Tuleeko vuoden 2023 VW Passat?

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat on yksi suosituimmista Volkswagen-malleista ja yksi parhaista perheautoista, joita rahalla saa. Ensimmäinen Passat-malli esiteltiin vuonna 1973, ja siitä lähtien siitä on syntynyt 8 eri sukupolvea. Oli miten oli, ajat muuttuvat, ja VW Passat saattaa tulla tiensä päähän hyvin pian.

Vastatakseni pääkysymykseen, vuonna 2023 Passat tulee olemaan olemassa, mutta tietyt muutokset tulevat tapahtumaan. Ensinnäkin Volkswagen Passatin sedan-versio todennäköisesti lakkautetaan muutamasta eri syystä, ja voit ostaa vain VW Passat Variantin (farmariversio).

Syy sedanin tuotannon lopettamiseen on se, että Volkswagen Arteon on olemassa, eikä VW:llä ole tarvetta tehdä kahta todella samannäköistä ja samankokoista sedania. Lisäksi elämme katumaastureiden ja crossoverien aikakautta, minkä vuoksi sedanien myynti on yleisesti ottaen laskussa. Tuleva VW ID. AERO tulee myös täyttämään Passatin saappaat sähköautomarkkinoilla.

Passatille ei yksinkertaisesti ole tarvetta, sillä se ei pärjää Arteonille ja koska VW ID. AERO on olemassa. Näemme todennäköisesti myös tiettyjä muutoksia uuden Arteonin mallistossa, jotta se olisi entistä kilpailukykyisempi.

Onko Volkswagen Passat hyvä auto?

Volkswagen Passat on itse asiassa todella hyvä auto monista syistä. Ensinnäkin se on auto, joka tarjoaa mukavat istumapaikat jopa viidelle matkustajalle yhtä aikaa, ja se tarjoaa luokan johtavan tavaratilan koon. Se on kaiken kaikkiaan todella turvallinen auto, sillä se on saanut erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen sekä EuroNCAP:lta että yhdysvaltalaiselta IIHS:ltä.

  Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

Hintatasoltaan Volkswagen Passat sijoittuu Audi A6:n, BMW 5-sarjan, Mercedes Benzin E-luokan ja Volvo S90:n alapuolelle, jossa se on onnistunut myymään parhaiten. Nämä neljä premium-sedania ovat kalliimpia, mutta tarjoavat myös paljon enemmän ylellisyyttä, mukavuutta, käytännöllisyyttä ja teknologiaa.

Volkswagen Passat on myös auto, josta on saatavana monia eri moottorivaihtoehtoja, joihin kuuluu dieselmoottoreita, joiden teho vaihtelee 116 ja 240 hv välillä. 240 hv:n 2.0LTDI-nelisylinterinen on yksi kaikkien aikojen tehokkaimmista diesel-nelisylinterisistä, mutta se onnistuu myös tarjoamaan vaikuttavan MPG:n.

Myös luotettavuus ja yleiset käyttökustannukset ovat todella hyvät tämän kokoluokan autolle. Kaiken kaikkiaan Volkswagen Passat on todella hyvä auto, sillä se tarjoaa monipuolisen kokemuksen, joka todennäköisesti tyydyttää 99 prosenttia ostajista.

Ovat Volkswagen Arteon ja Volkswagen ID. AERO kelpo korvaajia Passat sedanille?

VW:n mukaan ne varmasti ovat. Meidän on kuitenkin ymmärrettävä, että Volkswagen ei lopettaisi 70-luvulta lähtien käytössä olleen auton valmistusta, jos se ei luottaisi 100-prosenttisesti sen korvaajiin. Arteon on yksi VW:n kaikkien aikojen komeimmista autoista ulkoisesti, mutta sisältä se on käytännössä identtinen Passatin kanssa, minkä vuoksi tässä on myös järkeä.

Arteonilla ja Passatilla on paljon yhteisiä osia, kuten moottorit, vaihteisto, alusta ja lähes kaikki muutkin mekaaniset osat. Arteon näyttää täysin erilaiselta, mutta pohjimmiltaan se on aivan tavallinen Passat.

  Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

VW-tunnus. AERO taas on uuden MEB-sähköauton alustalle tehty auto ja siten täysin erillinen tuote. VW tietää, ettei ole järkevää pitää mallistossaan samanaikaisesti kolmea sedania, varsinkaan kun sedanit eivät ole alunperinkään kovin suosittuja.

Onko sedanien myynti laskussa?

Kyllä, sedan-myynti laskee nopeasti kaikkialla, mikä on saanut monet suuret autonvalmistajat vähentämään sedan-tarjontaansa maastureiden ja crossoverien hyväksi. Ford Mondeo oli yksi Volkswagen Passatin merkittävimmistä kilpailijoista, mutta se lopetettiin kaikkien muiden Fordin valmistamien sedanien mukana.

Syy sedanien vähenemiseen on osittain se, että ihmiset yksinkertaisesti nauttivat enemmän maastureista ja crossovereista, ja se, että ne eivät ole yhtä turvallisia kuin maasturit. Toki kaikki autot ovat nykyään paljon turvallisempia kuin muutama vuosikymmen sitten, mutta on yli 7 kertaa todennäköisempää kuolla autossa kuin maasturissa.

Maasturit, crossoverit ja sähköautot ovat tulossa maailman suosituimmiksi autoiksi, minkä vuoksi monien autonvalmistajien (myös VW:n) on mietittävä mallistonsa uudelleen. VW teki niin ja päätti luopua Passat-sedanista, koska ei yksinkertaisesti ole taloudellisesti järkevää pitää kiinni kolmesta samanlaisesta sedanista samaan aikaan.

UKK-osio

Tarjoaako Volkswagen Arteonin, Passatin ja ID:n lisäksi muita sedaneja. AERO?

Kyllä, voit ostaa Volkswagen Jettan, joka on markkinoiden pienin VW-sedan, mutta Jettan lisäksi ei ole saatavilla muita sedaneita, joilla on VW-merkki. VW tarjosi aiemmin Phaetonia, joka täytti tänä vuonna 20 vuotta. VW suunnitteli jopa Phaetonin elvyttämistä, sillä se teki toimivan ja ajettavan prototyypin, joka myös romutettiin.

  Volkswagen Sharanin yleiset ongelmat

Vaikka VW:ltä ei voi enää ostaa monia sedaneita, VW on silti yksi niistä merkeistä, jotka tarjoavat sedaneita, kun taas monet yhdysvaltalaiset autonvalmistajat ovat luopuneet sedaneista kokonaan.

Onko järkevää ostaa käytetty Volkswagen Passat?

Kyllä, käytetty Volkswagen Passat on aina hyvä valinta muutamasta eri syystä. Ensinnäkin, jos ostat viimeisen VW Passat -sedanin, sen arvo pysyy todennäköisesti vakaana pitkään, koska se on viimeinen Passat, jonka voit ostaa.

Lisäksi VW Passat tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen kaikista nykyisistä perhe sedaneista. Suhteellisen uusi käytetty WV Passat maksaa paljon vähemmän kuin sen muut saksalaiset kilpailijat.

Miksi VW tarjoaa edelleen Passat Variant Estate -mallia?

Usko tai älä, mutta useimmat eurooppalaiset perheet ovat kiinnostuneita ostamaan Passatin farmariversion sedan-vaihtoehdon sijasta, minkä vuoksi Passat Variant elää edelleen. Myös Arteonista on saatavana farmari/shooting brake -malli, mutta se ei myy läheskään yhtä hyvin kuin Passatin farmariversio.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z