Tesla ei käynnisty – syyt ja korjaaminen

Tesla on uusi tulokas autojen maailmassa, mutta se näyttää hankkineen melkoisen suosion viime vuosina. Voidaan sanoa, että Tesla oli tärkein syy siihen, miksi keskityimme sähköautoihin ja miksi niin monet muut merkit halusivat ottaa Teslan kiinni EV-tarjonnallaan. Oli miten oli, Tesla ei ole luotettavuuden majakka, ja aiomme keskittyä siihen, miksi Tesla ei käynnisty – syyt ja miten se korjataan.

Ensinnäkin Tesla on varustettu myös 12 voltin akulla, joka tarjoaa tarvittavan mehun auton käynnistämiseen. Tämä tarkoittaa, että jos akku on tyhjä tai heikko, et pysty käynnistämään autoa. Lisäksi on mainittava, että joskus keskusnäyttö voi häiriintyä, jolloin autoa ei voi käynnistää.

Jos Teslassa ei ole enää akun varausta jäljellä, se ei myöskään käynnisty. Tesla kertoo myös, että sisäinen tietokone voi käynnistyä uudelleen muutaman kerran vuodessa, jolloin auton käynnistäminen estyy muutamaksi minuutiksi prosessin ajaksi. Käynnistymästä kieltäytyvä Tesla ei ole kovin yleinen, mikä tarkoittaa, että nämäkään ongelmat eivät ole yleisiä.

Jos syy on jokin muu, on todennäköistä, että Tesla tarvitsee ammattitaitoisen mekaanikon, joka tuntee Teslan. Vie siis autosi ehdottomasti jälleenmyyjälle, jos se ei tosiaankaan käynnisty.

12 voltin akkuongelmat

Ensimmäinen kiinnostuksen kohteesi pitäisi olla 12 voltin akku, joka voi tyhjentyä kuten missä tahansa muussakin autossa. Teslassa on kyllä suuri akku, joka on ajamiseen tarkoitettu, mutta siinä on myös tavallinen 12 voltin akku, joka on yleensä tavallisessa polttomoottoriautossa. Jos haluat testata 12 voltin akun, muista ottaa yleismittari ja tarkistaa akun teho. Jos lukema on 12-13 volttia, akkusi on kunnossa.

  Hajoaako Tesla usein?

Jos lukema sanoo enemmän, jokin imee virtaa auton ollessa valmiustilassa, mikä voi johtaa akun tyhjentymiseen. Jos taas lukema on tätä pienempi, akkusi on lähestymässä käyttöikänsä loppua. Kaiken kaikkiaan muista myös tarkistaa navat, onko niissä merkkejä korroosiosta, mikä ei useinkaan ole mahdollista.

Keskusnäyttö menee tyhjäksi

Useimmissa Tesla-malleissa on suuret keskusnäytöt, joita käytetään auton ohjaamiseen kokonaan. Tämä tarkoittaa, että näissä näytöissä on kaikki tarvittavat ominaisuudet, jotka on suunniteltu ohjaamaan ilmastointia, ajotietojasi, ajotilojasi, navigointia ja turvajärjestelmiä. Jos näyttö ei käynnisty, auto ei todennäköisesti käynnisty myöskään, koska on vaarallista ajaa tietämättä mitään nopeudesta.

Jos näyttö sammuu, sinun pitäisi suorittaa vianmääritys ja käynnistää se uudelleen, kunnes se herää henkiin. Tämä ongelma näyttää olevan yleinen Teslan pikalatauksen yhteydessä, sillä kosketusnäyttö voi ylikuumentua ja siten sammuttaa itsensä estääkseen lisävahinkojen syntymisen. Sinänsä tämä ei yleensä kestä kovin kauan, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi pystyä ajamaan muutaman minuutin ajan.

Ei akun latausta

Jos akun varaus tyhjenee kokonaan, auto ei näytä minkäänlaisia elonmerkkejä ja vaatii sinua avaamaan latausportin manuaalisesti, jotta auto latautuisi. Näin tapahtuu kuitenkin todella harvoin, vain jos käytät koko akun ja jätät auton hetkeksi seisomaan.

Jos akku on lähellä tyhjentyä etkä saa sitä ladattua, auto siirtyy ”syvään lepotilaan”, joka pyrkii säästämään viimeisetkin akkuvirrat. Se, ettei autoa voi käynnistää ja ajaa, on ilmeinen seuraus, koska autossa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi virtaa siirtyä pisteestä A pisteeseen B.

  Onko Tesla parempi kuin tavallinen auto?

Tietokone käynnistää itsensä uudelleen

Lopuksi tulemme myös kohtaan, jossa on puhuttava Teslan keskustietokoneesta, joka käynnistyy itsestään uudelleen muutaman kerran vuodessa, mikä edellyttää paikallaan pysymistä, jotta turvallisuus ei vaarantuisi. Tämä tarkoittaa, että et voi ajaa autoa tämän prosessin aikana, vaan sinun on odotettava muutama minuutti, kunnes se päättyy.

Todellisuudessa Tesla ei ole tavallinen polttomoottoriauto, mikä tarkoittaa, että Teslan käynnistymättömyys ei ole kovin yleistä. Jos Tesla ei kuitenkaan käynnisty, muista käydä kaikki nämä asiat läpi suorassa järjestyksessä.

UKK-osio

Kuinka paljon Teslan akku maksaa?

Teslan 12 voltin akku maksaa todennäköisesti noin 300 dollaria, mutta hinnat vaihtelevat suuresti mallista, vuodenajasta ja kysynnän ja tarjonnan laeista riippuen. Tesla kattaa 12 voltin akun takuun, mikä tarkoittaa, että Tesla vaihtaa sen ilmaiseksi, jos se kuolee.

Upouusi voimansiirtoakku on kuitenkin paljon kalliimpi, mikä tarkoittaa, että voit odottaa maksavasi 5 000-17 000 dollaria mallista ja akun koosta riippuen.

Tekeekö Tesla luotettavia autoja?

Tavallisiin polttomoottoriautoihin verrattuna Tesla tekee luotettavia autoja, mutta muihin sähköautoihin verrattuna Tesla ei ole merkki, johon kannattaa turvautua, jos haluat luotettavuutta. Toki merkki on parantunut paljon viime vuosina, mutta sen autot hajoavat edelleen monista eri syistä.

Pitkän aikavälin luotettavuus on enimmäkseen arvoitus, mutta yksi asia on varma, kun suuri akku kuolee, sinulle jäävät valtavat korjaus- ja akunvaihtolaskut, joissa ei usein ole juuri mitään järkeä.

  Pitääkö Tesla pestä käsin?

Pitäisikö minun ostaa Tesla?

Jos olet Tesla-fani ja haluat hemmotella itseäsi huipputeknisellä sähköautolla, Teslan ostaminen on kokemus vailla vertaa. Ihmiset, jotka rakastavat Tesla-autoja, vannovat niiden nimeen eivätkä todennäköisesti koske mihinkään muuhun kuin Teslaan.

Jos olet tuollainen tyyppi ja sinulle sopii elää EV:n kanssa, Teslan ostaminen on järkevää.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z