Teslan autojen suurimmat ongelmat

Mitä huonoja puolia Teslassa on?

Tesla-autot ovat maailman suosituimpia sähköautoja. Ne ovat myös ympäristöystävällisiä ja varustettu huippuluokan ominaisuuksilla. Mutta kuten kaikilla automerkeillä, myös Tesla-autoilla on useita ongelmia, joista omistajien on hyvä tietää. Mitkä ovat siis Tesla-autojen suurimmat ongelmat?

Tesla-autojen suurimmat ongelmat ovat huono rakennelaatu, kallis huolto, autopilotin ja ohjaustehostimen toimintahäiriöt, vanhojen akkujen vaihtamisen vaikeus ja huono ajokeli lumella. Lisäksi useat Teslan omistajat ovat raportoineet myös autoliikkeiden tuen puutteesta ja hinauskapasiteetin puutteesta, ja Teslan päivitykset aiheuttavat lisää ongelmia.

Huono laatu

Tesloissa on useita ongelmia niiden rakentamisen laadun kanssa. Vaikka sisätilat on suunniteltu hyvin, käytetyt materiaalit eivät ole laadukkaita, mikä aiheuttaa paljon ongelmia. Lisäksi useat auton ulkoiset osat kuluvat nopeammin. Joitakin Teslan rakentamisen laatuun liittyviä ongelmia ovat sulakkeiden irtoaminen, pulttien ruostuminen ja maalin irtoaminen.

Kaikki Teslan osat eivät kuitenkaan ole huonolaatuisia. Esimerkiksi katto ja koripaneelit on valmistettu laadukkaista materiaaleista, ja myös sisätilat ovat mukavat.

Jos olet joskus kokenut omakohtaisesti vaikeuksia Teslan kanssa, tiedät luultavasti paremmin kuin kukaan muu, kuinka kalliiksi korjaukset voivat tulla, jos takuu tai vakuutus ei kata niitä. Vaikka Teslan alkuperäinen hintalappu voi olla korkea, on tärkeää ymmärtää, että nämä kustannukset eivät johdu pelkästään huipputeknologiasta. Teslan rakentamisen laatu on ollut kritiikin ja huolen aiheena monien omistajien ja alan asiantuntijoiden keskuudessa.

Yksi syy siihen, miksi Teslan vakuutusmaksut ovat niin korkeat, ovat ajoneuvojen vaatimat kalliit korjaukset. Pienetkin onnettomuudet tai toimintahäiriöt voivat johtaa huomattaviin korjauslaskuihin, jotka ylittävät huomattavasti perinteisten bensiinikäyttöisten autojen korjauskulut.

Jotkut omistajat ovat raportoineet ovenkahvojen toimintahäiriöistä, kosketusnäyttöjen pettämisestä ja muiden elektronisten osien hajoamisesta. Tämäntyyppiset ongelmat edellyttävät usein kokonaisten osien vaihtamista yksittäisten osien korjaamisen sijasta, mikä nostaa kustannuksia entisestään. Tämä korostaa huolestuttavaa suuntausta, jossa Teslan rakentamisen laatu saattaa olla puutteellista verrattuna siihen, mitä asiakkaat odottavat näin kalliilta ja teknisesti edistykselliseltä ajoneuvolta.

Totuus on se, että vaikka et maksaisi osien vaihtamisesta, ne ovat liian usein paljon huonolaatuisempia kuin meille annetaan ymmärtää. Tämä herättää kysymyksiä Tesla-autojen pitkän aikavälin kestävyydestä ja luotettavuudesta ja siitä, onko ne rakennettu kestämään.

Autopilotti ja ohjaustehostimen vikaantuminen

Tesla-autojen autopilottiominaisuus on hämmästyttävä, sillä se auttaa ohjaamaan, kiihdyttämään ja hidastamaan, kun kuljettaja rentoutuu. Tämä ominaisuus on kuitenkin hyvin tehokas, sillä anturit eivät joskus havaitse jalankulkijoita, ajoneuvoja ja liikennemerkkejä.

  Vaikuttaako kylmä sää Teslan akkuun?

Autopilotin tehottomuuden lisäksi myös ohjaustehostinjärjestelmä pettää joskus. Useat kuljettajat ovat raportoineet sähköisen ohjaustehostimen menevän ajoittain sekaisin. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun kuljettaja on ollut osallisena onnettomuudessa.
Autopilotti, Teslan kehittämä autonominen ajo-ominaisuus, on epäilemättä mullistanut tapamme hahmottaa autoja ja liikennettä. Kuten missä tahansa uraauurtavassa teknologiassa, myös siinä on kuitenkin omat oikkunsa ja rajoituksensa. Jotkut Model 3 -kuljettajat ovat ilmaisseet huolensa siitä, että Autopilot kytkeytyy yhtäkkiä pois itsestään ajavasta tilasta ilman varoitusta tai arvioi ympäröivät ajo-olosuhteet väärin. Vaikka nämä tapaukset voivat olla turhauttavia ja mahdollisesti vaarallisia, on tärkeää muistaa, että Autopilot on edelleen vaikuttava läpimurto autonomisessa ajotekniikassa.

Jotta kuljettajat voivat selviytyä näistä oikuista tehokkaasti, heidän on pysyttävä valppaina ja pidettävä katseensa tiessä koko ajan, kun he käyttävät Autopilottia. Sitä tulisi käyttää kuljettajaa avustavana ominaisuutena eikä täysin autonomisena järjestelmänä. Tesla suosittelee, että käyttäjät osallistuvat ajamiseen ja ovat valmiita ottamaan ohjat käsiinsä aina tarvittaessa. Noudattamalla Teslan ehdottamia ohjeita Autopilotin käytöstä ja olemalla tietoinen sen rajoituksista kuljettajat voivat mahdollisesti välttää useita mahdollisesti vaarallisia tilanteita, jotka voivat johtua järjestelmän häiriöistä tai virhearvioinneista.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka Autopilotilla saattaa olla joitakin oikkuja ja puutteita nykytilassaan, se on silti merkittävä edistysaskel autonomisessa ajotekniikassa. Kuljettajat, jotka ymmärtävät ja hyväksyvät sen rajoitukset ja noudattavat Teslan ohjeita, voivat silti nauttia tämän ominaisuuden eduista ja pysyä turvallisesti liikenteessä.

Kallis ylläpitää

Teslan autot ovat moderneja ja niissä on paljon poikkeuksellista teknologiaa. Teslan ylläpitokustannukset ovat kuitenkin huomattavasti korkeammat kuin muiden sähkö- tai jopa luksusautojen. Yksi asia, joka tekee Tesla-autojen ylläpidosta kallista, on niiden akut. Tämän lisäksi Tesloissa on tarpeettomia korjauksia, kuten tietokoneen korjaaminen tai rikkinäisten osien vaihtaminen.

Huomaa, että Teslan keskimääräiset vuosittaiset ylläpitokustannukset ovat noin 1100 dollaria, mikä on enemmän kuin useimpien sähköautojen tai jopa perinteisen bensiinikäyttöisen auton.

Vanhojen akkujen vaihtaminen on hankalaa.

Akkujen kesto ei ole huono, ja Teslassa on markkinoiden kestävimpiä akkuja. Kun tulee kuitenkin aika vaihtaa akut, se voi olla vaikeaa. Akkujen vaihtaminen ei ainoastaan maksa tuhansia dollareita, vaan se on myös hektistä. Siksi sinun on vietävä autosi Teslaan, jotta he vaihtavat litium- ja nikkelimetallihydridiakut.

  Onko Tesla parempi kuin Range Rover?

Aiemmin auton akun vaihtaminen oli suhteellisen yksinkertainen tehtävä, jonka saattoi tehdä lähes kuka tahansa. Teslan kaltaisten sähköajoneuvojen käyttöönoton myötä tästä prosessista on kuitenkin tullut paljon monimutkaisempi ja erikoistuneempi. Toisin kuin perinteisissä autoissa, joissa akkuun pääsee helposti käsiksi konepellin alla, sähköautojen akut sijaitsevat usein lattialevyssä eturenkaiden välissä. Tämä vaikeuttaa akun vaihtamista itse.

On erittäin suositeltavaa, että sähköautojen omistajat eivät yritä vaihtaa akkujaan ilman asianmukaista koulutusta. Näiden akkujen monimutkainen rakenne ja sijainti edellyttävät erityistietoja ja -taitoja, joita vain koulutetuilla ammattilaisilla on. Jos sinulla ei siis ole Tesla-mekaanikon tai -insinöörin asiantuntemusta, on suositeltavaa viedä sähköajoneuvosi erikoisliikkeeseen, kun on akun vaihdon aika. Vaikka tämä saattaa maksaa enemmän kuin akun vaihtaminen itse, mutta sen varmistaminen, että työ tehdään oikein, säästää sinut mahdollisilta komplikaatioilta ja kalliilta virheiltä myöhemmin.

Ei toimi hyvin lumella ja kylmällä säällä

Toinen suuri ongelma Tesla-autoissa on se, että ne eivät ole hyviä lumessa. Tämä johtuu siitä, että niiden renkaat eivät ole kovin hyvät liikkumaan karuissa tai liukkaissa olosuhteissa. Lisäksi Tesloissa ei ole tarpeeksi tehoa kiivetä jyrkkiä mäkiä, jäisiä teitä tai edes liikkua kovien lumimyrskyjen läpi. Siksi on elintärkeää harkita tämän auton hankkimista, jos asut erittäin kylmissä paikoissa.

Kylmällä säällä Tesla-autot kärsivät myös toimintasäteen pienenemisestä, koska se vaikuttaa akun suorituskykyyn. Kylmät lämpötilat voivat heikentää akun hyötysuhdetta, mikä johtaa lyhyempään toimintasäteeseen ja pienempään kokonaiskilometrimäärään. Lisäksi Teslan kaltaiset sähköautot vaativat energiaa matkustamon lämmittämiseen ja ikkunoiden sulattamiseen, mikä tyhjentää akkua entisestään ja vähentää toimintasädettä.

Autoliikkeiden tuki puuttuu

Monet pitävät Tesla-autoja parhaina sähköautoina. Tämän vuoksi ne ovat markkinoiden myydyimpiä sähköautoja. Koska Teslalla ei kuitenkaan ole riittävästi jälleenmyyntitukea tai huoltokeskuksia, auton korjaaminen on melkoinen vaiva. Tämä pakottaa jotkut Teslan omistajat odottamaan kuukausia, ennen kuin heidän autonsa voidaan korjata.

Teslan päivitykset aiheuttavat lisää ongelmia

Tesla on tunnettu siitä, että se julkaisee uusia ohjelmistoversioita, ja se julkaisee toistuvasti päivityksiä, jotka korjaavat virheitä ja parantavat käyttökokemusta. Siitä huolimatta nämä päivitykset ovat yleensä bugisia ja saattavat lopulta aiheuttaa EV:n huononemisen entisestään.

  Onko Aiways yhtä hyvä kuin Tesla?

Puuttuu vetokyky

Jos haluat hinata tavaroita Teslalla, joudut kokemaan tylyn järkytyksen. Tämä johtuu siitä, että Teslassa ei ole tarpeeksi vetokapasiteettia useimpien asioiden hinaamiseen. Tesla Model X:ssä on paras hinauskapasiteetti, jopa 5000 kiloa. Toisaalta useimmat Teslat eivät vedä yli 3000 kiloa.

FAQ

Onko Tesla luotettava?

Teslalla ei ole hyvää mainetta luotettavuudesta. Niiden luotettavuus on kuitenkin arvioitu keskimääräistä paremmaksi. Kun ostat Teslan, sinun on kuitenkin varauduttava käyttämään enemmän rahaa korjauksiin ja huoltoon, sillä ne maksavat enemmän kuin keskivertoauto.

Kuinka kauan Tesla kestää?

Teslat ovat markkinoiden kestävimpiä sähköautoja. Hyvällä hoidolla ja kunnossapidolla useimmat Teslat voivat kestää 300 000-500 000 kilometriä. On syytä huomata, että nämä autot voivat kestää jopa pidempään, jos akkupakettia huolletaan hyvin ja vaihdetaan, kun se heikkenee.

Onko Teslan huolto kallista?

Teslan ylläpitokustannukset ovat korkeammat kuin sähköautojen alalla keskimäärin. Kun perinteisen auton ylläpitokustannukset ovat keskimäärin noin 650 dollaria, Teslan ylläpitokustannukset ovat vuosittain noin 832 dollaria. Tämä on erittäin kallista, ja kustannukset voivat olla vieläkin korkeammat riippuen ongelmasta, jota käyttäjä käsittelee.

Mitkä ovat Tesla-autojen tärkeimmät haitat?

Tesla voi olla hienostunut ja edistyksellinen sähköauto, mutta sillä on myös useita haittoja. Tesla-autojen tärkeimmät haitat ovat rajoitettu toimintasäde, korkea lähtöhinta, ympäristöongelmat ja latausasemien puute. Siksi uusien omistajien on tärkeää punnita Tesla-autojen edut ja haitat ennen auton hankkimista.

Onko Teslalla laatuongelmia?

Kyllä, Teslalla on useita laatuongelmia. Useimmat Teslan laatuongelmat liittyvät auton varsinaiseen rakentamiseen. Tämän lisäksi Teslalla on myös vakavia turvallisuusongelmia, jotka liittyvät ohjaustehostimen yksiköiden vikaantumiseen.

Johtopäätös

Vaikka Tesla on yksi markkinoiden hienoimmista sähköautoista, siinä on myös useita ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tietää. Joitakin suurimpia Teslan ongelmia ovat huono rakentamisen laatu, kallis huolto, autopilotin ja ohjaustehostimen toimintahäiriöt, vanhojen akkujen vaihtaminen on hankalaa, eikä se ole kovin hyvä lumella.

Kaiken kaikkiaan Tesla on edistyksellinen ja hyvin hiottu sähköauto. Se on myös mukava, turvallinen ja ylellinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z