Suzuki Splash – yleiset ongelmat

Suzuki Splash

Suzuki Splash on kompakti ja luotettava auto. Se on myös tehokas ja halpa ylläpitää. Omistajat ovat kuitenkin raportoineet useista ongelmista. Mitkä ovat siis Suzuki Splashin yleisiä ongelmia?

Suzuki Splashin yleisimpiä ongelmia ovat moottorin ylikuumeneminen, DPF-varoitusvalo, öljyn haju, vialliset jousitusjouset, tuulilasinpyyhkimen vikaantuminen ja ajoketjuongelmat. Lisäksi muut omistajat ovat raportoineet ajonvakautusjärjestelmän varoitusvaloista, takajousituksen jousen vikaantumisesta ja vaihteiston surisevasta äänestä.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki Splashissa?

Moottorin ylikuumeneminen

Tämä ongelma on yleinen Suzuki Splash -mallivuodessa 2013. Moottori ylikuumenee vesipumpun vian vuoksi. Mekaanikot havaitsivat, että pultit, jotka kiinnittävät hihnapyörän vesipumppuun, irtoavat yleensä ja putoavat. Tämän seurauksena vesipumppu ei enää toimi hyvin, jolloin moottori ylikuumenee.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava pultit tai kiristettävä ne, jos ne eivät ole vaurioituneet. Sinun on myös vaihdettava vesipumppu, jos se on viallinen.

Öljyinen haju

Toinen ongelma, joka on yleinen Suzuki Splashissa, on öljyn haju auton matkustamossa. Lisäksi tämän hajun voi havaita, kun avaat konepellin moottorin takaosasta. Useimmissa tapauksissa tämä haju johtuu yleensä öljynhengitysputken halkeamisesta.

Hajun lopettamiseksi sinun on vaihdettava öljynhengitysputki.

Vetovalon syttyminen

Jos Suzuki Splash -autosi ABS-yksikön paineanturi on viallinen, syttyy vetovoiman merkkivalo. Lisäksi jarrupoljin reagoi huonommin. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on kuitenkin vaihdettava viallinen paineanturi ja ABS-yksikkö.

  Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Tuulilasinpyyhkimen vika

On normaalia, että tuulilasinpyyhinjärjestelmä vikaantuu Suzuki Splashissa 1000 mailin rajan saavuttamisen jälkeen. Tämä ongelma on erittäin ärsyttävä, koska se tuottaa vinkuvaa ääntä, kun se alkaa vikaantua. Paras tapa korjata tämä ongelma on vaihtaa viallinen tuulilasinpyyhin.

Vaihdelaatikon hurina

Suzuki Splashissa on useita vaihteisto-ongelmia, ja tämä on yksi niistä. Käyttäjät ilmoittivat, että he kuulivat vaihteistosta tulevan hurinaa, kun auto oli ykkösvaihteella. Ääni kuitenkin häviää toiseen vaihteeseen. Huomaa, että tämä ongelma voi johtua öljyn puutteesta tai vaihdelaatikon kytkennöistä.

Ongelman korjaamiseksi sinun on täytettävä öljy uudelleen ja vaihdettava vaihdelaatikon nivelet, jos ne ovat vaurioituneet tai vialliset.

DPF-varoitusvalo

Dieselhiukkassuodattimen varoitusvalo syttyy, kun hiukkassuodatin tukkeutuu. Hiukkassuodatin tukkeutuu, kun autolla ei ajeta pitkiä matkoja. Tämä on tärkeää kaikille autoille, joissa on dieselhiukkassuodatin. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on puhdistettava hiukkassuodatin. Mutta sen välttämiseksi käyttäjän on ajettava autolla pitkään avoimilla teillä eikä vain kaupungissa.

Vialliset jousitusjouset

Kun kuulet jousituksesta lähtevän terävän kolahdusäänen ajaessasi yli nopeuskuoppien, tämä on merkki siitä, että jousitusjouset ovat rikki. Tämän ongelman korjaaminen on helppoa, sillä sinun on vaihdettava vialliset jousitusjouset.

Takajousituksen jousijousen vikaantuminen

Toinen jousitusongelma, jota Suzuki Splash -käyttäjien tulisi olla valmiita käsittelemään, on takajousituksen jousijousen vikaantuminen. Takajousituksen jousijousi on altis vikaantumiselle, ja vikaantuessaan se tuottaa kolahtavan äänen. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava vikaantunut takajousituksen jousijalka.

  Onko Suzuki Ignis hyvä auto?

Ajastusketjuongelmat

Suzuki Splashissa on hammashihnan sijasta hammasketju, joka on kestävämpi ja vaatii vähemmän huoltoa. Monet Splashin käyttäjät ovat raportoineet, että ajoitusketju venyy tai katkeaa ennenaikaisesti. Tämän seurauksena joudut vaihtamaan ajoitusketjun aikaisemmin, mikä on melko kallista.

Ajonvakautusjärjestelmän varoitusvalo

Vaikka se ei olekaan kovin yleinen, useat Suzuki Splash -käyttäjät ovat raportoineet myös SCS-varoitusvaloista. Tämä valo syttyy yleensä, kun ajonvakautusjärjestelmä on viallinen. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava ajonvakautusjärjestelmä.

FAQ

Onko Suzuki Splash luotettava auto?

Suzuki Splashissa voi olla paljon ongelmia ja puutteita, mutta tämä auto on luotettava. Monet luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille keskimääräistä paremmat pisteet, mikä on vaikuttavaa. Lisäksi tämä malli on halpa ylläpitää ja sopii erinomaisesti kaupunkiajoon.

Kuinka kauan Suzuki Splash kestää?

Tämä riippuu siitä, miten hyvin huollat ja ajat autoa. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla tämä auto voi kuitenkin kestää yli 250 000 kilometriä. Keskimäärin Suzuki Splashin pitäisi kestää 150 000-260 000 mailia (noin 418429,44 km).

Onko Suzuki Splashin huolto kallista?

Ei, Suzuki Splashin ylläpito on edullista verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Sitä paitsi tämä auto rekisteröi vähemmän ongelmia, mikä tekee siitä edullisen huollettavan. Lisäksi korjaus- ja työkustannukset ovat erittäin edulliset, toisin kuin joillakin sen kilpailijoilla, jotka maksavat lähes kaksinkertaiset kustannukset samoista osista.

  Suzuki SX4 S-Cross - yleiset ongelmat

Mikä on vähiten luotettava Suzuki Splash -mallivuosi?

Suzuki on valmistanut Splash-mallia vuodesta 2008 lähtien. Vuosien varrella se on onnistunut keksimään joitakin poikkeuksellisia mallivuosia, jotka ovat erottuneet kilpailijoista. Joitakin mallivuosia, kuten vuosina 2008-2010 valmistettuja, vaivasi kuitenkin ongelmat.

Jos siis haluat ostaa käytetyn Suzuki Splash -mallin, yritä pysyä kaukana vuosimalleista 2008-2010. Useimpia näistä malleista vaivaavat ongelmat, kuten ajoketjuongelmat, öljyvuodot, tehohäviöt, voimansiirto-ongelmat ja sähköongelmat.

Onko Suzuki luotettavampi kuin Nissan?

Kyllä, Suzuki on nyt luotettavampi kuin Nissan. Näin ei kuitenkaan ollut aiemmin, sillä Nissan tuotti luotettavampia autoja. Nykyään Suzukia pidetään yhtenä markkinoiden luotettavimmista valtavirran automerkeistä. Vain Toyotaa, Hondaa ja Lexusta pidetään luotettavampina.

Bottom line

Suzuki Splash voi olla tehokas, käytännöllinen, edullinen ja luotettava auto, mutta siinä on myös useita ongelmia, kuten edellä on korostettu. Siitä huolimatta hyvällä hoidolla ja huollolla Suzuki Splash voi kestää yli 12 vuotta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z