Suzuki Celerio – yleiset ongelmat

Suzuki Celerio

Vuonna 2008 lanseerattu Suzuki Celerio on markkinoiden tehokkaimpia ja luotettavimpia kompakteja viistoperäisiä kaupunkiautoja. Mutta kuten odotettua, tähän autoon liittyy myös erilaisia ongelmia. Mitkä ovat siis Suzuki Celerion yleisiä ongelmia?

Suzuki Celerion yleisiä ongelmia ovat viallinen turvatyyny, vaikeudet vaihteiden vaihtamisessa, moottorin sammuminen, sähköongelmat ja ohjauspyörän tärinä. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat raportoineet jarrujen toimimattomuudesta, pakokaasuvuodoista, viallisesta ilmastointijärjestelmästä, ikkunan säätimen vikaantumisesta ja jousituksen kolahtelusta tai kolahtelusta.

Mitkä ovat Suzuki Celerion yleisiä ongelmia?

Viallinen turvatyyny

Suzuki joutui kutsumaan vuoden 2018 Suzuki Celerion takaisin viallisen turvatyynyn vuoksi. Valmistaja totesi, että etuistuimen sivuturvatyynyn vyökiinnike voi olla viallinen. Tämä voi aiheuttaa sen, että turvatyyny ei toimi tarkasti onnettomuuden sattuessa. Hyvä uutinen on, että kaikki kyseiset autot kutsuttiin takaisin, ja ongelma korjattiin.

Vaihteiden vaihtamisen vaikeus

Tämä on yleisin ongelma Suzuki Celeriossa. Monet käyttäjät ovat raportoineet vaihteiden vaihtamisvaikeuksista. Tämä johtuu yleensä vaihteistonesteen vähyydestä, kuluneesta kytkimestä tai vaihteiston ongelmista.

Tämän ongelman korjaamiseksi käyttäjän on tehtävä diagnoosi autosta ja korjattava taustalla oleva ongelma.

Moottorin sammuminen

Vaikka tässä autossa on useita moottoriongelmia, yleisin niistä on moottorin sammuminen ja moottorin syttymishäiriöt. Moottorin sammuminen liittyy yleensä polttoainejärjestelmään liittyviin ongelmiin. Siksi on tärkeää tarkistaa, onko polttoainesuodatin tukossa tai polttoainepumppu viallinen. Jos polttoainepumppu on viallinen, se on vaihdettava.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat myös yleisiä Suzuki Celerion kanssa. Monet Celerion käyttäjät ovat raportoineet sähköongelmista, kuten radio- ja ilmastointiongelmista. Huomaa, että useimmat näistä ongelmista johtuvat akun tyhjenemisestä tai vaihtovirtageneraattorin vikaantumisesta. Tarkista ja korjaa siis nämä kaksi asiaa, jos sinulla on sähköongelmia.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Ohjauspyörä tärisee

Jotkut Suzuki Celerion omistajat ovat raportoineet, että heidän ohjauspyöränsä tärisee tai kääntyessä kuuluu koliseva ääni. Tämä on merkki siitä, että vetotangon päät, pyöränlaakerit tai jopa pallonivelet ovat kuluneet. Varmista, että vaihdat kuluneet tai vaurioituneet osat ongelman korjaamiseksi.

Jousituksen kolina tai kolahdus

Ohjauspyöräongelmien lisäksi jotkut käyttäjät ovat todenneet, että heidän jousituksessaan on ollut kolinaa tai kolinaa. Suh-ääni johtuu yleensä kuluneista jousituksen osista, kuten iskunvaimentimista tai holkeista. Sinun pitäisi siis tarkastuttaa autosi ja vaihtaa kuluneet osat.

Viallinen ilmastointijärjestelmä

Ilmastointijärjestelmään liittyvät ongelmat ovat yleisiä Suzuki Celerio -mallivuosien 2011-2013 autoissa. Monet omistajat ilmoittivat, että heidän ilmastointilaitteensa ei jäähdytä kunnolla tai että joskus auton sisätilojen jäähdyttäminen kestää kauan. Tavallisimmat epäilyt ovat viallinen kompressori tai vuoto ilmastointijärjestelmässä. Varmista, että viallinen osa korjataan, jotta tämä ongelma voidaan välttää.

Jarrut eivät reagoi

Jarrutusongelmat ovat hyvin yleisiä Suzukin malleissa. Siksi monet Suzuki Celerion omistajat ovat raportoineet ongelmista, kuten vasteettomista ja äänekkäistä jarruista. Kuten useimmat tämän luettelon ongelmat, jarruongelmat johtuvat yleensä kuluneista osista, kuten pyöränlaatoista, jarrupaloista ja jarruputkissa olevasta ilmasta.

Jos haluat korjata reagoimattoman jarrun, sinun on ensin korjattava taustalla oleva ongelma.

Pakokaasuvuoto

Pakojärjestelmä auttaa tätä autoa pääsemään eroon pakokaasuista moottorista auton ulkopuolelle. Jonkin ajan kuluttua järjestelmä kuitenkin kuluu ja siihen voi syntyä reikiä tai aukkoja, jotka vuotavat. Kun näin tapahtuu, kuluneet osat on vaihdettava, tai pakokaasuvuodot vaikuttavat auton suorituskykyyn.

  Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Ikkunan säätimen vikaantuminen

Ikkunan säädin ohjaa ikkunalasin ylös- ja alaspäin suuntautuvaa liikettä. Jos siis ikkunan säädin on vaurioitunut tai kulunut, se on vaihdettava, tai ikkuna ei toimi normaalisti. Lisäksi kannattaa tarkistaa myös ikkunan säätimen kaapelit, sillä ne voivat katketa ja vaikuttaa myös ikkunoiden normaaliin toimintaan.

FAQ

Onko Suzuki Celerio luotettava?

Kyllä, Suzuki Celerio on erittäin luotettava auto. Aiemmin monet luotettavuusjärjestöt ovat äänestäneet sen luotettavimmaksi kompaktiksi viistoperäiseksi kaupunkiautoksi. Tämä laite ei rekisteröi vain vähän ongelmia, mutta se on myös halpa ylläpitää. Siksi se on hyvä auto päivittäiseen käyttöön ja aloittelijoille.

Kuinka kauan Suzuki Celerio kestää?

Suzuki valmistaa joitakin markkinoiden kestävimpiä autoja. Suzuki Celerio ei ole poikkeus, sillä se voi hyvällä hoidolla ja huollolla kestää yli 250 000 kilometriä. Vakavimmat Suzuki Celerion ongelmat alkavat kuitenkin vasta, kun autolla on ajettu yli 150 000 kilometriä. Jos siis aiot ostaa käytetyn Suzuki Celerion, tämä kannattaa pitää mielessä.

Onko Suzuki Celerion huolto kallista?

Ei, Suzuki Celerion ylläpito on halpaa. Tämä johtuu siitä, että käyttäjän on maksettava vain noin 320 dollaria vuodessa korjauksiin ja huoltoon. Lisäksi myös varaosien kustannukset ovat alhaiset verrattuna useimpiin sen kilpailijoihin. Jotkin korjaukset voivat kuitenkin olla kalliita ongelmasta riippuen.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Mikä on vähiten luotettava Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio on yksi markkinoiden luotettavimmista pienoiskaupunkiautoista. Monet luotettavuuslaitokset ovat arvioineet tämän auton yhdeksi markkinoiden luotettavimmista kaupunkiautoista. Jotkin mallivuodet eivät kuitenkaan ole pärjänneet hyvin, ja ne ovat pärjänneet tässä luokassa huonommin kuin muut. Esimerkiksi vuoden 2017 Suzuki Celerio rekisteröi enemmän ongelmia kuin useimmat mallivuodet.

Kannattaako ostaa käytetty Suzuki Celerio?

Kyllä, käytetyn Suzuki Celerion ostaminen on loistava ajatus. Tämä johtuu siitä, että se on halpa ylläpitää eikä siinä ole paljon ongelmia. Lisäksi se tarjoaa hyvän ajokokemuksen, ja se säilyttää arvonsa hyvin. On kuitenkin tärkeää tarkistaa ennen ostamista, että käytetty auto on huollettu hyvin. Lisäksi kannattaa tarkistaa sen historia.

Johtopäätös

Suzuki Celerio hatchback on poikkeuksellinen pienikokoinen auto, jossa on erinomaiset ominaisuudet. Kaiken lisäksi se on helppohoitoinen, luotettava ja kestävä. Jos kuitenkin haluat, että auto kestää yli 250 000 kilometriä, on noudatettava asianmukaista hoitoa ja huoltoa.

Kaiken kaikkiaan Celerio on yksi markkinoiden parhaista pienikokoisista kaupunkiautoista, ja se sopii erinomaisesti kaupunkiautoilijoille tai aloitteleville kuljettajille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z