Voiko BMW:tä huoltaa missä tahansa?

BMW:n voi huoltaa missä tahansa, mutta paras käytäntö on, että huolto tehdään paikallisessa jälleenmyyjäliikkeessä.

BMW:n valmistuksessa on käytetty erittäin monimutkaista tekniikkaa ja vuosien tutkimustyötä. Ne ovat erittäin monimutkaisia verrattuna muihin edullisiin tai massatuotettuihin autoihin. Moottori ja muut laitteet on pakattu niin herkästi, että paikallisen mekaanikon yksikin virhe voi maksaa sinulle paljon.

Huolto ulkopuolella

Monet ihmiset ovat tottuneet huoltamaan autonsa jossain lähellä sijaitsevassa korjaamossa tai jopa itse. He luulevat, että BMW:t ovat aivan samanlaisia kuin muutkin autot, joissa on moottori, voimansiirtojärjestelmä ja istuimet. Se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista BMW:n tapauksessa, koska ne ovat paljon vaikeampia kuin monet muut autot.

Kannattaa yrittää löytää erittäin ammattitaitoinen mekaanikko, muuten kannattaa vain pysyä BMW:n autenttisissa jälleenmyyjissä. Ulkopuolisten mekaanikkojen pitäisi olla hyviä joissakin tietyissä autoissa, mutta ei ole välttämätöntä, että he olisivat kaikkien autojen mestareita. Paikallisissa korjaamoissa on kuitenkin mekaanikkoja, jotka todella osaavat käsitellä BMW:tä.

Kokemushenkilökunta

Ensimmäiset ongelmat korjaamoiden kanssa ovat, että niillä ei ole niin paljon ammattitaitoista työntekijää. Sitä vastoin BMW-jälleenmyyjillä työskentelevät mekaanikot saavat koulutuksen ja työskentelevät eri BMW-, MINI- ja Rolls-Royce-autojen parissa. Paikallisten liikkeiden mekaanikot eivät aina ole paras vaihtoehto.

Jotkut mekaanikot ovat kuitenkin itse asiassa työskennelleet näissä saksalaisissa autoliikkeissä. Monet mekaanikot jättävät työpaikkansa suurten yritysten jälleenmyyjillä ja avaavat korjaamonsa. Löydät monia mekaanikkoja, jotka ovat työskennelleet näiden autojen parissa. Näiden mekaanikkojen pitäisi olla paras vaihtoehto.

  Kuinka kauan BMW:t kestävät?

Diagnoosilaitteet

Toinen asia, josta on keskusteltava, on diagnostiikkalaitteet. BMW-jälleenmyyjät väittävät, että heillä on parhaat diagnostiikkalaitteet autojaan varten. Nykyään monet uudet korjaamot investoivat kuitenkin voimakkaasti liiketoimintaansa, ja myös niillä on tällaisia laitteita.

Kaikilla korjaamoilla ei kuitenkaan ole uusinta tekniikkaa edustavia laitteita ja välineitä. Ne voivat epäonnistua autosi tärkeiden ongelmien diagnosoinnissa, mikä johtaisi vakaviin vaurioihin. Siksi sinun pitäisi ensin tarkistaa korjaamon uskottavuus ja maine, ennen kuin viet autosi sinne.

Edut

Kaiken kaikkiaan BMW:n vieminen korjaamoihin tarjoaa monia etuja. Ne maksaisivat sinulle yli 25 % vähemmän kuin BMW-jälleenmyyjät. Jos löydät kokeneen mekaanikon, joka on työskennellyt näiden autojen kanssa aiemmin, voit ehdottomasti viedä autosi sinne. Voit viedä BMW:si mihin tahansa pieneen ongelmaan, ja korjaamo korjaa sen paljon halvemmalla.

BMW-jälleenmyyjä

Paras vaihtoehto on edelleen viedä auto BMW-jälleenmyyjälle määräaikaishuoltoon ja korjaukseen. Heillä on kokenut henkilökunta, joka on työskennellyt näiden autojen parissa vuosia. Saksalaisia autoja ei valmisteta kuten mitä tahansa japanilaisia autoja. Pikemminkin ne on tehty erittäin monimutkaisiksi.

Alkuperäiset osat

Yksi parhaista puolista BMW-jälleenmyyjillä tehtävissä huoltotöissä on se, että saat alkuperäisiä osia. Nämä osat tuodaan useimmiten ulkomailta. Jos joudut vaihtamaan joitain pieniä osia, se voidaan helposti tehdä paikallisissa korjaamoissa. Jos sinun on kuitenkin vaihdettava jokin tärkeä osa, kuten vaihteistojärjestelmä, sinun kannattaa suunnata autenttisiin jälleenmyyjiin.

Ammattitaitoiset työntekijät

BMW-jälleenmyyjien henkilökunta on erittäin kokenutta ja koulutettua. Nämä ihmiset työskentelevät BMW:n kanssa päivittäin. Monimutkaiset BMW:t vaativat myös laitteita, joilla niitä huolletaan, ja nämä mekaanikot ovat kokeneita työskentelemään näiden laitteiden kanssa.

  Mikä on paras vanha BMW ostettavaksi?

Uudemmat BMW:t ovat paljon monimutkaisempia. Korjaamoiden työntekijät pääsevät yleensä työskentelemään vanhempien BMW:iden kanssa. Ihmisillä, joilla on vanhempia BMW:itä, ei ole takuuta, eivätkä nämä ole myöskään niin monimutkaisia, joten he vievät autonsa korjaamoihin. Useimmat ihmiset, joilla on uusia autoja, eivät kuitenkaan koskaan vie niitä sinne. Tämä aiheuttaa heidän kokemattomuuttaan uusia BMW:itä kohtaan.

Takuu mitätöity

On olemassa väärinkäsitys, että jos viet autosi paikalliseen korjaamoon, se mitätöi BMW:n takuun. Magnuson-Moss Warranty Act kieltää tämän ehdottomasti. Voit viedä autosi mihin tahansa korjaamoon. BMW toteaa kuitenkin, että jos jokin osa vaurioituu kolmannen osapuolen huoltamoiden toimesta, he eivät ole vastuussa kyseisestä asiasta.

Edut

Huollon teettämisellä aidoilla BMW-jälleenmyyjillä on etunsa. BMW tietää, että on olemassa useita muita kilpailijoita, joten ne ovat laskeneet hintojaan tai tarjonneet joitakin parempia tarjouksia. Toinen etu on se, että jos hankit BMW-jälleenmyyjiltä minkä tahansa alkuperäisen vaihdetun auton, saat myös sille 2 vuoden takuun.

BMW-jälleenmyyjät VS korjaamot

Molemmilla on omat etunsa. Jos sinulla on uusi BMW, jolla on takuu, valitse varmasti autenttiset jälleenmyyjät. Näin säästät paljon rahaa. Asiat muuttuvat, kun sinulla ei ole enää takuuta.

Jos tunnet BMW-erikoiskorjaamon tai henkilön, jolla on kokemusta BMW:n huollosta, kannattaa mennä näihin liikkeisiin. Nämä ihmiset ovat samoja, jotka ovat joskus työskennelleet BMW-jälleenmyyjillä. Heillä on yleensä myös oikeat laitteet autoosi. Ne jopa maksavat vähemmän kuin BMW-jälleenmyyjät.

  Kumpi auto heikkenee nopeammin - Mercedes vai BMW?

FAQ

Kuinka kauan BMW:n takuu kestää?

Joskus eri osilla on erilainen takuu. Alkuperäinen takuu, joka kattaa kaikki autossa olevat viat tai puutteet, kestää kuitenkin neljä vuotta tai 50 000 kilometriä sen mukaan, kumpi ensin tulee. Jos BMW:ssäsi ilmenee jokin ongelma, vie se sinne ja korjaa se ilmaiseksi.

Tämän lisäksi BMW tarjoaa myös 3 vuoden tai 36 000 mailin takuun ilmaisille määräaikaishuolloille. Myös hybridissä käytetylle korkeajännitteiselle litiumioniakulle myönnetään takuu, joka kestää 8 vuotta tai 80 000 kilometriä. Korroosiotakuu kestää vain noin 12 vuotta.

Onko BMW:n huolto kallista?

Monet ihmiset eivät osta vanhoja BMW:tä ja saksalaisia autoja, koska niiden huolto maksaa paljon enemmän. BMW:t ovat luksusajoneuvoja, ja jos näiden ajoneuvojen kanssa ilmenee ongelmia, joudut maksamaan kalliista osista. Myös määräaikaishuollot ovat kalliita niiden monimutkaisten järjestelmien vuoksi.

Kuinka monta BMW-jälleenmyyjää on Yhdysvalloissa?

BMW:llä on noin 341 jälleenmyyjää BMW-autoilleen. BMW-moottoripyörien jälleenmyyjiä on 152, MINI-moottoripyörien jälleenmyyjiä 126 ja Rolls-Roycen jälleenmyyjiä 36. Saksalainen tuotemerkki on ollut Yhdysvalloissa jo melko pitkään, ja se on menestynyt erittäin hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z