Tarvitseeko Mercedes AMG EQS öljyä

Sähköautot saattavat ensisilmäyksellä näyttää samankaltaisilta kuin tavalliset polttomoottoriautot, mutta todellisuudessa ne eroavat toisistaan ihon alla. Koko sähköauton omistuskokemus on valtavan erilainen, koska se edellyttää auton säännöllistä lataamista ja kaikenlaista sähköautokohtaista huoltoa.

Sähköautoissa ei käytetä moottoriöljyä, koska sähkömoottorissa on vähemmän liikkuvia osia, joten ylimääräistä voitelua ja lämmönhallintaa ei tarvita. Sinänsä Mercedes EQS AMG ei tarvitse öljyä, ja sama juttu pätee kaikkiin olemassa oleviin todellisiin sähköautoihin.

Koska useimmat sähköautot eivät luota perinteiseen vaihteistoon, ne eivät myöskään tarvitse vaihteistoöljyä. Joitakin välttämättömiä nesteitä, kuten jarrunestettä, tuulilasinpesunestettä ja jäähdytysnestettä, tarvitaan kuitenkin sekä sähköautoissa että polttomoottoriautoissa.

Jos haluat tietää, mitä eroja polttomoottoriautojen ja sähköautojen välillä on säännöllisen huollon osalta, lue tämä artikkeli. Tällaisista tiedoista voi olla hyötyä tulevaisuudessa, jos joskus päätät siirtyä täyssähköautoon.

Sähköajoneuvot – Huolto ja yleinen hoitorutiini

Selvä ero sähköauton ja polttomoottoriauton välillä on se, että sähköautoa on ladattava jatkuvasti. Tämä tarkoittaa, että sinun on investoitava joko seinälaturiin tai sinun on oltava luotettava ja jatkuva pääsy hyvin kehittyneeseen latausinfrastruktuuriin.

Sinun ei tarvitse vaihtaa moottoriöljyä, koska sähköautossa ei ole perinteistä moottoria. Sama pätee useimmissa tapauksissa myös vaihteistoon. Kaikki voimansiirtoon liittyvä on erilaista, mikä tarkoittaa, että sinun on koulutettava itsesi ajoissa kaikista sähköauton omistamisen erityispiirteistä.

Sähköauton akkujen ei välttämättä tarvitse olla lämpötilassa, jotta ne tuottaisivat maksimaalisen tehon, kuten polttomoottoriautossa. On kuitenkin aina parasta esilämmittää akut, jos haluat ladata ne turvallisesti ja nopeasti.

  Mikä on paras Mersu katukilpailuun?

sähköautot eivät tarvitse jarrujen huoltoa yhtä usein kuin polttomoottoriauto, koska sähköautot hyötyvät regeneratiivisesta jarrutuksesta. Tämä tarkoittaa, että et aina luota itse jarruihin pysäyttääkseen sinut, vaan itse sähköjärjestelmään.

Polttomoottoriautot – Huolto ja yleinen hoitorutiini

Olemme kaikki melko hyvin tietoisia siitä, mitä kaasu- tai dieselauton huoltaminen vaatii, joten se ei ole mikään salaisuus. Sinulle ja autollesi on kuitenkin aina hyödyllistä käydä läpi joitakin huoltoon liittyviä artikkeleita ja muita tietoja, jotta autosi toimisi optimaalisesti.

Kuten aiemmin mainittiin, polttomoottoriautot tarvitsevat säännöllistä moottoriöljyn vaihtoa valmistajan suositusten mukaisesti. Jotkin moottorit tarvitsevat säännöllisempää öljynvaihtoa ja toiset eivät, joten älä koskaan luota mihinkään muuhun kuin valmistajan suosituksiin.

Polttomoottoriautojen on saavutettava optimaalinen lämpötila, ennen kuin alat painostaa niitä, muuten saatat aiheuttaa ongelmia sekä moottorille että vaihteistolle. Jotkin autot jopa rajoittavat kierroslukuja ennen kuin auto saavuttaa tietyn lämpötilan, jotta voimansiirron elintärkeät komponentit säilyvät.

Polttomoottoriautot eivät tarvitse renkaiden vaihtoa yhtä usein kuin sähköautot, koska ne ovat yleensä kevyempiä, mutta tämä voi vaihdella ajotavasta ja käyttämiesi renkaiden tyypistä riippuen.

Huolto – sähköautot vs. polttomoottoriautot

Huollossa nämä kaksi autotyyppiä eroavat myös huomattavasti toisistaan, sillä polttomoottoriautot vaativat huoltoa paljon nopeammin, mutta sähköautot ovat tosiaan useimmissa tapauksissa vaikeammin korjattavissa. Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että ICE-autojen kanssa pitäisi silti olla hieman helpompi elää, koska kaikki huoltokanavat ovat korjaamoja, jotka tuntevat kaikki mahdolliset ongelmat, joita voi esiintyä.

  Paras Mercedes V8-moottori

sähköautot ovat vielä melko uusia, mikä tarkoittaa, että ei ole niin paljon koulutettuja ja kokeneita mekaanikkoja, jotka osaavat edes työskennellä uusimpien sähköautomallien parissa. Tietenkin voit aina viedä autosi jälleenmyyjälle ja hoitaa asian, mutta se ei silti ole tae siitä, että siellä työskentelevillä ihmisillä olisi edes kunnon kokemusta.

Sähköautoissa on todellakin vähemmän liikkuvia osia, mikä tarkoittaa, että komponenttien yleinen kuluminen vähenee huomattavasti. Siitä huolimatta, jos jokin menee pieleen, korjaat todennäköisesti ICE-auton nopeammin ja kätevämmin, koska pääset kokeneen mekaanikon luo paljon nopeammin.

UKK-osio

Onko Mercedes EQS rahan arvoinen?

Jos olet etsimässä ylellisintä, mukavinta ja komeinta sähköautoa etkä ole kiinnostunut ennätyksellisistä 0-100 km/h -ajoista, niin kyllä, EQS on varmasti rahansa arvoinen. EQS on nimittäin yhtä ylellinen, ellei jopa ylellisempi kuin Mercedesin lippulaiva S-luokka huippunopeudessaan, ja jos et halua, että sinua ajetaan kuskilla.

Kirjaimellisesti mikään sähköauto ei vedä vertoja EQS:lle suoranaisen sisätilan, mukavuuden, tekniikan ja ylellisyyden osalta. Uusi Lucid Air Dream ei ole kaukana, mutta on turvallista sanoa, että hienostuneisuuden taso on maailmojen päässä toisistaan.

Miksi minun pitäisi ostaa sähköauto?

Jos sinulla on varaa ostaa sähköauto, sinun kannattaa ostaa sellainen, jos olet varma siitä, että voit hyödyntää sähköauton alustan täysipainoisesti. Tämä tarkoittaa, että voit ladata auton säännöllisesti ja luottaa sähköautokohtaisiin ominaisuuksiin, kuten regeneratiiviseen jarrutukseen.

  Mikä Mercedes on V8?

Jos uskot, ettet halua tai pysty kytkemään autoa virtalähteeseen ja suunnittelemaan pitkien matkojen matkoja etukäteen, on parempi jättää sähköauton ostaminen toistaiseksi väliin.

Ovatko sähköautot parempia kuin hybridit?

Hybridit ovat ponnahduslauta perinteisten polttomoottoriautojen ja sähköautojen välillä, koska ne tarjoavat molempia. Tämä tarkoittaa sitä, että pistokehybridi voi ajaa sekä pelkällä sähköautolla että polttomoottorin ollessa käynnissä. Hybridit ovat sinänsä parempia, jos et pysty hyödyntämään sähkömoottoria täysin ja jos haluat polttomoottorin valvovan sinua koko ajan.

Jos kuitenkin haluat puhdistaa päästöjäsi ja alentaa yleisiä käyttökustannuksiasi, sähköauto on parempi vaihtoehto. sähköautot näyttävät varmasti tulevaisuudelta, mutta vain jos latausinfrastruktuuri kehittyy vastaavasti ja jos sähköautojen hinnat eivät jatka nousuaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z