Tekeekö Volvo hybridiautoja?

Volvo on yksi parhaista hybridiautoista miedon hybridi- ja ladattavien vaihtoehtojensa ansiosta.

Vuodesta 2019 lähtien jokainen Volvon valmistama auto on ollut joko hybridi- tai sähkömalli. Volvo valmistaa kahdenlaisia hybridiautoja: miedon hybridin ja täyden latauksen plug-in-hybridin. Sähköautoissaan ne käyttävät litiumioniakkuja. Volvo lanseerasi myös täyssähköauton vuonna 2019.

Volvon pyrkimys sähköistämiseen

Volvo on aina väittänyt asettavansa ihmisten turvallisuuden etusijalle. He esittelivät sähköistämiskampanjansa ensimmäisen kerran vuonna 2017. Volvosta on tullut ensimmäinen autonvalmistaja, joka lopettaa kokonaan fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien moottoreiden valmistuksen. Sen sijaan he ovat korvanneet ne sähkömoottoreilla, hybrideillä ja plug-in-hybridiautoilla. He esittelivät vuonna 2019 Volvo XC40:n, joka on täyssähköauto.

Volvosta on tullut ensimmäinen suuri luksusautojen valmistaja, joka sisällyttää sähkömoottorit kaikkiin autoihinsa. Sähkömoottorin käyttöönotto kaikissa sen autoissa osoittaa sen sitoutumista ympäristöasioihin, sillä vähäpäästöiset tai päästöttömät autot parantavat kaupunkien ilmanlaatua.

Volvon hybriditeknologia

Ne ovat ottaneet käyttöön kaikki kolme sähkökäyttöistä ajoneuvotyyppiä.

Mild-hybriditekniikka

Volvo kutsuu hybridiautoja ”Mild-Hybrid” -autoiksi. Jokaisesta Volvon autosta on olemassa mild-hybridivaihtoehto. Nämä Volvot käyttävät 48 voltin akkua ja 12 voltin/48 voltin muunninta bensiinimoottorin kanssa, mikä antaa niille erinomaisen polttoainetalouden. Volvon hybridiautot, joissa on erinomainen polttoainetaloudellisuus sähkömoottorin avulla, antavat tuloksia ilman suorituskyvyn uhrauksia.

Plug-in-hybriditekniikka

Tämän tekniikan akut voidaan ladata pistorasiasta tai sen regeneratiivisen jarrujärjestelmän kautta. Tässä hybridimuodossa ne ovat ottaneet käyttöön kolme ajotilaa asiakkailleen. ”Pure mode” mahdollistaa auton ajamisen vain akulla. Hybriditila tarjoaa paremman polttoainetehokkuuden. Viimeinen ”Power Mode” on urheilutila, joka on tehty korkean suorituskyvyn kokemiseen, mutta se ei ole yhtä polttoaineystävällinen.

  Mikä Volvo on nelivetoinen?

Volvon sähköiset tavoitteet

Vuonna 2017 antamallaan ilmoituksella he alkoivat toteuttaa lupaustaan siirtyä sähkökäyttöön. Volvon seuraava tavoite on myydä 50 % autoista täyssähköautoina. He ovat jopa suunnitelleet lopettavansa hybridiautojen valmistuksen vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaisi, että he siirtyisivät täysin sähköautoihin vuoteen 2030 mennessä. Tämä on suuri harppaus täyssähköiseksi siirtymisessä.

Mitä sähköautot ovat?

Sähköautot käyttävät kokonaan tai osittain akkuihin varastoitua sähköenergiaa. Sähköautoja on kolmenlaisia:

 • Täyssähköautot
 • Plug-in-hybridiautot
 • Hybridiautot

Täyssähköautot

Täyssähköautoissa käytetään suurta vetoakkuyksikköä, eikä niissä ole polttomoottoria. Ne toimivat yksinomaan sähköakulla. Sähköakut voidaan ladata kotona tai latausasemien, eli sähköautojen syöttölaitteiden (EVSE), kautta. Tyypillisesti näissä autoissa on liitäntäsarja, joka kytketään kotitalouden pistorasiaan.

Koska tässä järjestelmässä ei polteta polttoainetta, päästöjä ei synny lainkaan. Monet uskovat, että täyssähköautot ovat autoteollisuuden tulevaisuus.

Plug-in-hybridiautot

Nämä autot toimivat sekä akuilla että polttoaineella, kuten bensiinillä tai dieselillä. Akkuja käytetään sähkömoottorin lataamiseen. Akut voidaan ladata virtalähteen tai regeneratiivisen jarrutuksen avulla. Ne voidaan ladata myös polttomoottorin avulla. Kun akut ovat tyhjentyneet, auto siirtyy automaattisesti käyttämään polttomoottoria.

Tämän menetelmän avulla kuluttajat voivat nauttia sekä sähkö- että polttoainetehosta hyvin vähäisillä pakokaasupäästöillä. Tämä menetelmä antaa erinomaisen polttoainekeskiarvon ja voi säästää paljon rahaa.

Hybridiautot

Näissä autoissa käytetään sekä bensiinimoottoreita että sähkömoottoreita. Akkuja käytetään sähkömoottorin käyttövoimana regeneratiivisen jarrutuksen avulla. Näissä autoissa käytetään kaikenlaisia moottoriyhdistelmiä. Pienillä nopeuksilla ne käyttävät vain sähkömoottoria. Toisinaan ne käyttävät vain bensiinimoottoria tai joskus molempia.

  Ovatko hybridiautot hyviä moottoritieajossa?

Näin bensiiniä kuluu vähemmän, mikä parantaa polttoainetaloutta. Kuluttajat nauttivat paremmasta polttoainetaloudesta kuin perinteiset bensiinimoottorit samalla suorituskyvyllä.

Miksi sähkökäyttöiset autot ovat tärkeitä?

Ilmaston muuttuessa jatkuvasti ja ilmaston lämmetessä meidän on vähennettävä hiilidioksidipäästöjä. Autojen päästöt muodostavat 1/5 kaikista maailman hiilidioksidipäästöistä. Tämä sisältää polttoaineen louhinnan, tuotannon ja toimituksen. Tämä tekee siitä suurimman osan ilmaston lämpenemisestä.
Pakokaasukammion kautta vapautuvat kaasut koostuvat seuraavista aineista:

 • Hiilidioksidi
 • hiilimonoksidi
 • Palamaton polttoaine
 • hiukkasista, kuten elohopeasta
 • typpi
 • Vesihöyryt
  Voimme välttää kaiken tämän käyttämällä sähköä hiilidioksidipäästöjen rajoittamiseksi. Voimme poistaa autojen päästöt kokonaan käyttämällä täysin sähkökäyttöisiä ajoneuvoja.

FAQ

Tekeekö Volvo bensiinikäyttöisiä autoja?

Volvo lopetti pelkästään polttomoottoripohjaisten autojen valmistuksen ja myy nyt vain hybridejä, pistokehybridejä ja täyssähköautoja. Volvo lopetti polttomoottoripohjaisten autojen valmistuksen vuonna 2017, kun se ilmoitti tavoitteestaan vähentää hiilidioksidipäästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä.

Maksavatko Volvon sähköautot enemmän kuin Volvon hybridit?

Sähköautot ovat yleensä kalliimpia kuin hybridit, eikä myöskään Volvo ole poikkeus. Täyssähköinen Volvo XC40 alkaa 76 990 dollarista, kun taas sen plug-in-hybridiversio alkaa 64 990 dollarista. Sähköautojen tuotannon jatkuvasti lisääntyessä tilanne kuitenkin todennäköisesti muuttuu vuodesta 2026 alkaen.

Miten hybridiakut latautuvat itsestään?

Hybridiautojen akut latautuvat regeneratiivisten jarrujen avulla. Regeneratiivinen jarrutus muuttaa liike-energian sähköenergiaksi. Kun osumme jarrupaloihin, neste työntää jarrupaloja. Tämä aiheuttaa kitkaa, joka synnyttää lämpöä, joka muuttuu energiaksi. Tämä energia käytetään sitten akkujen lataamiseen.

  Tekeekö Volvo tila-autoja?

Mitkä ovat halvimmat markkinoilla olevat hybridiautot?

Hybridejä on ollut jo jonkin aikaa. Joitakin edullisia hybridejä ovat mm:

 1. 2019 Toyota Prius c – hinnoittelu alkaa 21 530 dollarista.
 2. 2020 Honda Insight – hinnoittelu alkaa 22 930 dollarista.
 3. 2020 Hyundai Ioniq- hinnoittelu alkaa 22 200 dollarista.

Mitä ongelmia hybridiautoissa on?

Vaikka hybridiautoilla on lukuisia etuja, niihin liittyy myös joitakin ongelmia:

 • Ne ovat kalliimpia kuin niiden fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien autojen kilpailijat.
 • Vaikka yhtiöt myöntävät akulle vähintään kahdeksan vuoden takuun, tämä on silti hankalaa.
 • Hybridiautot eivät ole kovin hyviä maanteillä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z