Vaatiiko Tesla paljon huoltoa?

Kuten kaikkia muitakin autoja, myös Teslaa on huollettava, jotta sen suorituskyky pysyy erittäin korkealla tasolla. Jos et huolla Teslaasi, saatat joutua maksamaan kalliita korjauksia. Mutta tarvitseeko Tesla paljon huoltoa?

Ei, Tesla ei vaadi paljon huoltoa. Toisin kuin polttomoottoriautoissa, Teslassa on vähemmän liikkuvia osia, joten vain muutama asia voi mennä vikaan. Teslat eivät tarvitse öljynvaihtoa, polttoainesuodattimen vaihtoa, päästötarkastuksia tai edes sytytystulppien vaihtoa. Siksi niitä on helpompi huoltaa.

Kuten useimmissa sähköautoissa, Teslassa on alle 20 liikkuvaa osaa, kun taas polttomoottoriautoissa on yli 2 000 liikkuvaa osaa. Lisäksi Tesla käyttää regeneratiivista jarrutusta, joka palauttaa energiaa akkuun, mikä vähentää jarrujen kulumista. Näin ollen sinun ei tarvitse huolehtia jarrujen vaihtamisesta lyhyen ajan kuluttua.

Mitä Teslan huoltopalvelu sisältää?

Valitettavasti Teslalla ei ole erityistä huoltopalvelua tai -aikataulua. Siitä huolimatta Tesla suosittelee asiakkaitaan käymään huollossa, kun he ovat ajaneet 12 500 kilometriä tai vuosittain. Huoltoon kuuluu yleensä renkaiden kunnon tarkastus, pyörien linjauksen seuranta, matkustamon ilmansuodattimen vaihto, avaimenperän paristojen vaihto ja tuulilasinpyyhkimien vaihto.

Kaikille edellä mainituille osille on suositeltu määräaikaishuoltoa. Esimerkiksi Tesla Model 3:n ja Y:n hiili-ilmansuodatin on vaihdettava 2 vuoden välein. Toisaalta sama hiili-ilmansuodatin Tesla Model S:ssä ja X:ssä tulisi vaihtaa 3 vuoden välein.

Jos Teslassasi on HEPA-suodatin, se suositellaan vaihdettavaksi 3 vuoden välein. Muut huollot, kuten jarrunestetesti tulisi tehdä 2 vuoden välein, renkaiden kierto ja pyöränsuuntaus 6 250 kilometrin välein ja ilmastointi 3-6 vuoden välein Tesla-mallista riippuen.

  Mitä huonoja puolia Teslassa on?

Missä Tesla-mallissa on eniten ongelmia?

Tesla Model 3:ssa on eniten ongelmia. Yllättäen se on myös luotettavin Tesla-malli. Consumer Reportsin mukaan Tesla Model 3 on yksi markkinoiden luotettavimmista luksusautoista. Se raportoi kuitenkin enemmän ongelmia kuin Tesla Model S ja Model X.

Tesla Model 3:ssa on ongelmia, kuten ruostetta, paneelien aukkoja, huonoa maalipintaa, kosketusnäytön vikaantumista ja epätarkkaa peruutuskameraa. Useimmat näistä ongelmista eivät kuitenkaan ole kovin vakavia ja ne voidaan korjata Teslassa. Mutta kun on kyse yleisestä huollosta, Tesla Model 3 on paras, koska se on myös halvempi huoltaa kuin muut Tesla-mallit.

Mikä Tesla-malli on kallein huollettava?

Ei ole yllätys, että kallein Tesla-malli on myös kallein ylläpitää. Tesla Model S on kallein Tesla ylläpitää. Tämä johtuu sen huippuluokan ominaisuuksista ja tekniikasta. Keskimäärin sinun on käytettävä vuosittain noin 290 dollaria Teslan ylläpitoon.

Huolimatta siitä, että Teslat ovat halvimpia autoja ylläpitää, kustannukset voivat nousta nopeasti, jos autossasi ilmenee vakava ongelma tai jos se joutuu onnettomuuteen. Yksi tärkeimmistä syistä siihen, että Teslan ylläpito on melko kallista, on sen sisältämät huipputekniset ominaisuudet.

FAQ

Saanko Teslan huoltosuunnitelman, jos ostan käytetyn Teslan?

Varmista, että pyydät käytetyn Teslan myyjää siirtämään käyttämättömän osan Teslan huoltosuunnitelmasta osana kauppaa. Huomaa, että Tesla Maintenance Plan voidaan siirtää uudelle omistajalle vain, kun auton omistusoikeuden siirto tapahtuu Teslan kautta.

  Pitääkö Teslan lämmitellä?

Ovatko Teslat kalliita korjata?

Teslan korjauskustannukset ovat paljon halvemmat kuin muiden luksusautojen. Tämä johtuu siitä, että Tesla on täyssähköauto, jossa on vähemmän huolenaiheita. Auton vanhetessa Tesla kuitenkin yleensä kallistuu, koska joitakin tärkeitä osia on vaihdettava.

Osat, kuten happianturit, maksavat yli 400 dollaria, pyöränlaakerit noin 390 dollaria ja jarrusatulat noin 500 dollaria. On tärkeää tietää, että nämä kustannukset vaihtelevat omistamasi Tesla-mallin mukaan.

Voinko peruuttaa Teslan huoltosuunnitelmani milloin tahansa?

Kyllä voit. Pyydä vain peruuttaa huoltosuunnitelmasi milloin vain haluat, ja saat hyvityksen jäljellä olevista vuotuisista huoltotarkastusväleistä. Tarkista lisätietoja huoltosuunnitelmasi ehdoista.

Teslan huoltosuunnitelman peruuttaminen on yksinkertaista. Voit tehdä sen ottamalla yhteyttä paikalliseen Tesla-huoltokeskukseen tai ottamalla yhteyttä Teslaan huoltosuunnitelman peruutuslomakkeella. Varmista ennen lomakkeen lähettämistä, että siinä on märkä allekirjoitus eikä sähköisesti allekirjoitettu lomake.

Miksi Teslat eivät toimi äärimmäisessä kylmässä ja kuumassa säässä?

Teslat eivät ole tehokkaita kylmällä tai kuumalla säällä niiden käyttölämpötilojen vuoksi. Jotta Tesla toimisi kunnolla, se vaatii optimaalisen lämpötilan. Kun ulkona on niin kylmä sää, auto käyttää paljon virtaa akun lämmittämiseen ja matkustamon lämmittämiseen.

Päinvastoin, jos ulkona on erittäin kuuma sää, auto käyttää jonkin verran virtaa pitääkseen myös matkustamon viileänä. Kylmän sään vaikutus Teslan akkuun on kuitenkin suurempi kuin silloin, kun sää on lämmin. Erinomaisen suorituskyvyn varmistamiseksi varmista aina, että auto toimii oikeassa lämpötilassa.

  Miksi Teslassa ei ole vararengasta?

Pitääkö minun viedä autoni Tesla-huoltoon?

Ei, sinun ei tarvitse. Mutta jos päätät viedä Teslan muuhun kuin Tesla-liikkeeseen korjausta tai huoltoa varten, saatat vaarantaa takuusi, jos jokin menee pieleen. Sitä paitsi huoltoaikojen varaaminen on erittäin helppoa, sillä voit tehdä sen Tesla-sovelluksen kautta. Mutta jos kyse on ohjelmiston päivittämisestä, sinun ei tarvitse käydä Tesla-huoltokeskuksessa.

Johtopäätös

Tesla ei vaadi paljon huoltoa kuten polttoainekäyttöiset ajoneuvot. Kiitos sen vähemmän liikkuvien osien ansiosta. Siitä huolimatta Teslat voivat olla kalliita huoltaa, kun niihin ilmaantuu vakava ongelma tai auto vaurioituu. Teslan osat ovat kalliita, ja se tulee sinulle kalliiksi.

Kaiken kaikkiaan Teslan ylläpito on halpaa, etkä joudu kohtaamaan paljon ongelmia kuten Mercedes-, BMW- tai Audi-luksusautoissa. Kuten kaikkien autojen kohdalla, sinun on kuitenkin huollettava autoasi asianmukaisesti ja huollatettava se valmistajan suositusten mukaisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z