Sopivatko Mercedesin pyörät VW:hen

Autosi pyörien vaihtaminen on loistava tapa antaa autollesi uusi ilme ja saada aikaan erityinen ajokokemus. Monet ihmiset käyttävät eri vanteita talvi- ja kesärenkaita varten, mikä tarkoittaa, että jos sinulla on Mercedeksen vanteita lojumassa, voit ehkä jopa asentaa ne VW:hen.

On syytä mainita, että useimmat saksalaiset merkit käyttävät samankaltaisia pulttijakoja, jotka vaihtelevat 5x112mm, 5x114mm ja 5x120mm välillä. Tämä on hyvä uutinen, koska monet Mercedes- ja VW-mallit käyttävät 5x112mm:n pulttijakoa, mikä tarkoittaa, että voit asentaa Mercedes-pyöräsi useimpiin VW:iin.

Sinun on kuitenkin myös varmistettava, että pyörän halkaisija ja rengaskoko eivät ole liian erilaiset. Myös pyörän offsetin ja pyörän keskipisteen on vastattava toisiaan. Nämä voivat kuitenkin poiketa toisistaan, koska Mercedes-malleissa käytetään yleensä 66,6 tuuman aukkoa, kun taas VW-malleissa käytetään yleensä 57,1 tuuman aukkomittaa.

Näin ollen sinun on joko työstettävä pyörät tai valittava naparenkaat. Oli miten oli, parasta, mitä voit tehdä, on ottaa yhteyttä jälleenmyyjään ja varmistaa, että vertaat kaikkia näitä mittoja ennen kuin yrität asentaa pyörät.

Pulttijako

Pyöränpulteilla on todella tärkeä tehtävä, ja se on pyörien ja auton välisen liitoksen kiristäminen. Koska ne ovat niin tärkeitä, niiden on oltava mahdollisimman tarkkoja, mikä tarkoittaa myös sitä, että pienimmätkin poikkeamat voivat aiheuttaa ei-toivottuja seurauksia, jotka voivat päättyä jopa katastrofaalisesti.

  Onko Mercedes C-luokassa tuuletetut istuimet?

Tästä ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, koska useimmissa Mercedes- ja VW-malleissa käytetään samaa 5×112 mm:n pulttijakoa. Tämä tarkoittaa, että pultit ja niitä vastaavat reiät pyörän kiinnitysnavassa ja itse pyörässä ovat identtiset, mikä takaa asianmukaisen asennuksen, eikä sen pitäisi haitata auton ajettavuutta ja turvallisuutta.

Kaikki tämä takaa, että voit todellakin asentaa useimmat Mercedes-pyörät VW:hen, joka on samankaltaisessa segmentissä. Et tietenkään pysty sovittamaan Mercedes Benz G-luokan pyöriä VW Golfiin, joten muista verrata kaikkia muita tässä artikkelissa lueteltuja mittoja.

Pyörän halkaisija ja rengaskoko

Pyörän halkaisija liittyy pyörän pituuteen koko pyöränpinnan pituudelta, ja se mitataan yleisesti tuumina. Useimmissa nykyaikaisissa Mercedes- ja VW-malleissa on 17” – 21” pyörät, ja nämä voivat olla keskenään vaihdettavissa, jos ne ovat enintään 2 tai joskus jopa mahdollisesti 3 tuuman päässä toisistaan.

Jos kuitenkin omistat VW:n, jossa on yleensä 16-tuumaiset pyörät, ja haluat asentaa 18-tuumaiset Mercedes-pyörät VW:hen, sinun on hankittava vastaavat renkaat, joista on vähennetty pyörän halkaisijan kaksi tuumaa. Tämä on tärkeää, koska haluat säilyttää saman pyörimispinnan, jotta nopeusmittari ja matkamittari toimivat oikein.

Joskus et voi tehdä tätä, jos kyseisessä autossa on suuremmat jarrulevyt, jotka eivät yksinkertaisesti pysty poistamaan halkaisijaltaan pienempiä pyöriä. Varmista joka tapauksessa, että pyörän halkaisija ja rengaskoko pysyvät mahdollisimman lähellä toisiaan.

  Kumpi on parempi - S- vai E-luokka?

Pyörän siirtymä ja keskipiste

Kaksi viimeistä, mutta yhtä tärkeää mittaria, joiden on vastattava toisiaan, ovat pyörän offset ja pyörän keskiöaukko. Pyörän siirtymä liittyy pyörän keskilinjan sijaintiin suhteessa napaan, johon pyörä on asennettu.

Neutraali offset-pyörä on sellainen, jossa pyörän keskilinja on suoraan samassa linjassa kiinnitysnavan kanssa. Positiivinen offset-pyörä asennetaan lähelle pyörän ulkoreunaa, kun taas negatiivinen offset-pyörä asennetaan lähemmäs pyörän sisäreunaa.

Nämä voivat poiketa hieman toisistaan, jos niitä voidaan kompensoida riittävästi laadukkaasti valmistetuilla ja oikein asennetuilla välikappaleilla. Pyörän reikä on reikä, johon pyörä kiinnittyy pulttipintaan. Nämä voivat joskus poiketa toisistaan joidenkin Mercedes- ja VW-mallien välillä, mikä tarkoittaa, että sinun on joko työstettävä pyörät tai käytettävä tai valittava laadukkaasti valmistetut naparenkaat.

Kaiken kaikkiaan, jos kaikki nämä mitat vastaavat toisiaan, sinun pitäisi pystyä asentamaan VW:si Mercedes-pyöräsarja. Tärkein mitta, jonka on vastattava toisiaan ja jota ei voi kompensoida, on pulttijako.

FAQ-osio

Käytetäänkö kaikissa eurooppalaisissa autoissa samaa pulttikuviota?

Joissakin eurooppalaisissa autoissa käytetään samaa pulttijakoa, mutta ei kaikissa. Kuten mainittiin, Mercedes-autot käyttävät useimmiten 5×112 mm:n pulttijakoa, mutta joissakin Mercedes-malleissa käytetään toisenlaista pulttijakoa. Nämä liittyvät yleensä eri segmenttien autoihin, erityisesti niihin, joiden tehtävänä on hoitaa kaupallisia tehtäviä.

Lähes kaikki eurooppalaiset autot käyttävät kuitenkin pultteja eikä nastoja, mikä on yleisempää Yhdysvalloissa valmistetuissa autoissa. Tämä johtuu siitä, että pultit on helpompi kiristää ja irrottaa kuin nastat.

  Kuinka kauan Mercedes-pyyhkijänsulat kestävät?

Voidaanko autoihin, joissa on tavalliset pultit, asentaa keskilukolla varustetut pyörät?

Center-lock-pyörät on lähes aina varattu huippuluokan suorituskykyisiin autoihin ja kilpa-autoihin, koska pyörän vaihtaminen on paljon helpompaa, jos tarvitsee löysätä vain yksi suuri pultti. Tätä ei kuitenkaan voi tehdä ikivanhalla renkaanvaihtotekniikalla, sillä keskuslukolla varustettuja pyöriä on huomattavasti vaikeampi sekä kiristää että löysätä.

Tämä tarkoittaa, että tämä ei ole käytännöllistä jokapäiväisessä käytössä, ja siksi useimmissa autoissa ei käytetä tätä rakennetta. On myös syytä mainita, että on käytännössä mahdotonta käyttää keskuslukolla varustettuja pyöriä autoissa, joissa on tavalliset 4-8 pultin mallit.

Mistä löydän kaikki pyörän mitat?

Jotta voit vertailla pulttijakoa, pyörän halkaisijaa, rengaskokoa ja pyörän siirtymää oikein, sinun on löydettävä kaikki nämä mitat joko itse renkaasta ja pyörästä tai omistajan käsikirjasta. Löydät nämä tiedot myös tiettyjen autojen kynnystarrasta.

Jos et vieläkään löydä niitä kaikista edellä mainituista paikoista, sinun pitäisi ottaa yhteyttä jälleenmyyjään ja kysyä mittoja suoraan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z