Tehokkain Mercedes-moottori?

Mercedes-Benz on joidenkin kaikkien aikojen tehokkaimpien automoottoreiden takana. Mutta mikä on tehokkain Mercedes-moottori?

Tehokkain Mercedes-moottori on M139-nelisylinterinen moottori. Kyseessä on Mercedes-AMG:n moottori, joka tuottaa jopa 416 hv, jolloin sen ominaisteho on 208,9 hv litraa kohden. Sitä paitsi se on turboahdettu 2,0-litrainen nelosrivimoottori, ja se on koko maailman tehokkain 4-sylinterinen moottori.

Uusi M139-turboahdettu 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori löytyy useista Mercedes-malleista, joihin kuuluvat A45, GLA45, CLA45 ja GLB45. Tämä moottori on melko tehokas ja päihittää useimmat nykyaikaiset superautot. Lisäksi tätä moottoria on saatavana kahdessa eri varustetyypissä: base ja s.

Perusversio tuottaa maksimissaan 382 hv ja 354 lb-ft vääntöä, kun taas S-versio tuottaa erinomaiset 416 hv ja 359 lb-ft vääntöä. Tämä tarkoittaa, että S-versio on tehokkaampi kuin perusversio. Aiemmasta tehokkaimmasta Mercedes-moottorista (M133) poiketen tämä moottori tuottaa 40 hevosvoimaa ja 19 lb-ft vääntöä enemmän.

Miten M139-turboturboahdettu 2,0-litrainen rivinelosmoottori toimii?

M139:n turboahdettu 2,0-litrainen nelisylinterinen moottori painaa märkänä noin 354 kiloa. Toisin kuin edellinen tehokas moottori, joka oli asennettu poikittain, nämä nykyiset moottorit hengittävät päinvastoin; pakosarja ja turboahdin sijaitsevat siis takana ja imujärjestelmä perustuu eteen.

Kaksoisrullaturboahdin on ensimmäistä kertaa varustettu rullalaakereilla, mikä minimoi mekaanisen kitkan, joten turbo pyörii helpommin. Lisäksi pakosarja ja turbiinikotelo on jaettu siten, että pakokaasuvirta voidaan johtaa erikseen turbiiniin.

  Onko Mercedes parempi kuin Rolls-Royce?

Toinen moottoriin tehty parannus on wastegate, joka on elektronisesti ohjattu. Sen ansiosta se mahdollistaa paremman reagointikyvyn ja tarkemman imupaineen hallinnan. Lisäksi turboahdinta jäähdytetään raikkaalla öljyllä, vedellä ja ilmalla.

Lisäksi ilma menee turbokoteloon kanavoidun moottorikannen kautta, joka on rakennettu ilmanohjaimen tavoin. Tämä moottori tuottaa tehoa kuin vapaasti imevä moottori. Lisäksi moottorissa on peilimäinen viimeistely, joka tarjoaa sylinterivuorille vain vähän kitkaa.

Lisäksi tässä moottorissa on suurennetut pakoventtiilit, jotka päästävät kaasut ulos palotilasta mahdollisimman pienin häviöin. Pakoventtiileitä on suurennettu, koska sytytystulpat ja ruiskutussuuttimet on sijoitettu muualle.

Lisäksi siinä on kaksi yläpuolella olevaa nokka-akselia, jotka ohjaavat 16 venttiiliä, kun taas Camtronicin muuttuva pakoventtiilien ajoitus hyödyntää eri nokka-akseliprofiileja, jolloin moottori saa täyden tehon korkeilla kierroksilla ja paremman vasteen matalilla kierroksilla yhdellä yhdistelmällä.

Tämän moottorin ainutlaatuinen piirre on, että se käyttää sekä portti- että suoraruiskutusta, jotka ovat ratkaisevia korkean ominaisuusteholuvun saavuttamisen kannalta. Siinä on myös uusi jäähdytysjärjestelmä, joka koostuu kahdesta jäähdyttimestä. Viimeisenä muttei vähäisimpänä siinä on sähköinen vesipumppu, joka toimii erillään moottorin kierrosluvusta.

Mikä tekee uudesta Mercedes-moottorista niin tehokkaan?

Mercedes-AMG M139:n turboahdettu 2,0-litrainen rivinelosmoottori on rakennettu tuottamaan erinomaista tehoa. Kiitos ominaisuuksien, kuten moottorin kompressorin ja turbiinin akseleihin lisättyjen rullalaakereiden ansiosta. Huomaa, että rullalaakereiden tavoitteena on minimoida kitka, joka auttaa moottoria saavuttamaan maksiminopeutensa.

  Mitkä Mersut ovat V12-moottoreita?

Muita keskeisiä ominaisuuksia, jotka tekevät tästä moottorista tehokkaan, ovat muun muassa täysalumiininen kampikammio, optimoitu polttoaineen ruiskutus, elektroninen latauspaineen säätöjärjestelmä, suuremmat pakoventtiilit, sähköinen vesipumppu, kahden nokka-akselin ohjaus ja paljon muuta.

FAQ

Missä Mersussa on eniten hevosvoimia?

Vuoden 2014 Mercedes SLS AMG Electric Drive on Mercedes-Benz, jossa on eniten hevosvoimia. Tässä urheiluautossa on huikeat 740 hevosvoimaa, mikä on yksi markkinoiden parhaista. Toinen Mercedes, jolla on paljon hevosvoimia, on vuoden 2021 Mercedes-AMG GT Black Series, jossa on 720 hevosvoimaa, vuoden 2010 SL65 Black Series, jossa on 670 hevosvoimaa, vuosien 2011-2013 S65/CL65, jossa on 621 hevosvoimaa, ja

Mikä on kaikkien aikojen tehokkain Mercedes-AMG-auto?

Mercedeksellä on ollut vuosien varrella tehokkaimpia autoja. Niiden AMG-versiot ovat kuitenkin aina erottuneet edukseen tehon ja suorituskyvyn suhteen. Kaikkien aikojen tehokkain Mercedes-AMG on vuoden 2016 AMG GTR. Tämä auto ei ole vain kaunis vaan myös voimakas ja hauska ajaa.

Mikä Mercedes-Benz on nopein?

Nopein Mercedes-Benz-malli on Mercedes-AMG GT 63 S 4-ovinen coupe. Tämä auto kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h vain 3,1 sekunnissa, ja sen teho on enimmillään 630 hevosvoimaa. Noin 161 800 dollarin lähtöhinnallaan tämä ylellinen auto pistää useimmat superautot koville.

Mikä auto on tehokkaampi – Mercedes, BMW vai Audi?

Jos etsit autosta pelkkää voimaa, Audi on paras vaihtoehto. BMW voi olla paremmin käsiteltävä, Mercedes voi olla ylellinen, mutta Audi tarjoaa poikkeuksellista tehoa. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä voi vaihdella, sillä sekä Mercedeksellä että BMW:llä on suorituskykyisiä autoja.

  Mikä Mercedes on V8?

Mercedes ylpeilee AMG-vaihtoehdoilla, joissa on joitakin markkinoiden suorituskykyisimpiä ja tehokkaimpia autoja. Toisaalta BMW:llä on myös M-mallisto, joka ylpeilee joillakin tehokkaimmista urheiluautoista. Kaiken kaikkiaan Audi tarjoaa silkkaa voimaa lähes kaikissa ajoneuvoissaan, myös perusmalleissa.

Mitkä ovat tehokkaimmat 4-sylinterimoottoriset autot?

Markkinoiden tehokkain 4-sylinterimoottorinen auto on vuoden 2016 Mercedes-Benz CLA45 AMG. Tämä saksalainen kone on varustettu 2,0-litraisella rivinelosmoottorilla, ja se tuottaa huikeat 375 hv ja 350 lb-ft vääntöä. Se kiihtyy 0-100:een 4,1 sekunnissa.

Mercedes-Benz CLA45 AMG kuuluu myös ylellisimpiin, nopeimpiin ja luotettavimpiin nelisylinterimoottoriautoihin. Sen läheisiä kilpailijoita ovat vuoden 2016 Audi S3, vuoden 2016 Alfa Romeo 4C ja Volkswagen Golf R. Näillä autoilla ei kuitenkaan ole voimaa eikä nopeutta kilpailla Mercedeksen kanssa.

Johtopäätös

Mercedes-Benzillä on ollut vuosien varrella erinomaisia moottoreita. Mercedes-AMG 2 LM 139 -moottori on kuitenkin tehokkain. Se tuottaa erinomaiset 416 hv ja 369 lb-ft vääntöä, mikä on poikkeuksellista. Se on markkinoiden tehokkain nelisylinterinen moottori.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z