita ongelmia. Mitkä ovat Skoda Kodiaqin akkuongelmat?

Yleisiä Skoda Kodiaqin akkuongelmia ovat muun muassa huono vaihtovirtageneraattori, tyhjä akku, löysä akkuliitäntä ja alhainen akkunesteen taso. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat raportoineet huonosta maadoituksesta ja tyhjentyneestä akusta. Toisin kuin useimmat auton ongelmat, akkuongelmat ovat yleensä vältettävissä ja helppo korjata.

Mitkä ovat Skoda Kodiaqin akun yleiset ongelmat?

Huono vaihtovirtageneraattori

Ensimmäinen syyllinen, jota kannattaa tarkastella, kun Skoda Kodiaq -autossasi on akkuongelmia, on auton vaihtovirtageneraattori. Vaihtovirtageneraattori valvoo moottorista tulevan mekaanisen energian muuntamista sähköksi, joka antaa virtaa kaikille ajoneuvon lisävarusteille, mutta myös lataa akkua. Jos siis vaihtovirtageneraattoriin tulee ongelma ja se lakkaa tuottamasta sähköä, auton koko sähkökuorma siirtyy akulle.

Tämän seurauksena akku voi tyhjentyä nopeasti, koska vaihtovirtageneraattori ei enää lataa sitä. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava vaihtovirtageneraattori, ennen kuin se pilaa akun kokonaan.

Kuollut akku

Tämä on toinen Skoda Kodiaqin merkittävä ongelma. Kun huomaat, että autosi akku ei pidä latausta tai se on liian heikko pitämään latausta, on aika vaihtaa se. Mutta ennen kuin teet sen, sinun on oltava varma, että akku on kuollut eikä se johdu muista akkuongelmista, kuten huonosta vaihtovirtageneraattorista tai löysästä akkukytkennästä.

Sitä paitsi, jos akku on ollut käytössä yli neljä vuotta, se voi olla vanha eikä toimi enää tehokkaasti. Varmista, että vaihdat akun oikeaan akkuun optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi.

  Skoda Kodiaq DSG ongelmat

Huono maadoitusliitäntä

Tätä ongelmaa on vaikea havaita, sillä saatat joutua käymään ammattitaitoisen mekaanikon luona, joka auttaa sinua määrittämään, onko maadoitusyhteys huono. Jos kuitenkin vaihtovirtageneraattori ja akku toimivat moitteettomasti, mutta autoa ei voi käynnistää, maadoitusliitäntä voi olla huono.

Useimmat maadoitusongelmat johtuvat ruostumisesta tai korroosiosta. Niiden puhdistaminen tai syöpyneiden liitäntöjen vaihtaminen voi siis auttaa ratkaisemaan ongelman.

Löysä akkuliitäntä

Huonon maadoitusliitännän lisäksi myös löysä akkuliitäntä voi olla syynä joihinkin Skoda Kodiaqin akkuongelmiin. Kun akun ja moottorin yhdistävät johdot ovat syöpyneet, virran kulku katkeaa. Siksi jotkut käyttäjät saattavat luulla, että akku on huono, mutta se ei ole sitä.

Yksi tärkeimmistä akun löysän tai syöpyneen liitännän merkeistä on käynnistyssolenoidin naksahtava ääni, kun käynnistät moottoria. Ongelman korjaamiseksi sinun on kytkettävä johdot kunnolla tai poistettava johdoissa oleva korroosio.

Tyhjennetty akku

Tämä ongelma on yleinen Skoda Kodiaq -malleissa, joissa on vanhat akut. Auto saattaa jatkaa liiallisen sähkövirran ottamista akusta, vaikka sytytysvirta on sammutettu. Tätä tilaa kutsutaan loisvedoksi. Jos akku ei ole vanha, sinun on korjattava tämä ongelma akun vaihtamisen sijaan.

Voit välttää auton akun loisvirranoton irrottamalla lisävarusteet, kuten laturin, kun pysäköit auton yöksi.

Akun nestetaso on alhainen

Vaikka tämä ei ole kovin yleistä, jotkut käyttäjät ovat raportoineet akkuongelmista, jotka johtuvat akkunesteen alhaisesta tasosta. Näin käy kuitenkin yleensä omistajille, jotka eivät pidä autostaan hyvää huolta. Kyseisen auton akussa on rikkihapon ja tislatun veden seos, joka auttaa akkua toimimaan tehokkaammin.

  Yleisiä ongelmia Skoda Rapidissa

Joistakin akuista auton neste kuitenkin haihtuu nopeammin kuin toisista. Tämän seurauksena alhainen nestetaso ei välttämättä tuota tarpeeksi virtaa joidenkin auton laitteiden käyttämiseen. Saatat esimerkiksi huomata, että ajovalot välkkyvät tai himmenevät. Voit korjata tämän ongelman täyttämällä akkunesteen.

Muut Skoda Kodiaq -ongelmat

Skoda Kodiaq ei saa vain akkuja. Tässä on joitakin muita ongelmia, joita Skoda Kodiaqin omistajat käsittelevät.

FAQ

Mistä tiedät, että Skoda Kodiaqin akku on vikaantunut?

On helppo sanoa, jos Skoda Kodiaq -akkusi on vikaantumassa tai kuolemaisillaan. Joitakin varteenotettavia merkkejä ovat esimerkiksi kojelaudan valot, jotka eivät syty, välkkyvät tai vilkkuvat. Lisäksi istuinlämmitys ei ehkä lämmitä, ja radio voi toimia ajoittain tai se ei käynnisty kokonaan.

Mikä on maadoitusliitäntä?

Skoda Kodiaqin akun napa on yhteydessä auton runkoon tai alustaan, jota kutsutaan maadoitusliitännäksi. Lisäksi myös moottori tarvitsee maadoitusyhteyden toimiakseen, mutta moottorin asennustapa ei salli sähkövirran kulkua moottorin ja korin välillä. Tämän vuoksi moottorin ja alustan yhdistämiseen käytetään maadoitusjohtoa tai -hihnaa.

Kuinka kauan Skoda Kodiaqin akku kestää?

Se riippuu siitä, miten hyvin huollat ja hyödynnät akkua. Jotkut omistajat ovat kertoneet akun kestävän yli viisi vuotta, kun taas toiset ovat kertoneet akun vaihtamisesta jo kolmen vuoden kuluttua. Optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi akku on kuitenkin vaihdettava 3-4 vuoden välein.

  Onko Skoda Citigo hyvä auto?

Miten voin pidentää Skoda Kodiaqin akun käyttöikää?

Vaikka useimpien auton akkujen käyttöikä on kolmesta viiteen vuotta, sitä voidaan silti pidentää hyvällä hoidolla ja kunnossapidolla. Omistajan on muun muassa sammutettava valot, kun hän poistuu autosta, vältettävä elektroniikan käyttöä moottorin ollessa sammutettuna ja valvottava korroosiota. Lisäksi kannattaa rajoittaa lyhyitä matkoja ja pitää akku tiukasti kiinni.

Miten pitää auton akku ladattuna, kun sitä ei käytetä?

Voit tehdä useita asioita, joilla voit välttää Skoda Kodiaq -autosi akun tyhjenemisen, kun sitä ei käytetä. Joitakin niistä ovat muun muassa miinuskaapelin irrottaminen, loisvirtauksen poistaminen käytöstä, akkuhuoltolaitteen käyttäminen ja akun poistaminen kokonaan.

Yhteenveto

Skoda Kodiaq voi olla tyylikäs ja suorituskykyinen keskikokoinen katumaasturi, mutta siinä on myös useita ongelmia kilpailijoidensa tavoin. Ja yksi tämän tyylikkään katumaasturin omistajien raportoimista yleisistä ongelmista on akkuongelmat. Jos siis huomaat, että autollasi on käynnistymisvaikeuksia, akku tyhjenee tai kojelaudan valot välkkyvät, tämä on merkki siitä, että sinulla on akkuongelmia.

Useimmat Skoda Kodiaqin akkuongelmat voidaan välttää akun asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z