Voiko BMW käyttää Teslan Superchargeria?

Teslan tavoin myös BMW tarjoaa sähköautoja. Yksi BMW:n suosituimmista sähköautoista on BMW i3. Vaikka BMW valmistaa sähköautoja, sillä ei ole Teslan tavoin laajalle levinnyttä supercharger-verkostoa. Voiko BMW kuitenkin käyttää Teslan superchargeria?

Ei, BMW ei voi käyttää Teslan nopeaa superlaturia. Tämä johtuu siitä, että superlaturit ovat vain Teslalle. Lisäksi superlatauslaitteissa käytetään eri liitintä ja eri latausjännitettä. Kaiken lisäksi Teslan superlaturi kommunikoi auton kanssa varmistaakseen, että sillä on lupa ladata siellä.

Joten vaikka sinulla olisi sovitin, joka sopii Teslan superlaturiverkkoon, se ei luovuta latausta. Sitä vastoin Tesla voi ladata kaikilla muilla sähkölatausasemilla oikealla sovittimella.

Voit kuitenkin ladata BMW:si Teslan kohdelatausasemalla, jos sinulla on oikea sovitin. Yhdysvalloissa tarvitset J1772-sovittimen, kun taas Euroopassa tarvitset CCS-sovittimen.

Vaikka Tesla ei anna muiden autojen käyttää Teslan Supercharger-verkkoa, tämä on muuttumassa. Tesla ilmoitti hiljattain, että muut autot alkavat käyttää Teslan superlatauslaitteita. Tällä hetkellä Tesla on aloittanut pilottiohjelman Alankomaissa.

Uutta ohjelmaa testataan 10 eri paikassa Alankomaissa. Muut kuin Teslan EV-autot alkavat siis ladata autojaan nopeasti ja kätevästi Teslan Supercharger-verkoston avulla Alankomaissa. Kohteisiin kuuluvat muun muassa Zwolle, Duiven, Naarden, Meerkek ja Hengelo.

Miten muut kuin Tesla-autot pääsevät Teslan superchargeriin?

Teslan uusi supercharger-ohjelma muille kuin Tesla-autoille toimii yksinkertaisesti. Kiinnostuneiden käyttäjien on ladattava Tesla App, jotta he voivat käyttää superlaturia. Jotta tämä palvelu toimisi muissa kuin Tesla-autoissa, sähköautossa on kuitenkin oltava Combined Charging System (CCS).

  BMW 8-sarjan Gran Coupe Luotettavuus

Yhdistetty latausjärjestelmä on sähköautojen lataamisen eurooppalainen standardi, jossa käytetään combo 1- ja combo 2 -liittimiä jopa 350 kW:n tehon tuottamiseen. Järjestelmällä varustettuja autoja ovat muun muassa BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen (Audi ja Porsche) ja Ford.

Toisin kuin Teslan kohdelatausasemat, uusi ohjelma ei edellytä muiden kuin Teslan autojen käyttävän samanlaisilla liittimillä varustettuja sovittimia. Niin kauan kuin autossa on yhdistetty latausjärjestelmä, se voi ladata Teslan supercharger-verkossa.

Kuinka paljon Teslan ulkopuolisilta EV-autoilta veloitetaan Teslan superlatausasemien käytöstä?

Muilta kuin Tesla-autoilijoilta peritään lisämaksua Teslan superlaturien käytöstä. Tästä huolimatta EV:n lataamisen hinta laskee, jos hankit latausjäsenyyden. Normaalisti Tesla veloittaa noin 0,25 dollaria kilowattia kohden. Ennen tammikuuta 2017 ostetut autot latautuvat Teslan superlatausasemilla kuitenkin ilmaiseksi.

Onko BMW:llä oma supercharger-verkosto?

Ei, BMW:llä ei ole omaa supercharger-verkostoa. Se on kuitenkin tehnyt yhteistyötä useiden automerkkien kanssa rakentaakseen superlatausverkostoja ympäri Eurooppaa. BMW on yksi aloitteentekijöistä ja perustajajäsenistä IONITY-yhteisyrityksessä, joka rakentaa superlatausasemia ympäri Eurooppaa.

Huomaa, että näitä superlatausasemia rakennetaan Euroopan moottoriteiden varrelle nopean latauksen mahdollistamiseksi. Muita IONITY-yhteisyrityksen jäseniä ovat Mercedes-Benz, Volkswagen AG ja Ford.

Kuinka monta superlatausasemaa Teslalla on?

Teslalla on yli 30 000 superlatausasemaa ympäri maailmaa. Tähän sisältyvät Pohjois-Amerikka, Eurooppa ja Aasia. Pohjois-Amerikassa on eniten superlatausasemia. Lisäksi Tesla omistaa ja ylläpitää suurinta ja nopeinta latausverkostoa ympäri maailmaa.

FAQ

Voivatko muut autot käyttää Teslan latureita?

Se riippuu laturista. Jos kyseessä on Teslan nopea superlatausverkosto, sillä voi ladata vain Tesla-autoja. Sitä vastoin, jos kyseessä on Teslan kohdelaturi, tämä laturi voi ladata muita kuin Tesla-autoja. Tarvitset kuitenkin Teslan laturin kanssa yhteensopivan adapteriliittimen.

  Missä BMW:ssä on V12-moottori?

Teslan superlatausasemat eivät ehkä tällä hetkellä tue muita autoja, mutta tämä muuttuu pian. Tämä johtuu siitä, että Tesla on aloittanut ohjelman, jossa testataan, miten muut autot voivat käyttää Teslan huippunopeita superlatausasemia lisämaksusta.

Mitä eroa on CCS- ja CHAdeMO-latausjärjestelmien välillä?

Ensinnäkin nämä ovat kaksi erilaista latausjärjestelmää eri alueilta. CCS on eurooppalainen standardi, kun taas CHAdeMO on japanilainen standardi. Toiseksi CCS mahdollistaa AC/DC-latauksen saman portin kautta, kun taas CHAdeMO:ssa on erillinen portti AC-latausta varten.

Lisäksi näiden kahden latausjärjestelmän nopeus vaihtelee. Yhdistetty latausjärjestelmä voi ladata jopa 350 kW:n nopeudella, kun taas CHAdeMO voi ladata vain enintään 50 kW:n nopeudella. CCS lataa siis nopeammin kuin CHAdeMO.

Onko BMW parempi kuin Tesla?

Riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat mukavuutta ja parempaa käsiteltävyyttä, BMW on parempi kuin Tesla. Mutta jos haluat nopeutta ja suorituskykyä, Tesla on BMW:tä parempi. Luotettavuuden kannalta Tesla on myös parempi.

Hinnan osalta BMW on hieman kalliimpi kuin Tesla. Esimerkiksi BMW i3 maksaa noin 45 400 dollaria, kun taas Tesla Model 3 maksaa noin 39 000 dollaria. Toisaalta BMW i8 maksaa noin 147 500 dollaria, kun taas Tesla Model S maksaa noin 96 500 dollaria.

Ovatko BMW:n sähköautot yhtä hyviä kuin Teslat?

Ei, BMW:n sähköautot eivät ole yhtä hyviä kuin Teslan sähköautot. Ensinnäkin Teslan sähköautoilla on erinomainen toimintasäde kuin BMW:n sähköautoilla. Lisäksi Teslan sähköautoissa on kehittyneempää tekniikkaa kuin BMW:n sähköautoissa. Lisäksi Teslan akut ovat kestävämpiä kuin BMW:n akut.

  BMW X6 M Luotettavuus

Mikä saa Teslan Superchargerin lataamaan auton niin nopeasti?

Tämä johtuu akkukennojen sisällä tapahtuvista kemiallisista ja fysikaalisista muutoksista. Lisäksi Teslan pikalatauksen ohjaustekniikka on luotu pitämään auton akku turvallisena ja säilyttämään kennojen kapasiteetin maksimimäärän.

Yhteenveto

Tällä hetkellä BMW ei voi käyttää Teslan superlatauslaitetta. Tämä kuitenkin muuttuu pian, sillä Tesla on aloittanut ohjelman, jossa selvitetään, miten muut kuin Tesla-autot voivat latautua Teslan huippunopeasta superlatauslaitteesta. Pilottiohjelmaa harjoitellaan Alankomaissa.

Jotta muut kuin Teslan EV-autot voivat käyttää Teslan superlatauslaitetta, kuljettajan on ladattava Tesla-sovellus. Lisäksi superlataajan käyttäminen aiheuttaa lisäkustannuksia. Mutta ihmisten, jotka haluavat pienempiä maksuja, on liityttävä Teslan latausjäseneksi.

Huolimatta siitä, että Teslan superlaturit eivät salli muiden kuin Teslan autojen lataamista niistä, muut kuin Teslan kuljettajat voivat käyttää Teslan kohdelatureita autojensa lataamiseen. He tarvitsevat vain oikean adapteriliittimen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z