Vaatiiko Aiways paljon huoltoa?

Yksi sähköautojen etu polttomoottoriautoihin verrattuna on se, että ne tarvitsevat paljon vähemmän huoltoa. sähköautoihin ei tarvitse vaihtaa moottoriöljyä, niiden jarrujen kuluminen on vähäisempää regeneratiivisen jarrutuksen ansiosta, akku ja sähkömoottori tarvitsevat vain vähän tai ei lainkaan säännöllistä huoltoa, ja liikkuvia osia on yleisesti ottaen vähemmän.

Aiways on uusi tulokas kiinalainen sähköautojen startup-merkki, joka tarjoaa tällä hetkellä U5- ja U6-malleja. U5 on yrityksen perusmalli, ja sitä myydään vasemmalle ja oikealle sen suhteellisen edullisen hinnan vuoksi. Aiways on monille tuntematon brändi, mutta se ei tarkoita, että U5 olisi huono auto, päinvastoin, U5 on loistava vastine rahalle.

Sinänsä on turvallista sanoa, että Aiways U5 ei vaadi paljon huoltoa ja että huollon ei pitäisi olla huolenaihe, kun kyseessä on U5. U5:llä on myös tehdastakuu, joka kattaa akun 8 vuoden ajan ja kaikki muut sähköiset komponentit enintään 5 vuoden tai 150 000 kilometrin ajan sen mukaan, kumpi tulee ensin.

Kaiken kaikkiaan U5:n pitäisi olla helppo auto elää, mutta U5:n huoltokysymys saattaa olla olennaisempi, koska Aiways on aivan uusi merkki ja on melko vaikea sanoa, kuinka moni luotettava huoltoliike voi edes työskennellä U5:n kanssa.

Aiways U5 – Sähköauton huoltaminen

Sähköauton ylläpito ja huolto on sekä kustannustehokkaampaa että helpompaa kuin polttomoottoriauton ylläpito ja huolto. Joidenkin verkkolähteiden mukaan sähköauton ylläpito ja huolto maksaa jopa 30 prosenttia, koska huollettavia osia on vähemmän.

  Aiways U5 vs Tesla Model 3

Jotkin auton säännölliseen huoltoon liittyvät seikat, kuten renkaiden vaihto, ovat jokseenkin samat polttomoottori- ja sähköautoissa. Sähköautot ovat kuitenkin lähes aina paljon raskaampia kuin polttomoottoriautot, mikä tarkoittaa, että renkaiden on kannettava enemmän painoa, jolloin ne saattavat kulua nopeammin.

Suurin etu, joka sähköautoilla on polttomoottoriautoihin verrattuna huollon kannalta, on se, että sähkömoottorissa on vähemmän liikkuvia osia. Tämä tarkoittaa, että kitkaa on vähemmän, mikä tarkoittaa myös, että lämpöä syntyy vähemmän. Vähemmän lämpöä ja kitkaa tarkoittaa, että moottoriöljyä ei tarvita ja että osat voivat kestää paljon kauemmin, jos niiden lämpötila ei muutu jatkuvasti.

Kaikissa sähköautoissa on nykyään regeneratiivinen jarrutus, jonka tarkoituksena on hidastaa auton vauhtia käyttämällä sähkömoottoria, jotta menetetty energia voidaan varastoida takaisin akkuun. Tämä tarkoittaa, että jarruja käytetään harvoin, mikä myös poistaa tarpeen jarrujen usein toistuvalle huollolle.

Aiways U5 – U5:n huolto

Sähköautot ovat todellakin yleensä luotettavampia verrattuna polttomoottoriautoihin kaikkien edellä lueteltujen syiden vuoksi. Sähköautossa voi yksinkertaisesti mennä vähemmän pieleen. Jotkin sähköautomerkit ovat kuitenkin parempia huollossa kuin toiset, joten on tärkeää huomata, että se on yksi sähköautomaailman suurimmista mysteereistä.

Kuten todettu, sähköautot ovat luotettavampia, mutta kun ne rikkoutuvat, niiden korjaaminen on yleensä paljon vaikeampaa. Et voi vain piipahtaa paikallisessa huoltoliikkeessä sähköauton kanssa, koska vain koulutetut ammattilaiset osaavat työskennellä joidenkin sähköautojen parissa, mikä tarkoittaa korkeita hintoja.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Toinen mahdollinen ongelma U5:n kanssa on se, että lisensoituja Aiways-huoltoliikkeitä ei ole paljon, mikä tarkoittaa, että saatat joutua matkustamaan pitkän matkan päähän, ennen kuin voit huoltaa autosi.

Aiways U5 – Takuu

Kaikissa Aiways-malleissa on 5 vuoden pitkä/150 000 km takuu, joka kattaa kaikki tavalliset haitat, joita U5:n käytöstä voi aiheutua. Aiways tarjoaa myös 8 vuoden pitkän akkutakuun, mikä tarkoittaa, että useimpien omistajien ei pitäisi uudesta lähtien olla lainkaan huolissaan akusta.

Aiways takaa myös 75 % akun kunnon 8 vuoden jälkeen, mikä tarkoittaa, että sinun pitäisi pystyä nauttimaan yli 200 mailin toimintasäteestä vuosien ajan. Aiways antaa sinulle myös 10 vuoden korroosiotakuun ja varaosien takuun, joka kattaa noin 20 000 km.

Jotta et mitätöisi takuuta, sinun on vietävä U5-huoltolaite valtuutettuun huoltoliikkeeseen, jos haluat huoltaa U5-huoltolaitettasi. Kuten edellä todettiin, tämä voi olla ongelma, koska monilla huoltoliikkeillä ei ole vielä Aiways-lisenssiä.

FAQ-osio

Miksi sähköautoja on vaikeampi korjata?

Rehellisesti sanottuna ei välttämättä pidä paikkaansa, että sähköautojen korjaaminen olisi kalliimpaa, mutta sähköauton korjaamiseen ei tosiaankaan ole kovin montaa ihmistä. Polttomoottoriautoja on ollut olemassa jo vuosikymmeniä, mikä tarkoittaa, että jokainen mekaanikko tietää jotain näistä moottoreista, mikä tarkoittaa myös sitä, että kokonaishintojen pitäisi laskea runsaan kilpailun ansiosta.

  Onko Aiways yhtä hyvä kuin Tesla?

Toisaalta sähköautot eivät vieläkään ole yhtä suosittuja kuin polttomoottoriautot, eikä yksinkertaisesti ole monia päteviä ja koulutettuja mekaanikkoja, jotka osaisivat työskennellä herkän sähköautotekniikan parissa. Näin ollen sähköauton korjauspaikan löytäminen on vaikeampaa, ja korjaaminen saattaa vaatia jopa viikkojen odottelua.

Tulevatko sähköautot yhä suositummiksi?

Kiinalaiset startup-sähköautomerkit, kuten Aiways, tekevät meille kaikille palveluksen tarjoamalla halvemman sähköautovaihtoehdon eurooppalaisille ja japanilaisille sähköautoille, minkä pitäisi johtaa halvempiin sähköautoihin yleensä. Yksi sähköautomarkkinoiden suurimmista ongelmista on se, että sähköautot maksavat edelleen liikaa rahaa useimmille asiakkaille.

Jos sähköautojen hinnat laskevat edelleen ja latausinfrastruktuuri kehittyy johdonmukaisemmin ja luotettavammin, sähköautojen suosion pitäisi kasvaa merkittävästi lähivuosina.

Pitäisikö minun ostaa Aiways U5?

Sinun kannattaa ostaa Aiways U5, jos etsit halpaa, tilavaa ja suhteellisen kehittynyttä sähköautoa. U5 tarjoaa luokkansa parhaat tilat ja se tarjoaa myös kunnollisen ajokokemuksen, varsinkin hintaansa nähden.

Turvallisuudessa ja muotoilussa U5:ssä on puutteita, mutta kaikki sanovat, että kauneus on katsojan silmässä. Kaiken kaikkiaan U5 on kelpo auto, ja sitä kannattaa ehdottomasti harkita.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z