Voiko lukkoseppä tehdä avaimen Mersuun?

Jos satut hukkaamaan Mercedes-avaimesi, uuden avaimen ostaminen jälleenmyyjältä maksaa muutaman sata dollaria. Prosessi voi kestää jonkin aikaa, ja saatat päätyä ostamaan uuden auton jo ennen kuin korvaava avain saapuu.

Jos hankit käytetyn Mercedes-avaimen toisesta mallista ja viet sen Mercedes-jälleenmyyjälle, he kertovat, että käytettyä Mercedes-avainta ei voi ohjelmoida uudelleen toimimaan eri autossa. Tämä johtuu lähinnä turvallisuussyistä, koska vain muutama avain voidaan yhdistää samanaikaisesti tiettyyn autoon.

Tämä johtuu kuitenkin vain siitä, että Mercedes-jälleenmyyjät haluavat, että ostat uuden avaimen Saksasta, lähetät sen ja ohjelmoit sen Mercedes-jälleenmyyjän kautta. Oikeilla työkaluilla varustetun lukkosepän on mahdollista jopa tehdä Mercedes-avain, erityisesti vanhempiin malleihin, joissa ei ole elektroniikkaa.

Uusi avainprosessi Mercedes-jälleenmyyjän kautta

Jos kadotit avaimesi tai se varastettiin, sinun kannattaa hankkia uusi avain suoraan useimmista Mercedes-Benz-jälleenmyyjistä. On myös suositeltavaa, että menet itse pyytämään uuden avaimen, mutta myös joku valtuutettu voi tehdä sen puolestasi.

Mercedes on julkaissut verkossa muutamia esitteitä, joissa kerrotaan täydellisesti, mitä sinun on tehtävä saadaksesi uuden avaimen. Ensinnäkin tarvitset todisteen ajoneuvon rekisteröinnistä, omistusoikeudesta tai muusta omistusasiakirjasta. Tarvitset myös voimassa olevan valtion myöntämän henkilötodistuksen, kuten passin tai ajokortin.

Yrityksen omistamien ajoneuvojen osalta prosessi on hieman erilainen. Jos lähetät jonkun työntekijöistäsi pyytämään uutta avainta, sinun on myös esitettävä todiste siitä, että sinulla on valtuudet tehdä niin yrityksen puolesta. Tällaisessa valtuutuksessa on oltava valtuutetun henkilön nimi, ajoneuvon valmistenumero sekä valtuutuksen antaneen henkilön nimi ja allekirjoitus.

  Mitkä autot ovat samankaltaisia kuin Mercedes A-Class?

Kun olet tehnyt kaikki paperityöt, avain lähetetään tehtaalta, ja jälleenmyyjän on yhdistettävä avain autoosi. Jälleenmyyjällä on oltava pääsy autoosi koko prosessin ajan, jotta kaikki sujuu ongelmitta. Loppujen lopuksi edessäsi on muutaman sadan dollarin lasku.

Uusi avainprosessi ulkopuolisen lukkosepän tai vakuutusyhtiön kautta.

Vaikka Mercedes-jälleenmyyjät tai -huoltoliikkeet eivät suosittele tätä toimintatapaa, henkilö, jolla on oikeat työkalut, voi tehdä toimivan Mercedes-avaimen. Tämä ei kuitenkaan tee kadonnutta avainta toimintakyvyttömäksi, ja tämä saattaa aiheuttaa vakavan uhan myöhemmin, varsinkin jos avain on todellakin varastettu.

Jotkut ostavat käytettyjä Mercedes-avaimia E-baystä ja vievät ne asianmukaisesti varustetuille henkilöille päästäkseen käsiksi autoon. Tämä ei ehkä ole ongelma, jos teet tämän itsellesi, mutta se vaikuttaa epäilyttävältä. Lisäksi on erittäin epätodennäköistä, että autoa myytäisiin ohitetun avaimen kanssa.

Joissakin tapauksissa voit myös pyytää uuden avaimen vakuutusyhtiön kautta, mutta tämä saattaa lopulta maksaa eniten, ja se voi myös vaikuttaa pitkän aikavälin vakuutuskuluihin. Jos tarvitset uuden avaimen, on turvallisin ja luotettavin tapa tehdä se valtuutetun jälleenmyyjän kautta.

Avaimeton käynnistys- ja avaimeton sisäänpääsyjärjestelmiin liittyvät ongelmat.

Vaikuttaa tosiaan siistiltä, että sinun ei tarvitse edes ottaa avainta taskustasi päästääksesi autoosi ja käynnistääksesi sen. Nämä järjestelmät otettiin käyttöön muutama vuosi sitten, ja nykyään kaikki Mercedes-mallit tarjoavat näitä järjestelmiä.

  Mercedes vs Lexus Huoltokustannukset

Kaukokäynnistys- ja avaimeton avaintoiminnot eivät ole turvallisuussyistä kaikkein luotettavimpia järjestelmiä. Monia autoja varastetaan käyttämällä erityisiä vastaanottimia, jotka pystyvät vastaanottamaan avaimen signaalin ja ohittamaan sen ja pääsemään autoosi ja jopa ajamaan pois auringonlaskuun.

Uuden avaimen ohjelmointi jälleenmyyjän kautta saattaa tuntua erittäin kalliilta, mutta olisi yllättävää, kuinka nopeasti taitava henkilö voi päästä autoosi käsiksi. Ohjelmointi kannattaa aina tehdä jälleenmyyjän kautta, koska jotkin autovakuutukset kattavat autovarkauden, jossa avain on ohitettu.

Mutta jos menet ulkopuolisen lukkosepän kautta ja autosi varastetaan, mikään vakuutusyhtiö ei uskalla koskaan korvata kuluja.

UKK-osio

Kuinka monta avainta Mercedes-malleissa on?

Jos olet hankkimassa upouutta Mercedestä, sinun on syytä odottaa vähintään kahta avainta. Vanhempien Mercedes-mallien mukana tuli joskus jopa 3 avainta, ja jotkut autonvalmistajat, kuten Lexus, toimittavat jopa 4 avainta jokaisen uuden auton mukana.

Jotkut jälleenmyyjät myyvät autoja vain yhdellä avaimella, mutta heidän on ilmoitettava asiakkaalle, että auto myydään vain yhdellä avaimella. Kaikki avaimet eivät yleensä ole samanlaisia, ja joihinkin malleihin on varattu omat pysäköintiavaimet.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos kadotin Mercedes-avaimeni tai se varastettiin?

Ota yhteyttä jälleenmyyjään mahdollisimman pian. Useimmilla jälleenmyyjillä on erikoislaitteet, joilla varastettu avain voidaan pyyhkiä pois. Lukkoja ei tarvitse vaihtaa, mutta jopa pyyhitty avain voi edelleen avata ovet tavallisen avaimenreiän kautta.

  Missä Mercedes-malleissa on konepellin koristeet?

Jos joku yrittää avata oven pyyhityllä avaimella, hälytys soi. Useimpia nykyaikaisia Mercedes-malleja ei kuitenkaan voi ajaa pyyhityllä avaimella, joten lukkoja ei tarvitse vaihtaa, jos pystyt pitämään autosi turvallisessa paikassa.

Voinko käynnistää Mercedekseni kauko-ohjatusti painamalla avaimessa olevaa painiketta?

Yhdysvalloissa autoissa on jo jonkin aikaa ollut etäkäynnistystoiminto, ja jotkut uudemmat Mercedes-mallit voi käynnistää MercedesMe-sovelluksen kautta. On syytä mainita, että eurooppalaisissa autoissa ei ole etäkäynnistystoimintoa, koska se on Euroopassa edelleen laitonta.

Tämän sovelluksen avulla voit lukita/avata ovet, lähettää navigointikohteita infotainment-päänäytölle tai etäkäynnistää vain puhelimellasi. Nämä järjestelmät ovat hyödyllisiä silloin, kun haluat ilmastointilaitteen olevan täysillä jo ennen kuin astut autoon tai kun haluat vain lämmittää ajoneuvon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z