Vältettävät Audi A4 -vuodet

Onko Audi A4 hyvä auto?

Jos olet ostamassa käytettyä Audi A4:ää, joitakin vuosimalleja kannattaa välttää. Vaikka Audi A4 on yleensä luotettava ja arvostettu ajoneuvo, joissakin vuosimalleissa on ollut enemmän ongelmia kuin toisissa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme joitakin mallivuosia, joita kannattaa välttää. On tärkeää huomata, että vaikka tietyllä vuosimallia on raportoitu enemmän ongelmia kuin muilla, se ei tarkoita, että kaikissa kyseisen vuosimallin ajoneuvoissa olisi ongelmia. Lisäksi hyvin huolletut ajoneuvot, joissa on vähän kilometrejä, voivat silti olla hyvä vaihtoehto, vaikka ne olisivatkin peräisin ongelmallisesta vuosimallista.

Jos kuitenkin harkitset Audi A4:n hankkimista joltakin käsittelemältämme vuosimallia, voi olla syytä tehdä lisätutkimuksia ja tarkastuttaa ajoneuvo perusteellisesti ennen ostoa. Tämän sanottuaan vuoden 2015 Audi A4 on pahin B9-sukupolvesta, vuoden 2009 A4 on pahin, kun kyse on B7-malleista, kun taas vuoden 2011 malli on pahin faceliftattu B8-malli.

Audi A4 on valtavan suosittu auto, mikä tarkoittaa sitä, että näitä löytyy alueeltasi kymmeniä ellei jopa satoja myytäviä autoja. Yritä siis välttää näitä, jos voit, mutta älä epäröi harkita yhtä näistä, jos ne on huollettu asianmukaisesti.

2015 Audi A4

Yksi vuoden 2015 B9-sukupolven A4:n suurimmista ongelmista on sen liiallinen öljynkulutus, joka voi johtaa moottorivaurioon, jos siihen ei puututa. Ongelman uskotaan johtuvan viallisista männänrenkaista, jotka päästävät öljyä palotilaan. Tämä voi johtaa päästöjen lisääntymiseen, polttoainetehokkuuden heikkenemiseen ja mahdollisesti katastrofaaliseen moottorivikaan.

Toinen yleinen ongelma vuoden 2015 A4:ssä on turboahtimen ja ajoitusketjun ongelmat. Turboahdin voi pettää ennenaikaisesti, mikä voi aiheuttaa tehon menetyksen ja mahdollisen moottorivaurion. Samaan aikaan ongelmat ajoitusketjussa voivat johtaa moottorin syttymishäiriöihin, karkeaan tyhjäkäyntiin ja mahdollisesti vakaviin moottorivaurioihin.

  Audi A1 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

2009 Audi A4

Vuoden 2009 Audi A4:ää pidetään A4:n huonona vuotena joidenkin tunnettujen ongelmien vuoksi, jotka mahdollisten ostajien on syytä tiedostaa. Yksi vuoden 2009 A4:n tärkeimmistä ongelmista on sen ajoitusketju, jonka uskotaan olevan viallinen tehtaalta lähtien ja joka voi johtaa kiristimen ongelmiin ja siten moottorin lopulliseen vaurioitumiseen.

Asianmukainen kunnossapito, säännölliset öljynvaihdot ja ongelmien pikainen korjaaminen voivat auttaa vähentämään näiden ongelmien esiintymisen riskiä. Jos harkitset käytetyn vuoden 2009 Audi A4:n hankkimista, on tärkeää, että luotettava mekaanikko tarkastaa ajoneuvon perusteellisesti ennen ostoa. Myös 2009 voi kärsiä öljyvuodoista, ja näyttää siltä, että niiden taustalla on myös vialliset männänrenkaat.

2011 Audi A4

Vuoden 2011 Audi A4:ää pidetään usein huonoimpana käytettynä Audi A4 -mallivuonna useiden omistajien ja mekaanikkojen raportoimien ongelmien vuoksi. Yksi tärkeimmistä ongelmista on liiallinen öljynkulutus, jonka uskotaan johtuvan viallisista männänrenkaista ja viallisista öljylinjoista.

Toinen vuoden 2011 Audi A4:n ongelma on ajoitusketjun kiristimessä ilmenevät ongelmat, jotka voivat johtaa kolisevaan ääneen ja mahdollisiin moottorivaurioihin, jos niihin ei puututa. Lisäksi jotkut kuljettajat ovat raportoineet sähköjärjestelmään liittyvistä ongelmista, kuten sytytyskelan ongelmista ja akun tyhjenemisestä. Kaiken kaikkiaan vuosi 2011 näyttää olevan kaikista huonoin Audi A4 -vuosi, joten yritä olla erityisen varovainen ostaessasi mitä tahansa näistä autoista, mutta erityisesti vuotta 2011.

  Paras Audi-malli perheelle

Saattaa olla hyvä ajatus olla tietoisempi Audi A4 -mallien ongelmista.

Lue vuoden 2014 Audi A4:n ongelmista tai vuoden 2017 Audi A4:n ongelmista.

FAQ-osio

Mikä on paras Audi A4:n mallivuosi ostettavaksi?

Vuoden 2017 Audi A4:ää pidetään yleisesti yhtenä parhaista mallivuosista ostaa. Siinä on tyylikäs muotoilu, mukava ja tilava matkustamo sekä lukuisia edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten Virtual Cockpit -digitaalinen mittaristo ja päivitetty infotainment-järjestelmä. Vuoden 2017 A4:ssä on myös tehokas ja tehokas 2,0-litrainen turbomoottori, joka tarjoaa sekä vaikuttavaa suorituskykyä että polttoainetaloutta.

Oli miten oli, tärkein syy vuoden 2017 hyvyyteen on hinta. Luotettavuuden kannalta vuosien 2021 ja 2022 Audi A4 on paras, sillä se on periaatteessa vain evoluutio faceliftia edeltävästä (2017) A4:stä, mikä tarkoittaa, että se on kehittyneempi, taloudellisempi, paremmin varusteltu ja kauttaaltaan nykyaikaisempi, vaikka hinta onkin huomattavasti korkeampi.

Onko Audi A4 paras ostettava Audi?

Audi tarjoaa laajan valikoiman malleja, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja kykynsä. Jos esimerkiksi tilavuus ja rahtikapasiteetti ovat sinulle ensisijaisia, Audi Q7 -katumaasturi tai Audi A6 -vaunu voi olla parempi valinta. Jos etusijalle asetat suorituskyvyn, voit harkita Audi RS3:a tai jopa tulisieluista V10-Audi R8:a. Molemmat näistä autoista ovat räjähtäviä ajaa ja elää.

Kaikki tämä on hienoa, mutta mikään muu Audi ei ole nykyaikana yhtä menestynyt kuin A4. Syy tähän on yksinkertainen. A4 tarjoaa sinulle parasta kaikista maailmoista. Se on riittävän suuri, mutta ei liian suuri. Se on riittävän tehokas, mutta ei liian janoinen. Se on kallis, mutta sen omistaminen ei ole läheskään yhtä kallista kuin kaikkien muiden edellä lueteltujen Audi-mallien. Se on todella paras mahdollinen Audi A4, sillä se pystyy tyydyttämään mitä erilaisimpia asiakkaita.

  Mikä Audi saa parhaat bensamäärät?

Miten ostaa käytetty Audi A4?

Tutki auton historiaa hankkimalla ajoneuvohistoriaraportti, jotta voit tarkistaa mahdolliset onnettomuudet tai muut ongelmat. Etsi arvosteluja ja arvosanoja tietystä vuosimallista ja varustetasosta, josta olet kiinnostunut. Sinun kannattaa myös viedä auto riippumattomalle mekaanikolle, joka voi tehdä syvällisen sukelluksen auton järjestelmiin havaitakseen kaikki korjausta vaativat asiat, mikä antaa sinulle mahdollisuuden pyytää alhaisempaa hintaa.

On aina parasta valita hieman pienemmällä ajokilometrimäärällä ajettu malli, jolla on hyvä huoltohistoria, vaikka se tarkoittaisikin sitä, että et voi ostaa uudempaa A4-mallivuotta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z