Vaikuttaako kylmä sää Teslan akkuun?

Vaikuttaako kylmä sää Teslan akkuun?

Teslan suosio on kasvanut tasaisesti vuosien varrella, ja se on yksi markkinoiden merkittävimmistä sähköautoista. Useat kylmissä ilmastoissa asuvat ihmiset ovat kuitenkin valittaneet sen tehokkuudesta. Tästä pääsemmekin kysymykseen – vaikuttaako kylmä sää Teslaan?

Ehdottomasti kyllä. Kylmä sää vaikuttaa Teslan akkuihin ja myös muihin EV-akkuihin. AAA:n mukaan sähköautojen akut menettävät noin 40 prosenttia kantamastaan erittäin kylmissä olosuhteissa. Jos siis ajat kylmällä säällä, voit odottaa, että ajoneuvosi toimintasäde pienenee huomattavasti.

Lämpötila vaikuttaa akkujen toimintasäteeseen

Kylmien lämpötilojen lisäksi myös erittäin kuumat lämpötilat voivat vaikuttaa akkujesi toimintasäteeseen. Kuuman sään vaikutus akkusi toimintasäteeseen ei kuitenkaan ole yhtä voimakas kuin kylmän sään.

AAA havaitsi, että EV:llä ajaminen 20 asteen pakkasessa johtaa 12 prosentin toimintasäteen menetykseen, kun matkustamon lämmitintä ei käytetä. Mutta kun ohjaamon lämmitin kytketään päälle, toimintasäde laskee nopeasti 12 prosentista 41 prosenttiin.

Kun taas 95 asteen pakkasessa toimintasäde putosi 4 %, kun ilmastointia ei käytetä, mutta se putosi edelleen 17 %:iin, kun ilmastointia käytetään. Lisäksi tutkimuksessa todettiin, että Teslan toimintasäde täyteen ladattuna oli 239 mailia, mutta se pieneni 91 mailiin 20 asteen pakkasessa.
Tesla puolestaan väittää, että sen toimintasäde pienenee vain 1 prosentin kylmällä säällä, minkä monet kylmillä alueilla asuvat kuluttajat ovat kiistäneet. Kaiken kaikkiaan on selvää, että Teslan toimintasäde pienenee kylmällä säällä, koska akun tehokkuus heikkenee.

Näin maksimoit Tesla EV:n kantaman äärimmäisissä lämpötiloissa

Hyvä uutinen on, että Tesla ymmärtää EV-autojen kamppailun kylmässä säässä, ja siksi se tarjoaa useita vinkkejä, joilla voit maksimoida autosi kantaman äärimmäisessä säässä. Joitakin heidän kylmän sään vinkkejään ovat muun muassa:

  • Pidä aikataulun mukainen lähtö – Tesla neuvoo kuljettajia kylmillä alueilla pitämään aikataulun mukaisen lähdön, koska se auttaa säästämään energiaa.
  • Esilämmitä autosi – Tämä auttaa esilämmittämään autosi, kun aktivoit esilämmitys- tai sulatusominaisuuden Tesla-sovelluksessa.
  • Säästä energiaa tien päällä – Ymmärrettävästi matkustamo on kylmässä säässä kylmä, mutta yritä parhaasi mukaan vähentää energiahäviötä rajoittamalla energiankäyttöä. Voit tehdä tämän välttämällä tiheää ja nopeaa kiihdytystä tai käyttämällä istuinlämmittimiä koko matkustamon lämmittämisen sijaan.
  • Käytä talvirenkaita ja -lisävarusteita – Välttääksesi akkuvirran rasitusta ja hävikkiä muista käyttää talvella talvirenkaita, sillä ne tarjoavat enemmän pitoa ja pitoa. Lisäksi ne tekevät autosi ohjaamisesta helppoa ja turvallista.
  Mitkä ovat Teslan haitat?

Mikä Tesla-malli on paras kylmään säähän?

Tesla Model Y

Kaikki Tesla-mallit eivät suoriudu erinomaisesti kylmässä säässä. Jos siis asut alueella, jossa on kylmää suurimman osan vuodesta, sinun kannattaa valita Tesla Model Y. Tämä on sähköinen crossover, jonka lähtöhinta on noin 53 000 dollaria.

Tesla Model Y käyttää sisätiloja, alustaa ja voimansiirtoa pienemmästä Tesla Model 3:sta. Se on kuitenkin melko tilava, ja siinä on ylimääräinen kuormatila. Siinä on myös ylimääräiset kolmannen rivin istuimet ja SUV-muotoilu, mikä erottaa sen Model 3:sta.

Lisäksi Model Y:n kahdesta sisäisestä sähkömoottorista saatava teho on valtava, minkä ansiosta se kiihtyy 0-100 vain 3,5 sekunnissa. Ostajat voivat valita eri voimansiirtovaihtoehtoja, sillä perusmallin vakiovarustevalikoimassa on RWD, kun taas pitkän kantaman ja suorituskyvyn malleissa on AWD-järjestelmä.

Kaikki nämä hienot ominaisuudet löytyvät useimmista Teslan malleista. Mutta se, mikä tekee Tesla Model Y:stä täydellisen kylmään säähän, on lämpöpumpun lisäys. Tämä pumppu on pelimies, kun on kyse talvisäästä.

Koska useimmat Tesla-mallit voivat menettää lähes 40 prosenttia toimintasäteestään talvella, lämpöpumppu auttaa ratkaisemaan tämän ongelman. Useimmat Teslat käyttävät resistiivistä lämmitystä, joka tuottaa yhden lämpöyksikön jokaisesta akussa säilytettävästä energiayksiköstä.

Tämän konseptin avulla lämpöpumppu pyrkii maksimoimaan hyötysuhteen, kun se poistaa lämpöä ulkoilmasta ja pumppaa sen ajoneuvoosi. Lyhyesti sanottuna autosi ei tuota lämpöä, joka vähentää akun kantamaa, vaan siirtää lämpöä.

  Onko Tesla parempi kuin Lexus?

Huomaa, että lämpöpumppu voi tuottaa 2-3 kW lämpöä jokaista pumppaamiseen käytettyä 1 kW:n energiamäärää kohden. Tesla Model Y ei siis vie niin paljon lämpöä kuin muut Tesla-mallit, joissa tätä ominaisuutta ei ole.

FAQ

Mikä vaikuttaa Teslan akun tehokkuuteen kylmällä säällä?

Kaasuautojen tavoin Teslan toimintasäteeseen vaikuttavat useat tekijät. Näitä ovat muun muassa maasto, kuljettajan käyttäytyminen, matkustajamäärä, ulkolämpötila ja nopeus. Jos siis aiot ajaa kylmällä säällä, sinun on otettava huomioon kaikki nämä tekijät ennen akun toimintasäteen laskemista.

Jos aiot ajaa autollasi kylmällä säällä, on ratkaisevan tärkeää, että Tesla Model -mallissa on akkupaketti, jossa on enemmän tehoa. Mitä pidempi toimintasäde, sitä parempi. Esimerkiksi Tesla Model S, jonka toimintasäde on 412 mailia, on parempi kuin Tesla Model 3, jonka toimintasäde on 236 mailia.

Mikä on paras lämpötila Teslan akun saamiseksi?

Yritä pitää Tesla-akku yli 40 asteen lämpötilassa F. Jos ne laskevat alle tämän lämpötilan tai yli 115 asteen, akut eivät toimi optimaalisesti. Ne tehokkain lämpötila-alue on välillä 60-80 astetta F.

Voiko Teslalla ajaa sateessa?

Kyllä voi. Voit ajaa millä tahansa Tesla-mallilla sateessa tai jopa lumessa. Itse asiassa Tesla toimii sateessa poikkeuksellisen hyvin verrattuna useimpiin polttomoottoriautoihin. Itse asiassa Teslan ajoneuvot ovat säänkestävämpiä kuin useimmat markkinoilla olevat ajoneuvot. Odota kuitenkin, että toimintasäde laskee hieman epäsuotuisissa sääolosuhteissa.

  Paras Tesla pitkille kuljettajille

Pidä moottori liian kylmänä

Lopulta kylmä sää vaikuttaa Teslan akkuun. Teslan akut toimivat parhaimmillaan välillä 60-80 astetta F. Jos lämpötila siis laskee alle 40 asteen F, akun teho heikkenee ja se alkaa menettää toimintasädettä. Mitä kylmempi lämpötila, sitä huonompi toimintasäde. Voit kuitenkin soveltaa useita vinkkejä, joilla voit yrittää rajoittaa akun energiahäviötä ajettaessa kylmällä säällä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z