Tuleeko Mercedes SLK:sta klassikko?

Mercedes ylpeilee sadoilla klassikkoautoilla, jotka ovat keränneet jälleenmyyntimarkkinoiden korkeimpia hintoja. Esimerkiksi vuoden 1963 Mercedes-Benz 300SL Roadster myytiin yli 5 miljoonalla dollarilla huutokaupassa Ranskassa. Mutta tuleeko Mercedes-Benz SLK:sta jonain päivänä klassikko?

Totta kai. Mercedes-Benz SLK:sta tulee klassikkoauto. Siihen menee kuitenkin vielä ainakin 15 vuotta. Koska Mercedes SLK -autoja valmistettiin viimeksi vuonna 2016, siitä tulee virallisesti klassikkoauto vuonna 2036. Kiitos sen ainutlaatuisen muotoilun, joka tekee siitä hienon kokoelman tulevaisuudessa.

Jotta autoa voidaan pitää klassikkona, sen on oltava 20-40 vuotta vanha. Toiseksi autolla on oltava riittävästi historiaa, joka tekee siitä keräilyn ja säilyttämisen arvoisen. Lisäksi sen pitäisi olla kunnostettavissa sen sijaan, että se romutettaisiin. Mercedes SLK täyttää useimmat näistä kriteereistä, mikä tekee siitä tulevan klassikkoauton.

Miksi Mercedes SLK on klassikkoauto?

Mercedes SLK kelpaa klassikkoautoksi, koska se on yksinkertainen mutta tyylikäs tulokas Mercedeksen avoautojen joukkoon. Sitä paitsi Mercedes R170 SLK:n kaltaiset autot tekivät ensimmäisenä tunnetuksi sähköisesti taittuvan kiintokaton trendin, jonka muut kilpailijat ottivat myöhemmin omakseen.

Kun SLK:n kehitys alkoi vuonna 1994, autoa oli valtava jonotuslista sen jälkeen, kun se esiteltiin Torinon autonäyttelyssä vuonna 1994. Myöhemmin se esiteltiin samassa tapahtumassa vuonna 1996, ja amerikkalaiset asiakkaat joutuivat odottamaan tilaustensa toimittamista yli vuoden.

Ensimmäisenä valmistetussa SLK:ssa oli 4-sylinterinen moottori, joka antoi jopa 136 hv 2 litran tehon, ja 193 hv:n ahdettu versio. Vuonna 2000 Mercedes esitteli tehokkaan moottorin 3,2-litraisella V6-voimanlähteellä, ja vuonna 2001 myös AMG tuli mukaan ja valmisti ahdetun version (SLK 32 AMG).

  Miksi Mercedes lopetti GLK:n valmistuksen?

Tällä hetkellä Mercedes SLK:n ensimmäinen sukupolvi (valmistettu vuosina 1994-2001) on nouseva moderni klassikkoauto. Kiitos ominaisuuksien, kuten kokoontaitettavan kovakattoisen kattoluukun, joka tarjoaa suurta käytännöllisyyttä. Lisäksi tämä on yksi luotettavimmista avoautoista, ja sen osia on helppo löytää.

Jos sinulla on siis ensimmäisen sukupolven Mercedes SLK, pidä se kunnossa, sillä jonain päivänä saat siitä vielä satoa. Mercedes SLK on klassikko, koska sillä on ollut suuri vaikutus avoautojen maailmaan. Sitä paitsi, koska se on luotettava, tämä auto ei hajoa helposti, vaikka sitä olisi pidetty autotallissa pitkään.

Mikä tekee Mercedes SLK:sta niin erityisen?

Toisin kuin muut 1990-luvulla valmistetut avoautot, Mercedes SLK osoittautui kestäväksi, turvalliseksi ja luotettavaksi. Esimerkiksi sähköinen metallinen taittokatto, joka toimi niin täydellisesti Mercedes SLK:ssa, epäonnistui sekä keksijän (Peugeot 401/402 Eclipse) että Fordin Fairline 500 Skyliner -mallissa.

Sen lisäksi, että tässä autossa oli luotettava sisäänvedettävä katto, siinä oli myös luotettava moottori. Kaiken lisäksi vuosina 2000-2004 valmistetuissa toisen sukupolven malleissa oli vielä luotettavampi moottori kuin ensimmäisen sukupolven malleissa. Joten vaikka tämä auto saavuttaakin klassikkomerkin, sen työstäminen on suoraviivaista.

Muita ominaisuuksia, jotka saivat tämän auton erottumaan kilpailijoistaan, ovat varsinainen käsijarru, nahkaistuimet sekä kuljettajaan keskittyvä kojelauta ja ohjauspyörä. Useimmissa tuon ajan avoautoissa ei ollut tällaisia ylellisyyksiä, sillä useimmat niistä koostuivat halvoista muoveista ja tavallisesta jalkajarrusta.

  Paras Mercedes GLA -malli

Mikä on käytetyn Mercedes SLK:n hinta?

Tällä hetkellä Mercedes SLK maksaa käytettyjen autojen markkinoilla noin 1500-25 000 dollaria. Vaikka hinnat ovatkin laskeneet, se ei tarkoita, että ne pysyisivät sellaisena pitkään. Kun SLK vanhenee ja alkaa olla keräilyharvinaisuus, hinnat nousevat yhtäkkiä. Nyt on siis paras aika ostaa tämä luotettava ja kevyt auto.

FAQ

Onko Mercedes SLK tyttömäinen vai miehekäs auto?

Mercedes SLK on transsukupuolinen auto. Niinpä sekä miehet että naiset voivat nauttia kyydistä. Se riippuu kuitenkin myös auton mallista. SLK 250 ja 350 ovat tyttömäisiä autoja, kun taas SLK 55 AMG on miehinen auto. Valitse aina oikea auto, jos olet huolissasi tyttömäisen tai miehekkään auton ajamisesta.

Ovatko Mercedes SLK:t hyviä autoja?

Kyllä, Mercedes SLK:t ovat hyviä autoja ihmisille, jotka etsivät kompakteja avoautoja. Mutta jos olet pitkä tai ylisuuri ihminen, tämä ei ole oikea auto sinulle. Kaiken kaikkiaan ne ovat luotettavia, tukevasti tehtyjä ja helppoja ajaa. Siksi niitä kutsutaankin tyttöautoiksi.

Mikä on Mercedes SLK R171?

Mercedes-Benz SLK R171 on toisen sukupolven Mercedes SLK. Tässä kaksiovisessa mallissa on takaveto ja sisäänvedettävä kovakatto. Se esiteltiin Geneven autonäyttelyssä ja sitä valmistettiin vuosina 2004-2010. Se korvasi alkuperäisen R170-mallin.

Onko Mercedes-Benz SLK kallis ylläpitää?

Jos verrataan tätä autoa BMW Z4:ään tai Audi TT:hen, huomaat, että Mercedes SLK on paljon halvempi ylläpitää. Lisäksi tämä auto on luotettavampi kuin kilpailijansa, mikä tekee siitä halvemman ylläpitää. Mutta kun verrataan MX-5 Miatan kaltaisiin valtavirta-autoihin, huomaat, että tämä auto on hieman kalliimpi ylläpitää.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Kuinka nopea Mercedes-Benz SLK 350 on?

Mercedes-Benz SLK 350 kuului aikakautensa nopeimpiin avoautoihin. Tämä auto on varustettu 3,5-litraisella 24v V6-bensiinimoottorilla, joka tuottaa jopa 301 hevosvoimaa ja kiihtyy 0-100 km/h vain 5,4 sekunnissa. Lisäksi sen maksiminopeus on noin 155 kilometriä tunnissa, mikä on erinomainen.

Johtopäätös

Jos siis olet miettinyt, tuleeko Mercedes-Benz SLK:sta klassikko, sinun ei tarvitse miettiä. Mercedes SLK:sta on tulossa moderni klassikko. Sen lisäksi, että Mercedes SLK on ainutlaatuisen muotoilun omaava, siinä on ainutlaatuinen korirakenne ja sisäänvedettävä katto, joka erottuu kilpailijoistaan.

Lisäksi tämä kompakti avoauto on luotettava, tukeva ja vaihdettavia osia on saatavilla. Joten jos uudet ostajat haluavat muokata sitä tai entisöidä sen tulevaisuudessa, se ei ole mikään haaste. Muutaman vuoden kuluttua Mercedes-Benz SLK:n pitäisi olla luokiteltu Mercedes-klassikkomalliksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z