Toimiiko Tesla Smart Summon?

Tesla on yksi markkinoiden edistyksellisimmistä autoista. Se ylpeilee ominaisuuksilla, kuten autopilotilla, itseohjautuvalla järjestelmällä ja Smart Summonilla. Mutta toimiiko Smart Summon -ominaisuus?

Teslan älykäs kutsuominaisuus toimii. Se ei kuitenkaan ole kovin tehokas ja kaipaa parannusta. Syyskuun 2019 lopulla julkaistun Smart Summon -ominaisuuden avulla Teslan kuljettaja voi kutsua autonsa parkkipaikan toiselta puolelta ilman kuljettajaa. Kuljettajan on kuitenkin valvottava autoa ulkopuolelta.

Julkaisunsa jälkeen Teslan smart summon -toiminto on toiminut hyvin useimmille Teslan omistajille, mutta joillakin on ollut myös kauheita kokemuksia tästä tekniikasta. Ennen kuin siis päätät ottaa älykkään kutsutoiminnon käyttöön, on tärkeää tuntea sen vahvuudet ja heikkoudet.

Sitä paitsi älykäs kutsutekniikka toimii, jos kuljettajan tai omistajan älypuhelin on 200 metrin etäisyydellä autosta. Lisäksi kuljettajalla tai asiakkaalla on oltava koko ajan näköyhteys autoon. Tämä on tärkeää, jotta vältetään kaikki tiellä olevat esteet, joihin auto voi törmätä.

Lisäksi kuljettajan on pidettävä sormea jatkuvasti puhelinsovelluksen painikkeella, jotta auto pysyy liikkeessä. Jos kuljettaja nostaa sormen pois painikkeelta, auto pysähtyy välittömästi. Hyvä asia on, että kutsuttu auto säilyttää noin 6 mailin tuntinopeuden, mikä estää vakavat vahingot tai loukkaantumiset.

Lisäksi Tesla on suunnitellut järjestelmän äärimmäisen varovaiseksi. Älykäs kutsu ei esimerkiksi voi käynnistää autoa julkisilla paikoilla, kuten julkisen kadun ylityksessä. Jos siis kutsut Teslan ylittämään kadun, se pysähtyy. Auto ei myöskään pääse hyvin ahtaisiin paikkoihin tai monimutkaisiin alueisiin.

  Onko Tesla hyvä lumessa?

Miten Teslan älykäs kutsu aktivoidaan?

Teslan älykkään kutsun aktivointi on suoraviivaista. Sinun on avattava Tesla smart -sovellus, napsautettava kohtaa summon ja valittava smart summon -kuvake. Paina seuraavaksi ”COME TO ME” -painiketta ja pidä sitä painettuna. Voit päinvastoin myös napauttaa kuvaketta, asettaa aiotun määränpään muuttamalla karttaa ja painaa ja pitää painettuna ”GO TO TARGET” -painiketta.

Kumpi on parempi – älykäs kutsu vai manuaalinen?

Kyllä, älykäs kutsu on tulevaisuutta, mutta tällä hetkellä sinun on otettava Tesla hallintaasi, ennen kuin se törmää gallupiin tai jalankulkijaan, kun kutsut sen. Suurin syy siihen, miksi älykäs kutsu ei ole täysin tehokas, on rajallinen kantama, vaatimus näköyhteydestä autoon ja varovainen ajotapa.

Mitkä ovat Teslan älykkään kutsun heikkouksia?

Vaikka Teslan älykäs kutsu helpottaa kuljettajan työtä tulemalla hänen luokseen kuljettajan sijasta, sillä on useita heikkouksia. Yksi tärkeimmistä heikkouksista on se, että auto raapii esineitä tai pylväitä ohittaessaan ne. Kyllä, auto voi helposti ohittaa esineen, mutta se voi myös helposti naarmuttaa sitä ohi kulkiessaan.

Toinen suuri heikkous on se, että Teslat ovat liian aggressiivisia, kun jalankulkijat ovat lähellä auton kylkeä. Tämä on erittäin vaarallista, ja jalankulkija voi helposti loukkaantua, kun hän kävelee lähellä. Toisin kuin älykkäät kutsut, ihmiskuljettaja reagoi tällaisessa tapauksessa paljon nopeammin.

  Kuinka usein Teslat on huollettava?

Vaikka smart summon -toiminto ei ole tehokas sivussa olevien esineiden, ihmisten tai esteiden kohdalla, se reagoi nopeammin, kun kyseessä on nokkakolari. Jos siis toinen auto lähestyy sitä edestä tai jalankulkija, reagointi on paljon nopeampaa ja auto pysähtyy lähes välittömästi.

Tämä toiminto ei pysty hallitsemaan nopeampia autoja, nopeasti liikkuvia ihmisiä ja polkupyöriä. Tällaisissa tapauksissa auton on helpompi törmätä ihmisiin tai törmätä niihin. Siksi sinun on oltava erityisen varovainen, kun käytät älykutsua julkisella paikalla.

FAQ

Onko Teslan älykutsu laillinen?

Kyllä, Teslan älykäs kutsu on laillinen. Tämä ominaisuus ei kuitenkaan ole täysin luotettava, ja jopa Tesla varoittaa käyttäjiään luotaamasta siihen useimmiten. Tämä johtuu siitä, että tämä toiminto ei ole täysin itsenäinen. Siksi yhtiö kannustaa omistajia käyttämään sitä yksityisissä autotalleissa eikä julkisilla pysäköintipaikoilla.

Onko Teslan älykäs kutsutoiminto hyödyllinen?

Vaikka älykäs kutsutoiminto ei olekaan kovin tehokas, se on silti erittäin hyödyllinen. Tämä johtuu siitä, että se voi auttaa vammaisia ihmisiä tai niitä, jotka eivät halua kastua sateessa. Soitat vain autolle ja se tulee sinne, missä olet. Se hakee autosi parkkipaikalta sinne, missä olet.

Onko Teslan älykäs kutsu vakiona kaikissa Tesloissa?

Kyllä, Teslan smart summon -ominaisuus on vakiona kaikissa Tesla-malleissa. Tämä sisältää Tesla model 3, Y, S ja X. Tämä toiminto ei kuitenkaan ole vakiona Tesla-malleissa, jotka on rakennettu ennen syyskuuta 2019. Lisäksi voit päivittää ohjelmiston saadaksesi uusimmat päivitykset.

  Mitä huonoja puolia Teslassa on?

Voiko Tesla pysäköidä itsensä autotalliin?

Kyllä, Tesla voi pysäköidä itsensä autotalliin. Sinun tarvitsee vain komentaa sitä älykkään kutsutoiminnon avulla. Tämä ominaisuus löytyy Tesla Model S-, X- ja Y-malleista sekä viimeisimpänä Model 3:sta. Tesla työskentelee kuitenkin edelleen sen parissa tehdäkseen siitä entistä käytännöllisemmän.

Sen lisäksi, että summon voi pysäköidä autosi autotalliin, se voi myös avata autotallin oven sisään- tai ulosajoa varten ja sulkea sen pysäköinnin jälkeen. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä se estää sinua ahtautumasta ahtaisiin paikkoihin autotallissa tai jopa julkisissa pysäköintipaikoissa. Aktivoi yksinkertaisesti summon-toiminto, jotta auto pääsee pysäköimään.

Yhteenveto

Teslan älykäs kutsu on erittäin tehokas toiminto, jonka avulla voit kutsua autosi luoksesi. Puhelimesi on kuitenkin oltava 200 ft:n etäisyydellä, jotta tämä toiminto toimisi kunnolla. Lisäksi sinun on pidettävä autoa silmällä koko prosessin ajan.

Koska älykäs kutsutoiminto ei ole 100-prosenttisen tehokas, silmällä pitäminen voi estää autosi törmäämisen esteeseen tai jalankulkijan päälle ajamisen. Ole siis aina varuillasi äläkä käytä tätä toimintoa monimutkaisella tai ahtaalla alueella.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z