Valmistetaanko Mercedes yhä Saksassa?

Valmistetaanko Mercedes yhä Saksassa?

Mercedes-Benz on yksi maailman suosituimmista luksusautomerkeistä. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa, Saksassa, mutta sillä on useita tuotantolaitoksia eri puolilla maailmaa.

Mercedes-Benz valmistaa edelleen ajoneuvoja Saksassa. Yhtiö on kuitenkin avannut muita tuotantolaitoksia 22 maassa ympäri maailmaa. Näihin maihin kuuluvat muun muassa Yhdysvallat, Itävalta, Argentiina, Ranska, Brasilia ja Unkari. Kaikki Saksan ulkopuoliset Mercedes-valmistustehtaat täyttävät Mercedeksen tiukat laadunvalvontaprosessit.

Mercedeksen alkuperä

Mercedeksen ajoneuvojen kolmiosainen tähti symboloi yrityksen pyrkimystä kohti maailmanlaajuista motorisointia, jossa sen moottori hallitsee maata, merta ja ilmaa. Tämä kolmen tähden tunnus yhdistetään luokkaan, mukavuuteen, suorituskykyyn, luotettavuuteen, luotettavuuteen ja ylellisyyteen. Se erottaa Mercedeksen muista luksusautoista.

Carl Benzin vuonna 1886 patentoima Benzin moottorivaunu oli yksi autoalan poikkeuksellisimmista keksinnöistä. Vuonna 1901 Gottlieb Daimler valmisti ajoneuvon, jonka hän nimesi Mercedekseksi. Daimler, Mercedes-Benzin toinen perustaja, saa kiitosta myös siitä, että hän loi ensimmäisen kaasukäyttöisen moottorin, joka oli ihanteellinen käytettäväksi autoissa.

Benz & Cie:n ja Daimler-Motoren-Gesellschaftin fuusio vuonna 1925 synnytti Daimler-Benz-moottoriyhtiön, joka myöhemmin muutettiin arvostetuksi Mercedes-Benziksi. Vuosikymmenten aikana yritys on tuonut ajoneuvoihinsa poikkeuksellisia innovaatioita, joita monet muutkin yritykset ovat käyttäneet, mukaan lukien monia teknisiä ja turvallisuusominaisuuksia.

Missä Mercedes-Benzin ajoneuvoja valmistetaan?

Mercedes-Benzin ajoneuvoja valmistetaan edelleen Saksassa, mutta yritys on laajentunut myös muualle maailmaan. Tämä johtuu suuresta kysynnästä ja tiukoista tuontirajoituksista muissa maissa, kuten Yhdysvalloissa. Alla on lueteltu joitakin tärkeimpiä Mercedes-Benzin tuotantolaitoksia maailmanlaajuisesti:

Mercedes-Benzin tehtaat Saksassa

Mercedes-Benzin pääkonttori sijaitsee edelleen Stuttgartissa Saksassa, jossa sijaitsee myös Mercedes-Benzin päätuotantolaitos. Stuttgart on Mercedes-Benzin perustajakaupunki. Stuttgartin tehdas perustettiin vuonna 1904, ja se työllistää nykyään yli 19 000 ihmistä, mikä tekee siitä yhden suurimmista Mercedeksen tehtaista.
Stuttgartin tehtaalla valmistetaan myös aitoja Mercedes-Benzin osia, kuten vaihteistoja, moottoreita ja akseleita. Tehdas on myös tutkimus- ja kehitystiimin kotipaikka, ja siellä valmistetaan tulevina vuosina sähköautojen akkuja.
Stuttgartin tehtaan lisäksi eri puolilla Saksaa on useita Mercedes-tehtaita, muun muassa seuraavat:

 • Affalterbach – tämä tehdas on erikoistunut AMG-moottoreiden valmistukseen, ja siellä sijaitsee AMG Performance Studio. Tehdas työllistää noin 1 700 työntekijää.
 • Berliini – tehdas on erikoistunut moottoreiden, osien ja paljon muuta valmistukseen. Sillä on noin 2 500 työntekijää.
 • Bremen – Bremenin tehdas on yksi suurimmista, ja se valmistaa erilaisia automalleja. Tehdas valmistaa Mercedes-Benzin C-luokkaa (sedan, wagon, coupe ja cabriolet), E-luokkaa (coupe ja cabriolet), GLC-luokkaa, GLC Coupea, SL-luokkaa ja SLC:tä.
 • Hampuri – tässä tehtaassa valmistetaan erilaisia Mercedes-Benzin osia, kuten ohjauspylväitä, akseleita ja akseliston osia, pakokaasutekniikan osia ja paljon muuta.
 • Kamenz – Kamenzissa sijaitseva tuotantolaitos on suosittu litiumioniakkujen valmistuksessa. Siellä on noin 600 työntekijää.
 • Kolleda ja Arnstadt – useimmat Mercedes-Benzin moottorit ja AMG-moottorit valmistetaan tässä tehtaassa. Siellä on 1 400 työntekijää.
 • Rastatt – Rastattin tuotantolaitoksessa on noin 6 500 työntekijää, ja siellä valmistetaan Mercedes-Benzin A-luokkaa, B-luokkaa ja GLA:ta.
 • Sindelfingen – viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Sindelfingenin tehtaalla on eniten työntekijöitä, ja se on myös suurin Mercedes-tehdas maailmassa. Sindelfingenin tuotantolaitoksessa on 25 000 työntekijää, ja siellä valmistetaan erilaisia ajoneuvoja. Näitä ovat Mercedes-Benz CLS, E-luokka (Sedan ja Wagon), S-luokka (Sedan, Coupe ja Cabriolet), Mercedes-AMG GT, AMG GT Coupe ja Mercedes-Maybach.
  Mercedes leasing VS. Osta

Mercedes-Benzin tehtaat Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa on vain yksi Mercedes-Benzin tehdas, ja se sijaitsee Tuscaloosassa, Alabamassa. Tämä Mercedeksen tuotantolaitos työllistää noin 3700 ihmistä. Osa täällä valmistetuista Mercedes-ajoneuvoista on Mercedes-Benzin katumaastureita, kuten Mercedes GLE-luokka, GLE Coupe ja GLS-luokka.
Tuscaloosan tehdas oli ensimmäinen merkittävä Mercedes-Benzin tuotantolaitos Saksan ulkopuolella. Se perustettiin vuonna 1995, ja ensimmäinen ajoneuvo valmistettiin helmikuussa 1997. Tehdas on kuuluisa myös suositun Mercedes C-luokan sedanin valmistuksesta.

Muut Mercedes-Benzin tehtaat ympäri maailmaa

 • Peking, Kiina – tämä on yksi suurimmista Mercedeksen tehtaista Saksan ja Yhdysvaltojen ulkopuolella. Se valmistaa Mercedes C-luokkaa, E-luokkaa, GLA-luokkaa, GLC-luokkaa ja moottoreita. Sillä on noin 11 500 työntekijää.
 • Hambach, Ranska – tämä tehdas Hambachissa, Ranskassa on suosittu Mercedes-autojen ”smart ForTwo” -mallisarjan valmistuksesta.
 • Kecskemet, Unkari – tässä tehtaassa valmistetaan Mercedes B-luokkaa, CLA-luokkaa ja CLA Shooting Brake -mallia. Se työllistää noin 4 000 ihmistä.
 • East London, Etelä-Afrikka – tehtaalla valmistetaan Mercedes C-luokkaa, ja siellä työskentelee 3 300 työntekijää.
 • Magna Steyr, Graz, Itävalta – Magna Steyr Graz työllistää noin 9 500 henkilöä. Se valmistaa Mercedes-Benz G-luokkaa.

Kysymyksiä Mercedeksen tuotannosta eri puolilla maailmaa

Ovatko Saksassa valmistetut Mercedesit parempia?

Ei, eivät ole. Tämä johtuu siitä, että Mercedeksellä on tiukat laatustandardit, joita se noudattaa kaikissa tehtaissaan ympäri maailmaa. Ei siis ole väliä, onko Mercedes-auto valmistettu Saksassa, Yhdysvalloissa, Itävallassa, Brasiliassa, Kiinassa tai jopa Etelä-Afrikassa. Kaikki autot on valmistettu laadukkaista osista ja tekniikasta.

  Onko Mercedes-maasturi kallis ylläpitää?

Mitkä Mercedes-autot valmistetaan Saksassa?

Mercedes-Benzin pääkonttori ja tärkeimmät tuotantolaitokset sijaitsevat Stuttgartissa, Saksassa. Sillä on kuitenkin eri tehtaita, jotka sijaitsevat eri puolilla maata. Kaikki nämä tehtaat valmistavat erilaisia automalleja, joita ovat mm: Mercedes A-luokka, B-luokka, C-luokka, E-luokka, GLC-luokka, GLA-luokka, SL-luokka, S-luokka, AMG GT, AMG GT Coupe ja Mercedes-Maybach.

Missä Mercedeksen tehtaat sijaitsevat?

Mercedeksen pääkonttori saattaa edelleen sijaita Stuttgartissa, Saksassa, mutta sillä on tehtaita ympäri maailmaa. Mercedes-Benz on hajaantunut laajasti, ja se ylpeilee tuotantolaitoksillaan 22 maassa. Saksan lisäksi sillä on tehtaita muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Brasiliassa, Kiinassa, Argentiinassa, Itävallassa, Meksikossa ja Etelä-Afrikassa.

Valmistetaanko Mersuja Yhdysvalloissa?

Mercedes-Benzin eri malleja valmistetaan Mercedes-Benz US Internationalin teollisuuslaitoksessa, joka sijaitsee Vancen lähellä Alabamassa. Tämä tehdas valmisti ensimmäisen ajoneuvonsa helmikuussa 1997. Joitakin tässä tehtaassa valmistettuja malleja ovat muun muassa suositut Mercedes-Benz C-luokka, GLE-luokka ja GLS-luokka.

Saksalaista laatua maailmanlaajuisesti

Mercedes-Benzin ajoneuvojen kysynnän kasvu kansainvälisesti on mahdollistanut monien Mercedes-tehtaiden avaamisen ympäri maailmaa. Tärkein tuotantolaitos ja pääkonttori sijaitsevat kuitenkin edelleen Saksassa. Mercedes tehdään siis edelleen Saksassa, ja sen tuotantolaitoksia on 22 maassa.
Kaikki Saksan ulkopuolella valmistetut Mercedes-ajoneuvot täyttävät edelleen saksalaiset laadunvalvontaprosessit. Niissä on huippuluokan turvallisuusominaisuudet, ne toimivat korkealla tasolla ja niissä on kaikki ne edistykselliset ominaisuudet ja mukavuudet, joita Saksassa valmistetuissa Mercedes-Benz-autoissa on. Maantieteellistä perustaa lukuun ottamatta eroa ei ole.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z