Voiko Mercedeksen grilliä vaihtaa?

Yksi Mercedes-Benz-autojen tunnusomaisimmista piirteistä on niiden säleikkö. Voiko Mercedes-Benzin säleikön kuitenkin vaihtaa?

Kyllä, se on mahdollista. Voit vaihtaa Mercedes-Benzisi säleikön, jos et pidä siitä. Useimmat ihmiset vaihtavat ylellisen Mercedeksen grillin urheilulliseen. Se ei kuitenkaan ole helppo toimenpide. Tämä johtuu siitä, että sinun on vaihdettava useita osia, kuten etupuskuri, jäähdytin ja ajovalokokoonpano.

Etusäleikkö on yksi niistä auton osista, jotka kuluvat liikaa. Jos siis huomaat, että etusäleikkösi on kulunut tai haluat vain vaihtaa sen hienomman näköiseen, sinun on noudatettava tiettyjä vaiheita. Sitä paitsi nykypäivän Mercedes-grillit on yleensä valmistettu muovista, toisin kuin vanhoissa malleissa, jotka oli valmistettu metallista.

Miten voin vaihtaa Mercedes-Benzin grillin?

Jos Mercedes-grilli on kulunut loppuun tai haluat vaihtaa urheilullisen grillin luksusgrilliin tai päinvastoin, prosessi on suoraviivainen. Jos kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, vaihtaminen voi olla hankalaa ja kestää yli 2 tuntia. Tässä on menettelytapa:

  • Tunnista ensinnäkin, minkä tyyppisen grillin haluat vaihtaa Benzissäsi. Jos se on samaa tyyppiä, prosessi on helppo. Mutta jos se ei ole, sinun on vaihdettava myös jäähdytin, ajovalokokoonpano ja etupuskuri.
  • Aloita tarkastamalla ritilän yläosa. Tämä osa on tavallisesti kiinnitetty paikalleen kahdella muovitapilla, jotka istuvat säleikössä. Ne ovat yleensä piilossa verhoilun tai peitekappaleen alla. Kokemuksestasi riippuen voit joko irrottaa verhoilukappaleen tai irrottaa sen, kun suojus on vielä päällä.
  • Irrota sitten muovinen suojus kääntämällä muovilukkoa 90 astetta sen irrottamiseksi. Irrota tämän jälkeen ylivuoto ja vaijerin vapautin kannesta. Vedä lopuksi kannesta eteenpäin joka puolelta ja vedä kannen takaosaa ylöspäin ja irrota se.
  • Koska grilli on kiinnitetty paikalleen useilla muoviliittimillä ala- ja päätykappaleen ympärillä, joka lepää kanavassa joka puolella, sinun on painettava hieman käsin ja työnnettävä grillin alaosaa takaisin sisään ja jäähdyttimen suuntaan.
  • Seuraavaksi grilli kääntyy sisäänpäin pohjasta ja antaa sinulle pääsyn yläosassa olevaan kiinnityskappaleeseen.
  • Nyt voit nopeasti kurottautua sisään litteäpäisellä ruuvimeisselillä ja hitaasti irrottaa grillin liitososan autosta.
  • Jos olet kokenut mekaanikko tai tee-se-itse-harrastaja ja tiedät, mitä etsit, voit edetä ja irrottaa grillin yläosan irrottamalla suojuksen. Mutta jos olet kokematon, sinun on irrotettava kansi työn helpottamiseksi.
  • Nyt kun grillin ylä- ja alaosa ovat vapaat, vedä grillin sivut ylös ja ulos kanavasta, jossa se lepää.
  • Voit jatkaa grillin vaihtamista uuteen samanlaiseen grilliin tai vaihtaa tarvittavat osat korjataksesi autoosi urheilullisen tai ylellisen grillin.
  • Jos haluat asentaa grillin uudelleen, noudata edellä esitettyjä käänteisiä vaiheita. Tämän ei pitäisi viedä paljon aikaa, sillä se on suoraviivaista.
  Mikä on nopein Mercedes sedan?

Miksi Mercedeksellä on erityyppisiä grillejä?

Mercedes-Benzissä on erityyppisiä säleikköjä, jotta eri Mercedes-autojen käyttötarkoitukset voidaan erottaa toisistaan. Tyypillisesti Mercedes tarjoaa neljä erilaista säleikköä, jotka ovat vakio-, AMG-, Maybach- ja EV-versiot. Tältä näyttävät erilaiset Mercedes-grillit:

Vakiogrilli – Vakio-Mercedeksen grillissä on vaakasuorat linjat, jotka on jaettu kahteen osaan ja erotettu pystysuoralla viivalla, ja grillin yläosassa on kolmipistetähtäin.

AMG-grilli – Se on yksi näyttävimmistä Mercedes-grilleistä. Toisin kuin vakiogrillissä, AMG-grillissä on suuri Mercedesin kolmipistetähtäin grillin keskellä. Lisäksi linjat ovat pystysuorat eivätkä vaakasuorat kuten vakiogrillissä.

Maybach-grilli – tämä on Mercedes-Benzin ylellisin yksikkö. Maybachin grillissä on kolmipistetähtäin grillin yläosassa. Lisäksi grillin ylimmässä osassa on teksti ”Maybach”. AMG:n tavoin Maybachin linjat ovat pystysuorat, mutta enemmän kuin AMG:n linjat.

EV-grilli – tämä on uusin lisäys Mercedeksen mallistoon. EV- tai EQ-grillissä on suuri kolmipistemerkki keskellä grilliä. Lisäksi siinä on useita vaakasuoria viivoja Mercedes-merkin ympärillä.

FAQ

Miten vaihdan Mercedes E-Classin säleikön?

Mercedes E-Classin grillin vaihtaminen on suoraviivaista. Aloita irrottamalla muovisen suojuksen päällä oleva pidike litteäpäisellä ruuvimeisselillä. Irrota seuraavaksi alempi muovisuojus ja irrota sitten säleikkö, joka jää näkyviin suojakuoren irrottamisen jälkeen. Asenna lopuksi ritilä takaisin paikalleen.

Mikä on Mercedes Panamericanan grilli?

Kyseessä on GTR:n grilli, joka on kunnianosoitus Mercedeksen historian legendaariselle autolle: vuoden 1952 300 SL Gullwingille. Ensimmäinen SLs oli puhtaasti kilpa-auto ja oli mukana Carrera Panamericanassa, joka on isännöinyt Pan-Amerikan valtatien yli Meksikossa. Tarina tämän kisan takana on se, mikä tekee grillistä ikimuistoisen.

  Mitkä Mersut ovat etuvetoisia?

Voinko ajaa autoa ilman etusäleikköä?

Kyllä voit. Sitä paitsi useimmissa autoissa on grilli ulkonäön vuoksi. Jos siis grilli on kulunut etkä ole vaihtanut sitä, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Ilma virtaa edelleen konepellin sisällä ja jäähdyttää lämmenneet osat, kuten moottorin ja jäähdyttimen.

Bottom line

Jos olet miettinyt, voiko Mercedes-Benzin grilliä vaihtaa vai ei, sinun ei enää tarvitse. Se on mahdollista, kunhan olet valmis varaamaan aikaa ja vaihtamaan grillin uuteen tai toisenlaiseen. Useimmat ihmiset vaihtavat vakiorillit urheilullisiin tai AMG-tyylisiin grilleihin.

Useimmissa tapauksissa sinun on irrotettava puskuri. Mutta jos vaihdat grillin toisenlaiseen, saatat joutua irrottamaan jäähdyttimen ja ajovalot. Edellä esitetyn vaiheittaisen menettelyn avulla grillin vaihtamisen uuteen ei pitäisi olla lainkaan haastavaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z