Suzuki Vitara – yleiset ongelmat

Suzuki Vitara

Suzuki Vitara on yksi markkinoiden hienoimmista Suzuki-maastureista. Tämä auto on hienostunut, tilava, mukava ja hauska ajaa. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia. Mutta mitkä ovat Suzuki Vitaran yleisiä ongelmia?

Suzuki Vitaran yleisiä ongelmia ovat tukkeutunut hiukkassuodatin, vikaantuneet jarrusatulat, haljennut sylinterin pää, vikaantunut jakohihnan kireyden säätöpyörä ja viallinen jousitusjärjestelmä. Tämän lisäksi siihen kirjataan myös pudonnut kytkin, karkea tyhjäkäynti, ongelmia ilmastointijärjestelmässä, tukkeutunut EGR-venttiili ja moottorin kolina.

Mitkä ovat Suzuki Vitaran yleisiä ongelmia?

Tukkeutunut hiukkassuodatin

Jos omistat Suzuki Vitaran, tämä on ensimmäinen ongelma, jota sinun pitäisi odottaa. Tämä johtuu siitä, että Suzuki Vitaran mekaaninen järjestelmä tarvitsee paljon puhdasta öljyä ja säännöllisiä öljynvaihtoja. Jos omistaja ei vastaa tähän vaatimukseen, seurauksena voi olla likainen dieselhiukkassuodatin, joka voi tukkeutua ja alitehoa.

Tämän ongelman korjaamiseksi varmista, että hiukkassuodatin on puhdistettu tai tukkeutunut.

Vikaantuvat jarrusatulat

Toinen yleinen ongelma on vikaantuvat jarrusatulat. Tämä ongelma ilmenee aina, kun Vitara on ollut pitkään tyhjäkäynnillä. Jos autosi jarrusatulat eivät reagoi tai eivät toimi kunnolla, ne on vaihdettava.

Haljennut sylinterin pää

Jos huomaat, että autosi toimii huonosti ja tuottaa savua pakoputkesta, on korkea aika tarkistaa sylinterin pää. Haljennut sylinterinpää voi aiheuttaa öljyn ja jäähdytysnesteen vuotamisen maahan.

Voit korjata tämän ongelman viemällä auton ammattimaiselle mekaanikolle tarkastettavaksi ja vaihtamalla haljenneen sylinterinpään.

Vikaantunut jakohihnan kireyden säätöpyörä

Suzuki Vitaralla ei ole aiemmin ollut monia takaisinkutsuja. Tästä huolimatta yksi tärkeimmistä ongelmista, jotka saivat valmistajan kutsumaan takaisin tiettyjä vuosimalleja, oli jakohihnan kireyden säätöpyörän vikaantuminen. Eniten tästä kärsivät vuoden 2011 Suzuki Vitara -mallit.

  Suzuki Celerio - yleiset ongelmat

Valmistaja totesi, että sisäinen jousi saattoi aiheuttaa kireyden menetyksen järjestelmässä. Ongelma kuitenkin korjattiin.

Viallinen jousitusjärjestelmä

Jos aiot hankkia käytetyn Suzuki Vitaran, on tärkeää tarkastaa auto hyvin. Yksi käytettyjen Vitara-mallien ongelmista on viallinen jousitus. Jos autoa on käytetty hinaukseen, kannattaa tarkistaa sen jousitus, sillä se on altis vioittumaan. Varmista, että jousitusjärjestelmä on tarkistettu ja korjattu.

Kytkin on pudonnut

Kun polkimen nivelkokoonpanossa on rikkoutunut hitsaus, kytkinpoljin putoaa tai löystyy. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on tilattava uusi kytkinkokoonpano ja vaihdettava se vialliseen. Varmista ennen tätä, että mekaanikko tarkastaa koko kytkinasennelman.

Kova tyhjäkäynti

Suzuki Vitarassa ei ole paljon moottoriongelmia. Siitä huolimatta useat käyttäjät ovat valittaneet moottorin käyntiä tyhjäkäynnillä kovana. Tämä ongelma johtuu yleensä moottorin alipainevuodosta kaasuläpän pohjan tiivisteestä. Jos siis haluat korjata tämän ongelman, vaihda huono tiiviste.

Ilmastointijärjestelmän ongelmat

Toinen unohdettu ongelma Suzuki Vitarassa on ilmastointijärjestelmän vikaantuminen. Monet omistajat valittivat, että ilmastointilaite lakkaa puhaltamasta kylmää ilmaa tai sen puhaltaminen kestää kauemmin. Pääepäilty on lauhduttimen tuulettimen moottorin vikaantuminen. Tämän ongelman korjaamiseksi mekaanikkosi pitäisi siis tarkastaa ja vaihtaa huono lauhduttimen puhallinmoottori.

Moottorin koliseva ääni

Tämä ongelma johtuu yleensä auton puutteellisesta tai huonosta huollosta. Useiden kilometrien lisäämisen jälkeen ajoketjun kiristimet vikaantuvat. Ja jos näin käy, kuulet moottorista lähtevän kolisevan äänen. Tämä on merkki siitä, että ajoitusketjun kiristin on kulunut tai vaurioitunut ja se on vaihdettava.

  Onko Suzuki Splash hyvä auto?

Tukkeutunut EGR-venttiili

Pakokaasujen takaisinkierrätysventtiili on tärkeä osa autosi moottoria. Tällä osalla on kuitenkin taipumus tukkeutua ja aiheuttaa moottorin tyhjäkäyntiä ja tehon puutetta. Jos autossasi on tukkeutunut EGR-venttiili, ongelman korjaaminen on helppoa. Sinun tarvitsee vain puhdistaa venttiili ja päästä eroon hiilikerrostumista.

FAQ

Onko Suzuki Vitara luotettava?

Kyllä, Suzuki Vitara on erittäin luotettava auto. Vain Toyotan, Hondan ja Hyundain mallit ovat toimineet paremmin kuin Vitara. Sitä paitsi useimmat luotettavuuslaitokset ovat myöntäneet sille keskimääräistä paremman luotettavuuden, mikä on erittäin vaikuttavaa.

Kuinka kauan Suzuki Vitara kestää?

Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla Suzuki Vitaran pitäisi ajaa helposti yli 200 000 kilometriä. Jotkut ovat kuitenkin ajaneet jopa yli 300 000 kilometriä, mikä on erittäin vaikuttavaa. Mutta jotta omistaja voi saavuttaa tämän saavutuksen, on tärkeää noudattaa hyviä ajotapoja sen lisäksi, että autosta pidetään hyvää huolta.

Onko Suzuki Vitaran huolto kallista?

Ei, Suzuki Vitaran ylläpito on paljon edullisempaa verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Tämä johtuu siitä, että tämän auton vuosittainen huolto maksaa noin 480 dollaria. Tämä on halvempaa kuin keskimääräiset autojen ylläpitokustannukset, jotka ovat 652 dollaria vuodessa. Omistaja säästää siis paljon autosta aiheutuvissa kuluissa.

Mikä on vähiten luotettava Suzuki Vitara -mallivuosi?

Suzuki Vitara on yksi markkinoiden vähiten luotettavista Suzuki-malleista. Siitä huolimatta on olemassa joitakin luotettavia malleja, mutta useimmat niistä suoriutuvat huonosti tässä luokassa. Vähiten luotettavan Suzuki Vitara -mallivuoden titteli menee vuoden 2006 malleille. Tämä auto rekisteröi monia ongelmia, mutta tärkeimmät niistä ovat jarrujen hionta ja etumatkustajan istuimen anturin ennenaikainen vikaantuminen.

  Onko Suzuki Celerio hyvä auto?

Kumpi auto on luotettavampi -Suzuki Vitara vai Kia Seltos?

Aiemmin Kia valmisti luotettavampia autoja kuin Suzuki. Mutta viime aikoina Suzuki on parantanut paljon, ja useimmat niiden viimeaikaisista malleista sijoittuvat Kia-mallien yläpuolelle. Tässä tapauksessa Suzuki Grand Vitara on luotettavampi kuin Kia Seltos. Toisaalta turvallisuuden osalta Kia Seltos on arvioitu hieman paremmaksi.

Bottom line

Yleisesti ottaen Suzuki Vitara on erinomainen katumaasturi, jossa on erinomaiset ominaisuudet. Se on myös käytännöllinen, tehokas, tilava ja halpa ylläpitää. Siihen liittyy kuitenkin myös monia ongelmia, jotka omistajien on hoidettava ajoissa välttääkseen kalliit korjaukset. Asianmukaisella huollolla Suzuki Vitara ajaa helposti yli 200 000 kilometriä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z