Sopivatko Audin vanteet Mercedekseen?

Audiin voidaan asentaa Mercedeksen vanteet. Mutta voiko Audin vanteet asentaa Mercedekseen?

Ei, Audin vanteet eivät sovi Mercedes-Benziin, koska Mercedeksen keskiöaukko on suurempi kuin Audin. Jos haluat asentaa Audin vanteet Mercedekseen, sinun on vietävä vanteet mekaanikolle, joka poraa keskiporan auki, ennen kuin kiinnität ne Mercedekseesi.

Audin keskiporaus on noin 57,1, kun taas Mercedeksen keskiporaus on 66,5. Jotta Audin pyörä voidaan asentaa Mercedekseen, mekaanikon on porattava sen keskipiste 66,5:een. Molemmissa autoissa on kuitenkin sama rohkea kuvio, joka on 5X112. Näin ollen pulttijako ei ole ongelma, vaan keskiön poraus.

Mercedes- ja Audi-malleistasi riippuen sinun on ehkä otettava huomioon muitakin tekijöitä, kuten pyörän koko, rengaskoko ja pyörän offset. Näiden tekijöiden avulla tiedät, sopiiko Audin rengas, jonka keskikohta on porattu, Mersuusi.

Tekijät, jotka on otettava huomioon ennen mukautetun pyörän asentamista.

Pulttijako

Useimmissa markkinoilla olevissa luksusautoissa on pulttikuvio 5X112. Audi ja Mercedes ovat joitakin luksusautoja, joissa on tämä pulttikuvio. Siksi Audin pyörän kiinnittäminen Mersuun on yksinkertaista, jos keskipiste porataan Mersun keskipisteen pulttiporauksen mukaiseksi.

Huomaa, että auton pulttikuvio koostuu kahdesta osasta; pyöränpulttien lukumäärästä ja näiden pyöränpulttien keskilinjasta. Tässä tapauksessa Audilla ja Mercedeksellä on viisi pyöränpulttipaikkaa ja pyöränpulttien keskilinjan halkaisija on 112 mm.

Pyörän nastojen halkaisija mitataan tavallisesti eri tavoin pyörän nastojen lukumäärästä riippuen. Pyörän nastojen mittaaminen parillisilla numeroilla, kuten 4, 6 tai 8, on helppoa. Mittaa yksinkertaisesti yhden pyöränpultin keskipisteestä vastakkaisen pyöränpultin keskipisteeseen.

  Mercedes 300d luotettavuus - onko se luotettava käytetty auto?

Sen sijaan parittomilla numeroilla varustettujen pyöränpyörien mittaaminen on aivan erilaista. Sinun on mitattava yhden pyöränpultin keskipisteestä kauimmaisen pyöränpultin ulkopuolelle. Mutta koska sekä Audilla että Mercedeksellä on sama pulttijako, mittaukset ovat samat.

Rengaskoko

Pulttipinnan lisäksi sinun on tarkasteltava myös rengaskokoa. Audin ja Mercedeksen rengaskoot vaihtelevat yleensä. Useimmissa tapauksissa Mercedeksessä on yleensä suuremmat renkaat kuin Audissa. Sinun on kuitenkin varmistettava, että renkaiden keskikoko on oikean kokoinen Mercedeksen renkaisiin nähden. Jos näin ei ole, renkaat eivät sovi.

Koska useimmat Mercedeksen renkaat ovat suurempia kuin Audin renkaat, varmista, että Audin rengas, jonka laitat Mercedekseen, on vain sentin verran pienempi. Jos se on pienempi kuin yli 1 tuuman, rengas ei sovi, ja tämä aiheuttaa ongelmia ajon aikana.

Pyörän koko

Toinen asia, joka sinun on tarkasteltava ennen Audin renkaan kiinnittämistä Mercedekseen, on pyörän koko. Jotta tiedät, sopiiko vanne, sinun on tarkistettava pyörän mitat. Tämä tehdään mittaamalla pyörän leveys ja halkaisija.

Huomaa, että pyörien mitat vaihtelevat automerkistä ja -mallista toiseen. Vaikka Audilla ja Mercedeksellä voi olla sama pulttijako, useimmat niiden vanteet eroavat kooltaan toisistaan. Useimpien pyörien halkaisija on 15 ja 18 tuuman välillä, kun taas leveys voi olla jopa 8 tuumaa.

Pyörän offset

Helpoin tapa selvittää, sopivatko Audin vanteet Mercedes-Benziin, on määrittää molempien renkaiden offset. Offset määritellään yleensä vanteen keskilinjan ja navan kiinnityspinnan väliseksi tilaksi. Lisäksi offset voi olla negatiivinen, positiivinen tai nolla offset.

  Tekeekö Mercedes toisen Gullwingin?

Urheiluautojen ystävät suosivat negatiivista offsetia, jolloin pyörä jää auton korin ulkopuolelle. Positiivisessa offsetissa pyörä on päinvastoin sisäänvedettynä autoon. Molemmissa offsetissa on omat haittapuolensa. Negatiivinen offset voi saada pyörän hankautumaan autoa vasten, kun taas positiivinen offset voi häiritä jarruja ja jousitusta.

Ennen kuin asennat Mersuusi negatiivisella tai positiivisella offsetilla varustetut Audin vanteet, sinun on siis harkittava niiden hyviä ja huonoja puolia, ellet halua viettää enemmän aikaa korjaamolla.

FAQ

Mikä on pyörien akseliväli?

Pyörän takaväli mitataan yleensä pyörän kiinnitysnavasta pyörän takaosaan. Tämä tehdään tuumina. On tärkeää huomata, että mitä suurempi on pyörän takaväli, sitä kauemmaksi se työntyy auton alle.

Onko uusimmissa Audin malleissa sama keskiporaus kuin Mercedeksessä?

Kyllä, niillä on. Useimmissa uusimmissa Audi-malleissa on 66,6 mm:n keskiöaukko 57,1 mm:n sijaan. Lisäksi niissä on myös sama pulttijako (5X112). Näin ollen Audin pyörien asentaminen Mercedekseen on helpottunut.

Mitä minun on tehtävä sovittaakseni Audin vanteet Mercedekseen, jos offset ei ole sama?

Mercedeksen offset on yleensä noin 37 mm, kun taas Audin offset on noin 45 mm. Jotta Audin pyörät sopisivat Mercedekseen, sinun on ehkä käytettävä välikkeitä. Huomaa, että offset-eron pitäisi aina olla 5 mm:n sisällä. Jotta Audin vanteet sopisivat Mersuusi, niiden offsetin pitäisi olla alle 42 mm.

  Mikä on paras Mersu koiranomistajille?

Onko pulttijako 5X120 sama kuin pulttijako 5X112?

Ei, ne eivät ole samat. 5X120-pulttikuvion säde on suurempi kuin 5X112-pulttikuvion. Molemmissa on kuitenkin sama määrä pyöränpultteja, mutta ne eroavat toisistaan vain pyöränpulttien keskilinjan halkaisijan osalta.

Johtopäätös

Vaikka Audin pyörien asentaminen Mercedekseen on mahdollista, se ei ole yhtä helppoa kuin Mercedeksen pyörien asentaminen Audiin. Tämä johtuu siitä, että Audin keskipisteen aukko on pienempi kuin Mercedeksen. Sen vuoksi Audin pyörien asentaminen Mercedekseen edellyttää vanteen keskipisteen poraamista, jotta vanne sopisi.

Lisäksi molemmissa vanteissa on pulttijako 5X112, mikä helpottaa niiden henkilöiden tilannetta, jotka haluavat vaihtaa Mercedeksen vanteet Audin vanteisiin. Sinun on kuitenkin otettava huomioon myös rengaskoko, vanteen koko ja pyörän offset.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z