Suzuki SX4 S-Cross – yleiset ongelmat

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross on ollut tuotannossa vuodesta 2013 lähtien. Se on toisen sukupolven Suzuki SX4 ja yksi markkinoiden parhaista edullisista crossover-maastureista. Tämän sanottuaan tämä auto kohtaa myös useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Suzuki SX4 S-Crossin yleiset ongelmat?

Suzuki SX4 S-Crossin yleisiä ongelmia ovat jarrujen ennenaikainen kuluminen, kaasupolkimen juuttuminen, sydänytimen pettäminen, viidennen vaihteen toimintahäiriö, ESP-varoitusvalo, viallinen sivuturvatyyny ja irronneet taustapeilit. Jotkut käyttäjät ovat raportoineet myös äänekkäästä tasauspyörästöstä, viallisista jarruista, sähköongelmista ja viallisista taka-akselin pulteista.

Mitkä ovat yleisiä ongelmia Suzuki SX4 S-Crossissa?

Jarrujen varhainen kuluminen

Tämä on yksi tärkeimmistä ongelmista, joista Suzukin omistajat raportoivat. Suzuki SX4 S-Cross ei ole poikkeus. Jarrujen aikainen kuluminen on yksi tämän auton tärkeimmistä ongelmista. Jarrut kuluvat nopeasti. Omistajat ovat raportoineet jarruista kuuluvan vinkuvan äänen. Jos havaitset tämän äänen, jarrupalat on syytä vaihtaa.

ESP-varoitusvalo

Toinen yleinen ongelma, josta Suzuki SX4 S-Crossin omistajat ovat raportoineet, on ESP-varoitusvalon näkyminen kojelaudassa. Jos huomaat, että tämä valo palaa, se on merkki siitä, että ohjelmisto on vanhentunut ja se on päivitettävä. Ohjelmiston päivittäminen auttaa korjaamaan ongelman.

Lämmittimen ytimen vika

Tämä on toinen osa, joka vikaantuu nopeasti Suzuki SX4 S-Crossissa. Tämän mallin lämmittimen ydin on tunnettu vuotamisesta. Tämän auton käyttäjät ovat valittaneet, että sen seurauksena etujalkatilassa on märkiä laikkuja. Ongelman korjaamiseksi käyttäjän on vaihdettava huono lämmittimen ydin, mikä on melko kallista.

Irronnut taustapeili

Kun olet ajanut useita kilometrejä Suzuki SX4 S-Cross -autollasi, taustapeili saattaa irrota. Tämä johtuu huonosti suunnitellusta taustapeilin liitoksesta. Ja ainoa ratkaisu tämän ongelman korjaamiseksi on uuden taustapeilin ostaminen.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Sähköiset ongelmat

Vaikka tässä maasturissa ei ole paljon sähköongelmia, koska se ei ole kovin kehittynyt, se rekisteröi silti useita ongelmia. Suurin osa tämän auton sähköongelmista johtuu konepellin alapuolella olevasta kaapelista, joka on altis hankautumaan kuljettajan puolella olevaa jousitornia vasten, mikä johtaa oikosulkuun.

Suurin osa sähköongelmista liittyy peileihin ja sisävaloihin. Tämän ongelman korjaamiseksi kaapeli on eristettävä jonkinlaisella eristysteipillä tai vaahtomuovilla.

Kiihdytyspolkimen juuttuminen

Jos huomaat, että kaasuvaijeri on jumissa, syynä on yleensä hiilen kertyminen kaasuakselille. Jos siis huomaat, että kaasupoljin ei ole enää tasainen, sinun on vaihdettava koko kaasupoljinrunko.

Äänekäs tasauspyörästö

Tämä on yksi niistä ongelmista, jotka saivat Suzukin kutsumaan takaisin SX4 S-Cross -mallit. Omistajat ilmoittivat, että tasauspyörästö muuttuu uteliaaksi ajon aikana. Tämä johtui öljyn puutteesta. Suzuki totesi, että 1. elokuuta 2013 ja 14. tammikuuta 2014 välisenä aikana valmistetuissa SX4-malleissa tehtiin epätarkka täyttöprosessi. Tästä huolimatta kyseiset mallit kutsuttiin takaisin ja ongelma korjattiin.

5. vaihteen toimintahäiriö

Monet Suzuki SX4 S-Cross -mallin käyttäjät huomasivat, että viides vaihde poksahti ulos ajon aikana yli 78 000 kilometrin ajomatkan jälkeen. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että mekaanikon ei tarvitse vaihtaa koko vaihdetta, sillä ongelma on 5. vaihteen synkronointilaite. Synkronisaattorin vaihtaminen auttaa siis korjaamaan ongelman.

Vialliset jarrut

Toinen ongelma, joka pakotti Suzukin vetämään tämän auton takaisin, olivat vialliset jarrut. Tyhjiöpumpun venttiilin turpoamisen vuoksi jarrutehostimien alipaine voi tilapäisesti tukkeutua. Tämän seurauksena jarrupoljinta on painettava voimakkaasti, vaikka jarrujärjestelmä pysyykin toiminnassa, mikä lisää onnettomuusvaaraa. Ongelma koskee vuosina 2015-2022 valmistettuja vuosimalleja.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Viallinen sivuturvatyyny

Suzuki kutsui takaisin useita vuosina 2013-2016 valmistettuja SX4 S-Cross -malleja. Tämä johtuu siitä, että etu-, istuimen selkänojan päällisen saumat on saatettu ommella epätarkasti sivuturvatyynyn asentoon. Siksi saumat ovat erittäin tiiviit ja ommeltu erittäin tiukasti, joten onnettomuustilanteessa sivuturvatyyny ei kytkeydy tarkasti.

Vialliset taka-akselin pultit

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, toinen ongelma, joka pakotti Suzukin kutsumaan takaisin joitakin vuoden 2015 SX4 S-Cross -malleja, on vialliset taka-akselin pultit. Suzuki vahvisti, että taka-akselin pultteihin ei ehkä ollut levitetty kulumiskerrointa muuttavaa pinnoitetta pulttien valmistuksen aikana. Tämän seurauksena pultit voivat löystyä, irrota tai jopa murtua. Kun näin tapahtuu, autoa saattaa olla vaikea ajaa.

FAQ

Onko Suzuki SX4 S-Cross luotettava?

Kyllä, Suzuki SX4 S-Cross on luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että se rekisteröi vähemmän ongelmia ja korjaus- ja huoltokustannukset ovat melko alhaiset. Sitä paitsi Suzuki on parantanut turvallisuutta ja luotettavuutta. Useimmat luotettavuuslaitokset luokittelevat sen markkinoiden viiden luotettavimman automerkin joukkoon.

Kuinka kauan Suzuki SX4 S-Cross kestää?

Asianmukaisella hoidolla ja huollolla Suzuki SX4 S-Cross kestää vähintään 200 000 kilometriä. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kertoneet ajaneensa yli 300 000 kilometriä, mikä on erittäin vaikuttavaa. Mutta jotta autosi kestäisi pitkään, sinun on myös noudatettava erinomaisia ajotapoja.

  Onko Suzuki SX4 S-Cross hyvä auto?

Onko Suzuki SX4 S-Crossin huolto kallista?

Ei, Suzuki SX4 S-Crossin ylläpito on melko edullista. Tämä johtuu siitä, että tämä auto ei rekisteröi paljon ongelmia kuten jotkut sen kilpailijat. Lisäksi sen varaosat ovat halpoja, joten kokonaiskustannukset ovat alhaisemmat. Jos autossasi on kuitenkin joitakin suurempia korjauksia, kustannukset saattavat nousta hieman.

Mikä on luotettavin Suzuki SX4 S-Cross -mallivuosi?

Vaikka Suzuki SX4 S-Cross on ollut tuotannossa jo monta vuotta, jotkin mallivuodet ovat ylittäneet toiset. Esimerkiksi Suzuki SX4 S-Cross 2013 on tämän malliston luotettavin mallivuosi. Tämä auto on rekisteröinyt vähiten ongelmia, ja se sai Euro NCAP 2013 -turvallisuusluokitukselta maksimissaan viiden tähden turvallisuusluokituksen.

Ovatko käytetyt Suzuki SX4 S-Crossit hyviä autoja?

Kyllä, käytetty Suzuki SX4 S-Cross on erinomainen auto, sillä ne eivät rekisteröi paljon ongelmia. Kuten useimmat japanilaiset kollegansa, Suzuki SX4 S-Cross on halpa ylläpitää ja erittäin käytännöllinen. Jos olet kuitenkin hankkimassa käytettyä mallia, on ratkaisevan tärkeää selvittää sen historia ja se, onko sitä huollettu hyvin vai ei.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan Suzuki SX4 S-Cross on erinomainen crossover-maasturi, jossa on tyylikäs muotoilu, hyvä suorituskyky, käytännöllinen muotoilu ja polttoainetehokkuus. Sillä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka käyttäjät voivat välttää tai hoitaa ajoissa hyvällä huollolla ja huolenpidolla.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z