Tesla VS Toyota – kumpi on parempi?

Toyota on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista, kun taas Tesla on maailman suurin sähköautojen valmistaja. Vaikka niillä on monia eroja, monien ihmisten on vaikea valita Toyotan ja Teslan välillä eri syistä. Mutta kumpi auto on parempi?

Tesla on paras auto henkilöille, jotka haluavat teknisesti kehittyneen sähköauton, kun taas Toyota sopii ihmisille, jotka etsivät luotettavaa ja edullista autoa. Siitä huolimatta kaikki nämä autot ovat poikkeuksellisia ja toimivat korkealla tasolla. Lopullinen valinta riippuu tarpeistasi ja budjetistasi.

Miten Tesla pärjää Toyotalle?

Ulkonäkö

Ensinnäkin molemmilla näillä merkeillä on joitakin markkinoiden parhaiten suunniteltuja automerkkejä ja -malleja. Näin ollen lopullinen valinta riippuu ostajan mausta ja mieltymyksistä. Toyotalla on kuitenkin useita malleja, joista valita, kun taas Teslalla on rajoitetusti vaihtoehtoja.

Jos siis haluat tyylikkään näköisen luksusauton, harkitse Teslan valitsemista. Jos taas haluat luotettavan ja edullisen valtavirta-auton, Toyota on parempi vaihtoehto.

Suorituskyky

Suorituskyvyn suhteen Tesla on etulyöntiasemassa Toyotaan nähden. Teslan autot ovat markkinoiden suorituskykyisimpiä malleja. Teslan suorituskykyisin malli on Tesla Model S Plaid. Tässä autossa on nelivetojärjestelmä, ja sen kiihtyvyys 0-100:een on erinomainen 1,98 sekunnissa.

Lisäksi Tesla Model S Plaidissa on kolmas moottori, joka tuottaa maksimissaan 1020 hevosvoimaa, mikä on erittäin tehokas. Toisaalta Toyotan suorituskykyisin auto on Toyota Supra. Tämä malli pystyy kiihdyttämään 0-100:een 3,7 sekunnissa, mikä on poikkeuksellista. Kaiken lisäksi se tuottaa maksimissaan 320 hevosvoimaa.

  Mikä auto voittaa Tesla?

Vaikka Toyota Supra suoriutuu siis erinomaisesti, se ei vedä vertoja Tesla Model S Plaidille, joka on tällä hetkellä yksi maailman suorituskykyisimmistä autoista.

Teknologia

Koska kyseessä on luksusauto, on normaalia, että Teslassa on kehittyneempiä ominaisuuksia kuin Toyotassa. Tesla on jopa kehittyneempi kuin Toyotan luksusmerkki ”Lexus”. Kiitos huipputeknisten ominaisuuksien, kuten Autopilotin, yhden kosketusnäytön, ilmaisten over-the-air-päivitysten, sentry mode -tilan ja paljon muuta.

Vaikka Toyota tarjoaa monia poikkeuksellisia ominaisuuksia, Tesla on etulyöntiasemassa, koska se on luksusauto, jossa on huippuluokan ominaisuuksia.

Mukavuus

Tämä riippuu auton merkistä ja mallista. Jotkin Toyotat, kuten Landcruiser V8 ja RAV4, tarjoavat enemmän mukavuutta kuin useimmat Teslan mallit. Tesla voi olla ylellinen auto, mutta sen istuinten laatu on hieman puutteellinen. Jos siis kaipaat täydellistä mukavuutta, harkitse ylellisen Toyotan, kuten Avalonin, Landcruiserin tai Lexuksen, valitsemista.

Luotettavuus

Luotettavuudessa Toyota voittaa Teslan mukavasti. Kyllä, Tesla saattaa olla yksi markkinoiden luotettavimmista luksusautoista, mutta Toyota valmistaa markkinoiden luotettavimpia autoja. Teslalla on tunnetusti laatuongelmia, kun taas Toyotalla ei ole tällaisia ongelmia. Sitä paitsi Toyotan osat ovat paljon halvempia kuin Teslan osat.

Turvallisuus

Kuten monet muutkin luksusautot, Teslan autot ovat tunnetusti erittäin turvallisia. Koska Toyota on kuitenkin valtavirta-auto, se voi olla turvallinen, mutta siitä puuttuu joitakin Teslan kehittyneitä turvallisuusominaisuuksia. Jos siis etsit turvallisuutta, kannattaa harkita Teslan hankkimista.

  Miten Teslan ääniohjausta käytetään?

FAQ

Onko Toyota halvempi kuin Tesla?

Kyllä, Toyota on halvempi kuin Tesla. Halvin Tesla-auto on Tesla Model, jonka perushinta on 41 990 dollaria, kun taas halvimman Toyotan eli Toyota Yarisin perushinta on 16 605 dollaria. Kuitenkin, kun on kyse huolto- ja korjauskustannuksista pitkällä aikavälillä, Tesla on hieman halvempi kuin Toyota.

Voiko Tesla voittaa Toyotan?

Nopeudessa Tesla päihittää Toyotan ylivoimaisesti. Nopein Tesla, joka on Tesla Model S Plaid, saavuttaa 249,5 kilometrin tuntinopeuden ja kiihtyy 0-100 km/h vain 1,98 sekunnissa. Toisaalta Toyota Supra on nopein Toyota, jonka maksiminopeus on 155 km/h ja kiihtyvyys 0-100 km/h on 4,1 sekuntia.

On siis selvää, että Tesla päihittää Toyotan nopeudessa. Lisäksi Teslan suorituskyky on paljon parempi kuin Toyotan.

Onko Tesla menestyneempi kuin Toyota?

Tällä hetkellä Toyota on menestyneempi kuin Tesla. Tämä johtuu siitä, että Toyota on ollut arvokas vuosikymmeniä, kun taas Tesla on ollut arvokas vasta muutaman vuoden. Vaikka Tesla saattaa siis tulevaisuudessa menestyä Toyotaa paremmin, Toyota on tällä hetkellä yksi maailman menestyneimmistä autonvalmistajista.

Sitä paitsi Toyotalla on monia automerkkejä ja -malleja, kun taas Teslalla on vain muutama malli ja lajike, joista valita. Lisäksi, kun Tesla on erikoistunut vain sähköautoihin, Toyota tarjoaa bensiinikäyttöisiä, pistokehybridi- ja sähköautoja.

Mikä on maailman rikkain autoyhtiö?

Maailman rikkain autoyhtiö ei ole mikään muu kuin Volkswagen. Yli 254,1 miljardin dollarin liikevaihdollaan Volkswagen on pitänyt maailman rikkaimman autonvalmistajan titteliä hallussaan hyvin pitkään. Toisena on Toyota 249,4 miljardin dollarin liikevaihdolla ja kolmantena Daimler 175,9 miljardin dollarin liikevaihdolla.

  Kuinka paljon sähkölaskusi nousee Teslan myötä?

Onko Tesla kannattavin autoyhtiö?

Ei, Tesla ei ole kannattavin autoyhtiö. Siitä tuli kuitenkin maailman arvokkain autonvalmistaja vuonna 2020. Kiitos sen osakkeen nousun, joka nousi jopa 700 %. Kannattavimman autonvalmistajan titteli menee Toyotalle, jonka voitto on 19,1 miljardia dollaria. Toisena listalla on Volkswagen 15,54 miljardilla dollarilla ja kolmantena General Motors 6,73 miljardin dollarin voitolla.

Tesla ei ole kannattavin edes silloin, kun on kyse kaikkein kannattavimmista luksusajoneuvoista. Sen tittelin saa Volkswagen, jonka jälkeen tulee BMW, ja Volvo on listalla kolmantena. Tuotannon lisääntyessä Teslasta voi kuitenkin tulla kannattavin autonvalmistaja ennemmin kuin myöhemmin.

Johtopäätös

Kaiken kaikkiaan sekä Tesla että Toyota ovat kauniita ja toimivat poikkeuksellisen hyvin. Mutta jos haluat parhaan täyssähköauton edistyksellisine ominaisuuksineen, Tesla vie voiton. Toisaalta, jos haluat luotettavan ja edullisen valtavirta-auton, Toyota on paras valinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z