Tesla VS Bugatti – kumpi on parempi?

Tesla ja Bugatti ovat kaksi markkinoiden arvostetuinta automerkkiä. Ne ylpeilevät joillakin markkinoiden nopeimmista autoista, joten urheiluautojen ystävien on hieman vaikea valita jommankumman välillä. Mutta kumpi näistä kahdesta autosta on parempi?

Tesla on markkinoiden paras luksussähköauto, kun taas Bugatti on monien mielestä markkinoiden paras hyperautomerkki. Vaikka molemmat merkit tarjoavat ylellisiä autoja, Bugatti on täysin eri tasolla. Tesla ei kuitenkaan ole kaukana perässä, sillä myös sillä on tehokkaita autoja.

Jos siis etsit ylellistä, nopeampaa ja suorituskykyisempää autoa, Bugatti vie voiton. Mutta jos haluat mukavuutta, erinomaisen toimintasäteen ja alhaiset päästöt, Tesla on sinun autosi. Sitä paitsi Bugatti on kalliimpi kuin Tesla, eli Teslan hankkimalla saat paljon enemmän.

Miten Tesla pärjää Bugattille?

Ulkonäkö

Bugatti on ehdottomasti yksi markkinoiden komeimmista autoista. Tämä koskee sekä sen sisätiloja että ulkoasua. Toisaalta Tesla ei myöskään ole kaukana, sillä se luo tyylikkäitä ja moderneja malleja, joihin monet ihmiset ovat ihastuneet.

Kaiken kaikkiaan Bugattilla on useita toisesta maailmasta peräisin olevia automalleja. Bugatti ei ainoastaan näytä kauniilta ja ihmeelliseltä, vaan ne myös huokuvat ylellisyyttä ja arvovaltaa. Ulkonäön suhteen Bugatti on siis Teslaan nähden etulyöntiasemassa. Mutta mitä tulee valikoimaan, molemmilla automerkeillä on rajallinen valikoima automalleja.

Suorituskyky

Riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat nopeamman kiihtyvyyden, Tesla vie voiton. Mutta jos haluat huippunopeutta, Bugatti on kuningas. Esimerkiksi uusi Tesla Roadster kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 1,9 sekunnissa, kun taas Bugatti Chiron kiihtyy nopeudesta 0-100 enintään 2,3 sekunnissa.

  Kestääkö Tesla 10 vuotta?

Teknologia

Bugatti tarjoaa autoja, joissa on edistyksellinen muotoilu, innovatiivinen teknologia ja huippuluokan suorituskyky. Toisaalta Tesla tunnetaan myös futuristisista autoista, nopeammasta kiihtyvyydestä ja huipputeknologiasta. Vaikka Bugattissa on myös paljon ylellisiä ja teknisesti edistyksellisiä ominaisuuksia, Tesla on kuitenkin hieman edellä.

Mukavuus

Bugatti on eksklusiivinen auto ja kaksipaikkainen, kun taas Tesla on luksusauto, jonka useimmissa malleissa on neljä istuinta. Näin ollen mukavuuden osalta Tesla tarjoaa enemmän tilaa ja mukavat istuimet kuin Bugatti. Ainoa ongelma on, että takaistuimet eivät ole tarpeeksi suuret, jotta aikuiset mahtuisivat mukavasti.
Mitä tulee ylellisyyteen, Bugatti tarjoaa enemmän kuin Tesla. Bugattin sisätiloissa on sivupaneeleihin kaiverrettu C-muotoinen muotoiltu viiste. Lisäksi sen matkustamossa on laadukkaita materiaaleja ja ainutlaatuinen muotoilu, jotka tekevät siitä näyttävämmän kuin Teslan sisätilat.

Luotettavuus

Tesla ei ainoastaan säästä polttoainekustannuksilta, vaan se on myös luotettava. Yksi Bugattin omistamisen haasteista on, että se on polttoainesyöppö. Näin ei ole Teslan kohdalla, joka tarvitsee vain latauksen päästäkseen liikkeelle. Kaiken lisäksi Bugattissa on paljon liikkuvia osia, mikä tarkoittaa, että ne hajoavat paljon helpommin kuin Teslat.

Turvallisuus

Kumpaakaan näistä autoista ei ole kolaritestattu, mutta koska ne ovat luksusautoja, ne ovat erittäin turvallisia. Lisäksi niissä on joitakin markkinoiden parhaita turvallisuusominaisuuksia. Teslalla saattaa kuitenkin olla pieni etu Bugattin kustannuksella, sillä siinä on Autopilotti, joka on keskeinen turvallisuusominaisuus.

  Hajoaako Tesla usein?

FAQ

Kumpi auto on kalliimpi – Tesla vai Bugatti?

Bugatti on tietenkin kalliimpi kuin Tesla. Toisin kuin Tesla, joka on luksusautomerkki, Bugatti on hyperautomerkki. Siksi se on hyvin eksklusiivinen ja sen hinta on lähes nelinkertainen useimpiin Tesloihin verrattuna. Esimerkiksi uuden Tesla Roadsterin hinta on noin 200 000 dollaria, kun taas Bugatti Chironin hinta on noin 2 990 000 dollaria.

Kumpi auto on nopeampi – Tesla Roadster vai Bugatti Chiron?

Molemmat autot ovat supernopeita, mutta Tesla Roadster kiihtyy paremmin kuin Bugatti Chiron, kun taas jälkimmäisellä on parempi huippunopeus. Tesla Roadster kiihtyy 0-100 vain 1,9 sekunnissa, kun taas Bugatti Chiron kiihtyy 0-100 2,3 sekunnissa.

Huippunopeuden osalta Bugatti Chironin nopeus on kuitenkin 261 kilometriä tunnissa, kun taas uuden Tesla Roadsterin huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa. Yllättäen Tesla Roadsterin toimintasäde on parempi kuin Bugatti Chironin, sillä se pystyy kulkemaan täydellä latauksella jopa 620 mailia, kun taas Bugatti Chiron pystyy kulkemaan täydellä tankilla vain 286 mailia.

Mikä on maailman nopein auto?

Yllätyt varmasti, kun huomaat, että Bugatti Chiron tai Tesla Roadster eivät pääse viiden nopeimman auton listalle vuonna 2021. Tuon tittelin saa Devel Sixteen, jonka huippunopeus on 347 mailia tunnissa. Sitä seuraa SSC Tuatara nopeudella 331 mph, ja kolmannella sijalla on Koenigsegg Jesko Absolut nopeudella 330 mph.

  Pitäisikö minun ladata Tesla joka yö?

Neljännellä sijalla on Bugatti Bolide nopeudella 310, joka on myös tasapisteissä Hennessey Venom F5:n kanssa. Bugatti Chiron Super Sport 300+ on kuudennella sijalla huippunopeudella 304 mph. Sen sijaan uusi Tesla Roadster ei pääse edes 10 nopeimman auton listalle.

Tekeekö Bugatti sähköautoa?

Ei, Bugatti ei valmista sähköautoja. Asia kuitenkin muuttuu pian, sillä Volkswagen suunnittelee aloittavansa täyssähköisen Bugattin valmistuksen, jota kutsutaan nimellä Bugatti-Rimac. Tämän mallin lisäksi yhtiö aikoo rakentaa useita täyssähköisiä Bugatti-malleja.

Onko Tesla Roadsterissa Autopilotti?

Kyllä, uudessa Tesla Roadsterissa on Autopilotti. Samaa ei kuitenkaan voi sanoa vanhasta Tesla Roadsterista. Ensimmäisen sukupolven Tesla Roadsterissa ei ole Autopilottia. Mutta uusimmassa sukupolvessa ei ole vain Autopilotti, vaan siinä on myös lisätty ajotila, joka auttaa kuljettajaa tiellä.

Loppupäätelmät

Valinta Teslan ja Bugattin välillä ei ole helppo tehtävä. Tämä johtuu siitä, että Bugatti on eksklusiivinen automerkki, kun taas Tesla on luksusautomerkki. Kaiken kaikkiaan Bugatti sopii paremmin ihmisille, jotka haluavat arvovaltaa, nopeutta ja suorituskykyä, kun taas Tesla on ihanteellinen niille, jotka haluavat mukavuutta, erinomaista toimintasädettä ja alhaisia päästöjä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z