Suzuki Swift Sport – yleiset ongelmat

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport on tyylikäs ja suorituskykyinen auto. Kaiken lisäksi se on luotettava ja käytännöllinen. Siitä huolimatta siihen liittyy myös useita ongelmia, joita kiinnostuneiden käyttäjien tulisi olla valmiita käsittelemään. Mutta mitkä ovat Suzuki Swift Sportin yleisiä ongelmia?

Suzuki Swift Sportin yleisiä ongelmia ovat EGR-venttiilin vikaantuminen, kytkimen liukuminen, tehon menetys ja öljyvuodot. Lisäksi useat käyttäjät ovat raportoineet myös liiallisesta öljynkulutuksesta, ajoketjun vikaantumisesta, sähköikkunoiden vikaantumisesta ja kojelaudan kolinasta.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki Swift Sportissa?

EGR-venttiilin vika

Pakokaasujen takaisinkierrätysventtiilin (EGR-venttiili) tehtävänä on ohjata takaisinkierrätettävän pakokaasun virtausta moottorin kuormituksen mukaan. Kun Suzuki Swift Sport -mallisi kulkee kuitenkin useita kilometrejä, EGR-venttiili saattaa tukkeutua eikä se toimi tarkoitetulla tavalla. EGR-venttiili voi myös vaurioitua eikä se toimi oikein.

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on puhdistettava EGR-venttiili, jos se on tukkeutunut. Mutta jos se on vaurioitunut, se on vaihdettava.

Kytkimen liukuminen

Tämä ongelma on yleinen vanhemmissa Suzuki Swift Sports -malleissa. Jos siis ostat vanhemman mallin, sinun on oltava valmis käsittelemään sitä. Käyttäjät ovat raportoineet kytkimen nykivän. Tämä on yleensä merkki vakavasta ongelmasta kytkinyksikössä.

Ongelman korjaamiseksi käyttäjän on ehkä vaihdettava koko kytkinyksikkö. Huomaa, että tämä ongelma on yleisempi kylmällä säällä.

Voiman menetys

Toinen yleinen ongelma Suzuki Swift Sportissa on tehon menetys. Tämä ongelma johtuu yleensä anturin rikkoutumisesta tai antureiden vääristä lukemista. Jos ECU siis huomaa, että anturi on vikaantunut tai antaa vääriä lukemia, auto saattaa siirtyä limp-tilaan.

  Onko Suzuki Baleno hyvä auto?

Käyttäjän on vaihdettava vialliset tai vaurioituneet anturit uusiin ongelman korjaamiseksi.

Liiallinen öljynkulutus

Suzuki Swift Sport voi olla erinomainen urheilullinen viistoperä, mutta se voi tulla ongelmalliseksi ikääntyessään. Yksi käyttäjien raportoimista ongelmista on liiallinen öljynkulutus. Tämä johtuu yleensä moottorin kulumisesta. Kun Swift Sport -malliisi kertyy useita kilometrejä, sinun pitäisi olla valmis käsittelemään tätä ongelmaa.

Suzuki Swift Sportin moottorin kuluminen johtuu yleensä mäntien kulumisesta. Jos siis haluat korjata tämän ongelman, sinun on vaihdettava männät, mikä on työlästä ja kallista.

Öljyvuoto

Öljyvuodot ovat yleisiä useimmissa Suzuki Swift -malleissa, eikä Swift Sport ole poikkeus. Se johtuu yleensä kuluneesta tai vaurioituneesta kampiakselin tiivisteestä. Swift Sportissa on kuminen kampiakselin tiiviste, joka kuluu jonkin ajan kuluttua. Jos näin tapahtuu, tiiviste alkaa vuotaa öljyä.

Ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava huono kampiakselin tiiviste.

Ajastusketjun vikaantuminen

Ajoitusketju on yksi moottorin kestävimmistä osista. Mutta jos omistaja huoltaa autoa hyvin, tällä osalla on Suzuki Swift -malleissa taipumus vikaantua aikaisin. Ajoitusketju voi venyä tai jopa katkeilla ja aiheuttaa moottorille vakavia vaurioita.

Omistajan on vaihdettava huono ajoitusketju ongelman korjaamiseksi. Huomaa, että ketjun vaihtaminen on paitsi työlästä myös kallista.

Kojelaudan kolina

Toinen Suzuki Swift Sport -mallin osa, joka kuluu nopeasti, on kojelautaa paikallaan pitävät kiinnikkeet. Monet omistajat ovat valittaneet kojelaudan kolisevan ajon aikana. Jos näin käy, sinun on vaihdettava kuluneet kojelaudan pidikkeet, jotta ongelma voidaan korjata.

  Yleisiä ongelmia Suzuki Ignis

Sähköikkunan toimintahäiriö

Kojelaudan kolinan lisäksi jotkut omistajat ovat valittaneet myös ikkunoiden kolinasta ajon aikana. Tämä johtuu oven sisällä olevista löysistä pulteista. Toisin kuin muut tämän luettelon ongelmat, tämä ongelma on helppo korjata, sillä omistajan tarvitsee vain kiristää löysät pultit.

FAQ

Onko Suzuki Swift Sports luotettava auto?

Kyllä, Suzuki Swift Sports on luotettava auto. Useat luotettavuuslaitokset ovat antaneet sille korkean luotettavuusluokituksen, mikä tekee siitä yhden luokkansa luotettavimmista autoista. Sitä paitsi se rekisteröi myös vähemmän ongelmia, mutta se on myös yksi Suzuki Swift -malliston epäluotettavimmista lisävarusteista.

Kuinka kauan Suzuki Swift Sports kestää?

Suzuki Swift Sportin pitkäikäisyys riippuu siitä, kuinka hyvin omistaja pitää autosta huolta. Hyvällä hoidolla ja huollolla tämä auto voi ajaa yli 200 000 tai jopa 250 000 kilometriä. Jotta näin kuitenkin tapahtuisi, käyttäjän on myös noudatettava hyviä ajotapoja.

Onko Suzuki Swift Sportsin huolto kallista?

Vaikka Suzuki Swift -autojen ylläpito on halpaa, Suzuki Swift Sportin ylläpito maksaa hieman enemmän. Perinteisten Swift-mallien vuotuinen ylläpitokustannus on noin 301 dollaria. Siksi sinun kannattaa olla valmis käyttämään hieman enemmän rahaa Suzuki Swift Sportin ylläpitoon. Kaiken kaikkiaan se on silti edullinen kilpailijoihinsa verrattuna.

Kannattaako ostaa käytetty Suzuki Swift Sport?

Se riippuu auton kunnosta. Jos auto on hyvin huollettu ja hyvässä kunnossa, se kannattaa ostaa. Mutta jos autossa on paljon ongelmia ja se on huollettu huonosti, siihen ei kannata investoida. Kaiken kaikkiaan Suzuki Swift Sports -malli pitää hyvin pintansa ja sillä on loistava jälleenmyyntiarvo.

  Onko Suzuki Swift Sport hyvä auto?

Kumpi Suzuki Swiftin moottori on kestävämpi – diesel- vai bensiinimoottori?

Suzuki Swiftissä on kaksi moottorivaihtoehtoa, diesel- ja bensiinivaihtoehdot. Kaikki niistä eivät kuitenkaan toimi hyvin ja kestä pitkään. Bensiinimoottori saattaa tarjota enemmän tehoa ja nopeutta, mutta dieselversio on kestävämpi. Suzuki Swiftin bensiinimoottori kestää yleensä 125 000 – 200 000 kilometriä, kun taas dieselversio voi helposti ajaa yli 250 000 kilometriä.

Johtopäätös

Nyt kun tunnet joitakin Suzuki Swift Sportin yleisimpiä ongelmia, on erittäin tärkeää, että huollat ja hoidat autoasi asianmukaisesti. Hyvällä hoidolla ja kunnossapidolla tämä auto voi helposti ajaa yli 200 000 kilometriä.

Yleisesti ottaen Suzuki Swift Sport on tyylikäs ja hyvin toimiva auto. Se on myös luotettava, vähän huoltoa vaativa ja käytännöllinen.

Suzuki Swift Sport

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z