Tekeekö Mercedes toisen Gullwingin?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista Mercedes-Benz-autoista. Mutta tekeekö Mercedes koskaan toista Gullwingia?

Tällä hetkellä Mercedes-Benzillä ei ole suunnitelmia valmistaa toista Gullwingia. Suunnitelmissa on kuitenkin kunnioittaa yhtä kaikkien aikojen halutuimmista Mercedes-malleista luomalla auto, joka muistuttaa hyvin paljon 1950-luvun Gullwingia.

Mercedes-Benzin muotoilujohtaja Gordon Wagnerin mukaan Mercedeksen lippulaiva-SL-urheiluauton uuden sukupolven muotoiluun otetaan vaikutteita klassisesta 1950-luvun 300SL:stä. Mercedes toivoo tekevänsä modernin version klassisesta ikonista.

Vaikka Wagner vahvisti, että uusi sukupolvi on työn alla ja että SL:n tulevaisuus on hyvin valoisa, hän teki selväksi, että ”lokasuojaovet”, jotka olivat viimeksi esillä SLS AMG:ssä, eivät palaa. Tämä saattaa kuulostaa melkoiselta pettymykseltä lokasuojaovien ystäville.

Wagner sanoi, että auto olisi uusi, ei-retro-muotoilu, jossa olisi ”300SL:n DNA ja henki”.

Mikä teki 1950-luvun Mercedes-Benz 300SL Gullwingistä erityisen?

Mercedes-Benz 300SL Gullwing -autoja valmistettiin 1950-luvulla, tarkemmin sanottuna vuosina 1994 ja 1995. Kaikkiaan niitä valmistettiin 3 258 kappaletta, joista 1 400 oli coupé. Gullwing-kupee oli erittäin suosittu ja se komeili muun muassa Le Mansin ja Nürburgringin tapahtumissa.

Gullwing erottui kilpailijoistaan ainutlaatuisesti muotoiltujen lokasuojaovien ansiosta, jotka saivat ihmiset hämmästymään. Tämän ikonisen auton sisään- ja ulospääsy oli kuitenkin melko hankalaa. Nämä ovet jättävät ihmiset edelleen ymmälleen.

Gullwingiin pääseminen oli hankalaa sen korkean kynnyksen ja pienen ohjaamon vuoksi. Tämä ei kuitenkaan koskaan lannistanut kiinnostuneita ostajia, eikä se lannista heitä vieläkään. Tätä kaunista urheiluautoa on hauska ajaa, ja se on tekniikan ja suorituskyvyn osalta vuosia edellä kilpailijoitaan.

  Ruostuuko Mercedes?

Itse asiassa 300SL Gullwing oli kilpailijansa nopein auto tuona aikana. Tässä autossa oli 3,0-litrainen 3,0-litrainen suorasuuntainen kuutosmoottori ja 215 hevosvoimaa, ja siinä oli ensimmäinen massatuotantoon valmistettu polttoaineen ruiskutusmoottori. Vielä tänäkin päivänä 300SL Gullwing erottuu kilpailijoistaan.

Tämä superauto, josta käytetään myös nimitystä W194, valmistettiin alun perin Yhdysvaltain markkinoille, kun amerikkalainen Max Hoffman painosti Mercedestä valmistamaan 300SL:n Yhdysvaltain markkinoille. Kaiken kaikkiaan 300SL Gullwing on edelleen yksi kaikkien aikojen tyylikkäimmistä autoista.

FAQ

Kuinka monta SL-sukupolvea Mercedes-Benz on tuonut markkinoille tähän mennessä?

Mercedes-Benz on tähän mennessä tuonut markkinoille ainakin seitsemän sukupolvea klassisesta SL-mallistaan. SL tarkoittaa kokonaisuudessaan Sportlich-Leicht, joka voidaan kääntää englanniksi Sport Lightweight. Nykyinen SL-sukupolvi lanseerattiin vuonna 2013, ja kaikkien viimeaikaisten SL-sukupolvien keski-ikä on ollut vähintään 10 vuotta.

Koska SL-sukupolvet säilyvät vähintään 10 vuotta, seuraavan sukupolven on syytä odottaa ilmestyvän parin seuraavan vuoden kuluessa.

Paljonko Gullwing Mercedes-Benz on arvokas?

Tämä ikoninen Mercedes-auto ei ainoastaan näytä poikkeuksellisen tyylikkäältä ja urheilulliselta, vaan siitä myös maksetaan yksi korkeimmista hinnoista, kun on kyse vintage-autoista. Yllätyt varmasti, kun huomaat, että Mercedes-Benz 300SL Gullwing maksaa miljoonasta dollarista neljään miljoonaan dollariin.

Vuonna 2012 ainutlaatuinen täysin alumiinikorinen 300SL myytiin huikealla 4 620 000 dollarin hinnalla. Tämä oli yksi 29:stä koskaan rakennetusta tällaisesta mallista. Useimmat Gullwing-mallit myydään kuitenkin 2-3 miljoonalla dollarilla. Jos siis etsit yhtä näistä ikonisista 1950-luvun Mercedes-autoista, sinun on oltava valmis rikkomaan pankin.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Miksi Mercedes Gullwing 300SL on niin kallis?

Hyvän ulkonäön lisäksi Gullwing 300SL:ssä on Gullwing-ovet ja innovatiivista tekniikkaa. Gullwing-autoja valmistettiin hyvin vähän, joten se on hyvin eksklusiivinen. Mercedes-Benz valmisti vain noin 1 400 autoa, mikä on suurin syy siihen, että ne ovat kalliita huutokauppamarkkinoilla.

Lisäksi Gullwing-ovet antavat autolle ainutlaatuisen ulkonäön, mikä nostaa sen hintaa entisestään. Muutamat saatavilla olevat mallit ovat erittäin kalliita, jos olet onnekas ja saat sellaisen huutokauppamarkkinoilta.

Onko Mercedes Gullwing kallis ylläpitää?

Kyllä, se on. Kuten kaikkien muidenkin Mercedes-Benzin automallien, myös Gullwingin ylläpito on vielä kalliimpaa, sillä varaosien saaminen ei ole kovin yksinkertaista. Varaosien löytämisen jälkeen sinun on myös maksettava työstä. Saatat joutua maksamaan yli 3 500 dollaria yksinkertaisesta varaosasta ja työstä tai yli 17 000 dollaria vakavasta osasta, kuten takakeskuksesta.

Hyvä uutinen on, että Mercedes on ottanut käyttöön uuden ohjelman, jonka avulla ihmiset voivat helposti löytää varaosia Gullwingeihinsa. Osat voi tilata miltä tahansa Mercedes-Benzin varaosatoimittajalta, eivätkä ne ole niin kalliita kuin aiemmin.
Jokaisen metalliosan valmistaa sertifioitu toimittaja, joka hyödyntää alkuperäisten ajoneuvojen korien optimoituja 3D-tietoja. Tuloksena on erinomaisia varaosia. Kun osat on valmistettu, toimittaja viimeistelee ne vanhanaikaisella tavalla, puisella vasaralla.

Missä uusimmassa Mercedes-Benz-mallissa on Gullwing-ovi?

Gullwing-oven perintö jatkuu Mercedes-Benz SLS AMG:ssä. Sen lisäksi, että tässä autossa on sama ovi, sillä on monia yhtäläisyyksiä ikonisen 300SL Gullwingin kanssa. Kyseessä on kuitenkin aerodynaaminen coupe-roadster-malli, jossa on Gullwing-ovet. Mutta toisin kuin kuuluisassa Gullwingissa, tässä yksikössä on kehittyneempiä ominaisuuksia.

  Pitääkö Mercedes arvonsa?

Mercedes SLS AMG tuottaa huikeat 631 hevosvoimaa, ja se kiihtyy 0-100 km/h 3,6 sekunnissa. Sen nopeus on jopa 195 kilometriä tunnissa. Se on nopeampi ja tehokkaampi kuin 300SL Gullwing, jossa on 215 hevosvoimaa.

Bottom line

Juuri nyt ei ole selvää, tekeekö Mercedes koskaan toista Gullwing-autoa vai ei. Tulossa on kuitenkin uusia malleja, joissa on lokasuojien henki ilman retromuotoilua. Lähimpänä gullwingia on uusi Mercedes SLS AMG GT. Toisin kuin ikonisessa autossa, tässä mallissa ei ole gullwing-ovia. Voit olla varma siitä, että joitakin Gullwingin henkeä henkiviä malleja tulee markkinoille ennemmin kuin myöhemmin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z