Tekeekö Mercedes farmariautoja?

Asemavaunut eivät ole ainutlaatuisia ja dynaamisia, mutta ne ovat myös monipuolisia. Vaikka näiden autojen suosio väheni vuosikymmeniä sitten, niitä näkee edelleen teillä niiden poikkeuksellisen monipuolisuuden ansiosta. Mutta tekeekö Mercedes farmariautoja?

Kyllä, Mercedes-Benz valmistaa farmariautoja. Tällä hetkellä sillä on kaksi farmariautoa, joita tarjotaan sen E-Luokan mallistossa. Ne ovat E-Klasse-vaunu ja E-Klasse E63 S AMG -vaunu. Mercedes-Benz E-Class All-Terrain on vanha E-Class-vaunu uudella muotoilulla. Siksi emme pidä sitä Mercedes-Benzin kolmantena farmarimallina.

Mercedes-Benz E-luokan farmariauton ominaisuudet

Ulkonäkö

E-luokan farmariauto on yksi kauneimmista farmariautoista maanteillä. Siinä on ihastuttava etuosa, jossa on klassinen kaksilapainen säleikkö. Lisäksi LED-ajovalot on sijoitettu erinomaisesti grilliä täydentämään. Lopuksi sen arvovaltainen ulkonäkö on hyvin määritelty 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla, jotka saavat sen näyttämään urheilulliselta.

Sisätilojen osalta voit ihastua tyylikkääseen matkustamoon, jossa on edistyksellisiä ominaisuuksia. Ennen kaikkea tähän autoon mahtuu jopa seitsemän henkilöä. Takana olevat kaksi istuinta eivät kuitenkaan ole kovin mukavat aikuisille.

Kaiken kaikkiaan matkustamo on erittäin viihtyisä, sillä tässä autossa on sähkösäätöiset etuistuimet, joissa on muisti ja nelisuuntainen lannerangan tuki. Eturivi on erittäin tilava, sillä jalkatilaa on 41,7 tuumaa, kun taas takaistuimilla jalkatilaa on 36,1 tuumaa.

Matkustajat rakastavat vakiovarusteena olevia mustia MB-Tex-keinonahkaisia istuimia ja luonnollisen ruskeaa tuhkapuun koristeita, jotka antavat autolle ripauksen ylellisyyttä. Koska autossa on 35 kuutiometriä tavaratilaa, joka voidaan kasvattaa yhteensä 64 kuutiometriin, kun takaistuimet taitetaan kokoon, tämä on täydellinen auto piknikille perheen kanssa.

  Mikä on kaikkien aikojen paras Mercedes S-luokka?

Suorituskyky

E-Class E450 -vaunussa, jonka lähtöhinta on 66 100 dollaria, on 3,0-litrainen Twin-Turbo V6 -moottori, jossa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto. Se on nelivetoauto ja kiihtyy 0-100 5,1 sekunnissa. Lisäksi se tuottaa 362 hv ja 369 lb-ft vääntöä.

Mercedes-AMG E63 S Wagon -mallin ominaisuudet

Ulkonäkö

Toisin kuin E-luokan wagonissa, jossa on klassinen kaksilapainen säleikkö, Mercedes-AMG E63 S wagon -versiossa on AMG:n tavaramerkiksi muodostunut Panamericana-säleikkö, jonka alapuolella on valtavat ilmanottoaukot. Lisäksi myös ajovalot on muotoiltu eri tavalla urheilullisen ilmeen korostamiseksi.

Lisäksi E63 AMG-kombi tulee varustetuksi lokasuojamerkillä, panoraamalasikatolla ja kattokaiteilla. Malli erottuu parhaiten 20-tuumaisilla vanteilla, joita on tarjolla eri malleissa. Näiden ominaisuuksien ansiosta tämä Mercedes-kombi on perusmallia houkuttelevampi.

Myös E63 S -vaunun sisätilat ovat erittäin houkuttelevat ja niissä on huippuluokan ominaisuuksia. Huomiota herättäviä ominaisuuksia ovat muun muassa 12,3 tuuman digitaalinen kuljettajanäyttö, Burmester surround -äänentoistojärjestelmä, jossa on 13 kaiutinta, ja 64-värinen konfiguroitavissa oleva ympäristön valaistus.

Lisäksi AMG-kombi on varustettu lämmitettävällä ohjauspyörällä, lämmitettävillä ja tuuletettavilla etuistuimilla, hierovilla etuistuimilla, langattomalla älypuhelinten latauksella ja kolmialueisella automaattisella ilmastoinnilla. Et kuitenkaan saa kahta ylimääräistä istuinta taakse, kun valitset tämän E-Class-vaunun. Se on siis vain 5-paikkainen.

Suorituskyky

Mercedes-AMG E63 S on tehokkaampi kuin E-Class All-Terrain -vaunu. Sen lähtöhinta on 112 450 dollaria, mikä on kalliimpi kuin E-Klass-perusvaunun. Tämä on kuitenkin ymmärrettävää, sillä siinä on paremmat ominaisuudet ja tehokkaampi moottori.

  Onko Mersun omistaminen kallista?

Tässä mallissa on 4,0-litrainen V8-turbomoottori, jossa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto. Se tuottaa tehokkaat 603 hv ja 627 lb-ft vääntöä. Ja nelivetojärjestelmän ansiosta tämä on tehokas ja suorituskykyinen auto. Se myös kiihtyy 0-100 vain 3,4 sekunnissa.

Turvallisuusominaisuudet

Mitä turvallisuuteen tulee, sekä Mercedes E-Klasse -maastokuorma-auto että Mercedes-AMG-kombi on varustettu huippuluokan turvallisuusvarusteilla. Niissä on PRE-SAFE-teknologia, kuolleen kulman valvonta, aktiivinen jarruavustin, sivutuuliavustin, automaattinen pysäköintiavustin, mukautuva vakionopeudensäädin ja paljon muuta.

FAQ

Ovatko Mercedes-merkkiset farmariautot luotettavia?

Kyllä, ne ovat. Mercedes-merkkiset farmariautot kuuluvat E-luokan mallistoon, joka on Mercedeksen luotettavin mallisto. Näin ollen sinun ei kannata odottaa paljon ongelmia, kun hankit E-luokan farmariauton. Sitä paitsi Mercedes-merkkiset farmariautot toimivat erinomaisesti ja tarjoavat paljon ylellisiä ominaisuuksia.

Onko Mercedes-Benz G-Wagon farmariauto?

Ei, se ei ole. Mercedes-Benz G-Wagon ei ole farmariauto, vaan maasturi. Nimi G-Wagon on johdettu sen käyttötarkoituksesta, joka on maastoauto tai maastovaunu. G-Wagonissa oleva ”G” tulee sanoista ”Gelandewagen”, joka tarkoittaa maastoajoneuvoa.

Miksi farmariautot menivät pois muodista?

Asemavaunut menettivät suosiotaan vuoden 1973 öljykriisin jälkeen. Polttoaineen hinnan noustessa myös farmariautojen suosio väheni. Lisäksi farmariautojen suosioon vaikutti entisestään Chryslerin tila-autojen käyttöönotto.

Kumpi on parempi – Mercedes, Audi vai BMW?

Kolmen suurimman saksalaisen luksusmerkin taistelu ei lopu koskaan. Tämä johtuu siitä, että kaikilla kolmella merkillä on jotain tarjottavaa asiakkailleen. Mercedes-Benz on paras ylellisyyden ja arvostuksen suhteen, kun taas BMW on täydellinen laadukkaiden kyytien ja suorituskyvyn suhteen. Audi on paras pelkän tehon, luotettavuuden ja kestävyyden ansiosta.

  Mikä Mercedes on V8?

Mikä autotyyppi on parempi – farmari vai sedan?

Molemmat autotyylit ovat erinomaisia ja riippuvat tarpeistasi ja makuusi. Farmariauto on monipuolisempi ja tilavampi auto kuin sedan. Toisaalta sedan on suorituskykyisempi ja mukavampi kuin farmariauto.
Jos haluat enemmän kuormatilaa, farmariautossa on suuri kuormatila, ja takaistuimet voi taittaa kokoon tilan lisäämiseksi. Sitä vastoin sedan on hienostuneempi auto. Siinä on enemmän nopeutta, parempi käsiteltävyys ja paremmat jarrut.

Johtopäätös

Jos olet miettinyt, tekeekö Mercedes farmariautoja, nyt tiedät. Mercedes-Benzillä on kaksi farmariautomallia E-luokan mallistosta. Toisessa on takaveto ja toisessa 4Matic- nelivetojärjestelmä.
Mercedes E-Class -kombi on hyvin rakennettu kestämään pidempään ja toimimaan korkealla tasolla. Näissä malleissa on myös ylellisiä ominaisuuksia ja tilava tavaratila. Ne ovat myös monikäyttöisempiä kuin sedanit, joten ne sopivat erinomaisesti perheille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z