Tesla vs. Mercedes – kumpi on parempi?

Jos etsit luksusautoa ostettavaksi, Tesla ja Mercedes ovat suurella todennäköisyydellä listallasi. Mutta kumman automerkin valitsisit?

Sekä Tesla että Mercedes valmistavat laadukkaita ja ylellisiä ajoneuvoja, joihin ihmiset ovat rakastuneet. Nämä kaksi merkkiä eroavat kuitenkin paljon toisistaan, sillä Tesla valmistaa vain sähköautoja. Jos etsit parasta ylellistä sähköautomerkkiä, valitse Tesla. Mutta jos haluat klassista luksusajoneuvoa, joka on tyylikäs ja luotettava, valitse Mercedes-Benz.

Helpottaaksemme ostajien tilannetta valitsimme molemmista merkeistä kaksi perusmallia ja kaksi huippumallia. Näitä ovat Tesla Model 3 vs. Mercedes-Benz C-luokka ja Tesla Model S P100D vs. Mercedes-Benz AMG E63 S. Alla on näiden poikkeuksellisten luksusmallien vertailu.

Tesla Model 3 vs. Mercedes-Benz C-luokka

Muotoilu

Tesla Model 3:sta ja Mercedes-Benz C-luokasta puuttuu molemmista huippumallien hienostunut ulkonäkö. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö nämä autot olisi houkuttelevia. Ulkosuunnittelun osalta Mercedes C-luokalla on pieni etu Teslaan nähden.

Sisätilojen osalta se riippuu enemmän mausta ja mieltymyksistä, sillä molemmat mallit ovat ylellisesti tehtyjä. C-luokka on hieman tyypillisemmin ylellinen kuin Tesla Model 3, koska tässä Teslan mallissa on minimalistinen muotoilu.

Suorituskyky

Nämä kaksi autoa suoriutuvat hyvin, vaikka ne ovatkin maailmojen päässä toisistaan. Tesla Model 3:n voimanlähteenä on sähkö, kun taas Mercedes-Benz C-luokan voimanlähteenä on kaasu. C-luokassa on 9-vaihteinen automaattivaihteisto, kun taas Tesla Model 3:ssa on yksivaihteinen automaattivaihteisto.

C-luokassa on 2,0-litrainen 4-sarjan turbomoottori tai 3,0-litrainen bi-turbo V6-moottori. Tesla Model 3:ssa on 50 kWh:n akku, jonka toimintasäde on noin 350 km (220 mailia). Tarjolla on myös 75 kWh:n akkuversio, jolla pääsee noin 310 mailia (500 km).

  Mitä Teslan Autopilotti tekee?

Mitä tulee tehokkuuteen, Tesla Model 3 on tehokkaampi kuin Mercedes-Benz C-luokka. C-luokan polttoainetehokkuus on 23 mpg kaupungissa ja 35 mpg maantiellä. Toisaalta Tesla Model 3:n hyötysuhde on 148 MPGe kaupungissa ja 132 MPGe maantiellä.

Mukavuus

Mukavuuden osalta Mercedes C-luokassa on mukavammat istuimet, mutta Tesla on tilavampi. Tesla Model 3:ssa on enemmän pääntilaa, jalkatilaa ja hartiatilaa kuin C-luokassa. Lisäksi Teslan tavaratilan tilavuus on 15 kuutiometriä, kun taas Mercedeksen tilavuus on 12,6 kuutiometriä.

Mercedes C-luokan sisätilat ovat teknisesti edistyneemmät kuin Teslan sisätilat, kiitos ainutlaatuisten ominaisuuksien, kuten 64-värisen ympäristön valaistusjärjestelmän ja erinomaisten viimeistelyjen. C-luokassa on kuitenkin heikkolaatuiset nahkaistuimet, jotka voivat tuntua ”muovisilta”.

Turvallisuus

Useimmissa luksusautoissa on se hyvä puoli, että ne ovat erittäin turvallisia. Näin on sekä Tesla Model 3:n että Mercedes-Benz C-luokan kohdalla. Molempien autojen törmäystestien turvallisuusluokitus on vähintään neljä tähteä, mikä on poikkeuksellista.

Hinta

Vertailumme perusteella on selvää, että Mercedes-Benz C-luokka on monissa kategorioissa hieman Tesla Model 3:n edellä. Ja siksi se on myös hieman kalliimpi. Mercedes-Benz C-luokan hinta on noin 41 500 dollaria, kun taas Tesla Model 3 maksaa noin 39 900 dollaria.

Tesla Model S P100D VS. Mercedes-Benz AMG E63 S

Muotoilu

Ulkonäön osalta sekä Mercedes-Benz AMG E63 S että Tesla Model S P100D ovat kauniita ajoneuvoja. Mercedes AMG E63 S ylpeilee isoilla, hyvin muotoilluilla LD-satuloilla ja urheilullisella ilmeellä. Teslassa sen sijaan on leveät korilinjat ja siisti kori.

Kaiken kaikkiaan molemmat autot näyttävät erinomaisilta ja tyylikkäiltä seuraavantasoisine sisätiloineen, mutta Mercedeksen sisätilat ovat kehittyneemmät kuin Teslan. Mersussa on urheilullinen ja tyylikäs ilme, joka Teslasta puuttuu.

  Miten nollaan Mercedes-ilmastointijärjestelmän?

Suorituskyky

Suorituskyvyltään molemmat autot ovat huippunopeita ja helppokäyttöisiä. Tesla Model S on kuitenkin hieman nopeampi. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 2,4 sekunnissa. Se on paljon nopeampi kuin Mercedes AMG E-luokka, jolla kiihdytys 0-100 km/h kestää 3,5 sekuntia.

Tärkein ero on se, että Tesla Model S P100D:n voimanlähteenä on sähkö, kun taas Mercedes-Benz AMG E63:n voimanlähteenä on käsintehty AMG:n 4,0-litrainen V8-bioturbomoottori. Lisäksi siinä on 9-vaihteinen vaihteisto, kun taas Tesla Model S:ssä on yksivaihteinen automaattivaihteisto.

Mukavuus

Mercedes-Benz AMG E63 S on mukavampi kuin Tesla Model S. Kiitos Benzistä löytyvien laadukkaiden ominaisuuksien, joihin kuuluvat muun muassa kolmiokantainen ohjauspyörä, sähkötoimiset etuistuimet muistilla ja aktiiviset monikontuuriset etuistuimet. Tesla Model S on kuitenkin tilavampi kuin AMG E63 S.

Turvallisuus

Olipa kyseessä Tesla Model S tai Mercedes-Benz AMG E63 S, molemmat autot ovat erittäin turvallisia. Mercedes ylpeilee sellaisilla ominaisuuksilla kuin huomio-avustin, aktiivinen kaistanvaihtoavustin, aktiivinen kuolleen kulman avustin ja monet muut. Teslassa on kuusi turvatyynyä, kaatumisanturit, vakaus- ja luistonesto sekä hätävirran katkaisu.

Hinta

Mercedes-Benz AMG E63 S ja Tesla Model S P100D ovat erittäin kalliita. E63 maksaa noin 253 900 dollaria, kun taas Tesla Model S maksaa noin 118 600 dollaria. Jos et ole valmis käyttämään valtavia summia, kannattaa pitäytyä edullisemmassa Mercedes-Benz C-luokassa tai Tesla Model 3:ssa.

Mercedeksen ja Teslan vertailu

Kumman auton ylläpito on kalliimpaa – Teslan vai Mercedeksen?

Yksi Teslan omistamisen suurimmista eduista on se, että ne ovat melko edullisia ylläpitää. Tämä ei ole sama asia Mercedeksen kohdalla. Jos sinulla on Mersu ja takuu loppuu, tunnet huolto- ja korjauskustannukset.

  Mikä on Mercedes BlueTec?

Kumpi auto on luotettavampi – Mercedes vai Tesla?

Molemmat autot ovat luotettavia, mutta pitkällä aikavälillä Tesla on luotettavampi kuin Mercedes. Tesla-autoilla on 8 vuoden tai 120 000-150 000 mailin takuu. Toisaalta Mercedeksellä on vain 48 kuukauden tai 50 000 kilometrin takuu.

Ovatko Tesla ja Mercedes ”rikkaiden ihmisten autoja”?

Vaikka molemmat näistä merkeistä ovat luksusmerkkejä, kaikkia niiden autoja ei ole suunniteltu vain varakkaille ihmisille. Kyllä, on totta, että useimmat Mercedes- ja Tesla-autot ovat kalliita. Jotkin mallit ovat kuitenkin edullisempia ja niissä on vähemmän ylellisiä ominaisuuksia.

Mitä muita autoja Teslan ja Mercedes-Benzin lisäksi pidetään arvokkaina?

Monet pitävät Mercedes-Benziä markkinoiden arvostetuimpana luksusautomerkkinä, ja Tesla on asemoinut itsensä tulevaisuuden autoksi. On kuitenkin myös muita merkittäviä automerkkejä, kuten BMW, Land Rover, Porsche, Audi ja Lexus.

Lopputulos

Kaiken kaikkiaan Tesla ja Mercedes ovat kaksi poikkeuksellista luksusautomerkkiä, jotka eroavat toisistaan monin tavoin. Jos etsit parasta sähköistä luksusautoa, Tesla on paras. Mutta jos haluat arvovaltaa, luotettavuutta ja mukavuutta, Mercedes-Benz on edelleen markkinajohtaja. Lopullinen valinta riippuu kuitenkin mieltymyksistäsi ja budjetistasi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z