Voiko Mercedeksen öljyn vaihtaa itse?

Mercedes on yksi kalleimmista autoista korjata ja huoltaa. Tämän vuoksi jotkut haluavat tehdä osan huoltotöistä itse. Mutta voiko Mercedes-Benzin öljyn vaihtaa itse?

Kyllä voi. Mercedeksen öljynvaihto on helppoa, kunhan sinulla on oikeat työkalut ja tuotteet. On kuitenkin myös tärkeää tietää, että öljyn vaihtaminen itse voi mitätöidä takuun. Se on kuitenkin erittäin edullista, sillä yksinkertainen Mercedeksen öljynvaihto jälleenmyyjällä voi maksaa vähintään 200 dollaria.

Työkalut, joita tarvitaan Mercedeksen asianmukaiseen öljynvaihtoon

Jos päätät tehdä Mercedeksen öljynvaihdon itse, sinun on käytettävä samaa öljyä ja suodatinta, jota Mercedes-Benz-jälleenmyyjät käyttävät. Mercedes suosittelee täyssynteettistä Mobil1 European Car 0W-40 -öljyä. Voit kuitenkin käyttää myös muun merkkistä öljyä, kunhan se on täyssynteettistä.

Oikean öljyn ostamisen lisäksi sinun on tiedettävä, kuinka paljon kvartsia tarvitset moottorillesi. Esimerkiksi Mercedes E320 on 6-sylinterinen moottori, mikä tarkoittaa, että se tarvitsee 7 kvartsia Mobil1 täyssynteettistä öljyä. Oikean öljyn valinnan lisäksi sinun on valittava myös laadukas öljynsuodatin.

Mercedes-Benz suosittelee fleece-öljynsuodatinta. Tämä suodatin on kestävämpi kuin muut markkinoilla olevat öljynsuodattimet. Sillä voit ajaa vähintään 10 000 kilometriä, mikä on erinomaista. Oikean öljyn ja öljynsuodattimen lisäksi tarvitset myös muita työkaluja, jotka auttavat konepellin avaamisessa ja öljynvaihdossa.

Joitakin työkaluja, joita tarvitset työn tekemiseen, ovat 13 mm:n jakoavain tai hylsy, 74 mm:n öljynsuodatinavain Mercedes-Benzille 3/8-tuuman räikkä, tunkki telineet, joilla on fantastinen luokitus, ja öljyn tyhjennysastia, johon mahtuu jopa 8 plus kvartsi.

  Missä Mercedeksissä on ilmajousitus?

Menettelytapa öljyn vaihtamiseksi Mercedesissä itse

Avaa konepelti

Ensimmäinen vaihe on avata konepelti, jotta pääset käsiksi öljynsuodattimeen. Sinun on vedettävä konepellin avaimesta auton sisällä, jotta voit avata konepellin. Vedä auton kuljettajan puolella olevasta kahvasta, kunnes kuulet konepellin vapautuksen.

Voit nyt edetä ja avata konepellin ulkopuolelta vetämällä kolmion muotoisesta konepellin salvan vapautuslaitteesta.

Nosta auto maasta

Nosta auto seuraavaksi irti maasta käyttämällä auton mukana toimitettua tunkkia. Varmista aina, että auto on pysäköity tasaiselle alustalle, ja lisää tunkki telineen tueksi.

Poista roiskesuoja

Irrota 8 mm:n jakoavaimella roiskesuoja, joka on mustaa muovia moottorin alapuolella. Se on yleensä kiinnitetty paikalleen noin 4-6 pultilla, riippuen Benz-mallistasi.

Tyhjennä kaikki öljy

Kun olet poistanut roiskesuojan, irrota öljyn tyhjennystulppa. Tätä toimenpidettä varten tarvitset 13 mm:n jakoavaimen, jolla voit kääntää pulttia vastapäivään. Kun olet löysännyt pultit, anna öljyn valua noin 10 minuuttia.

Irrota moottorin kannen osa

Irrota seuraavaksi moottorin kannen etuosa. Irrota lisäksi muovinen kansi yksinkertaisesti vetämällä se ylös ja pois.

Irrota öljynsuodatin

Ota öljynsuodatintyökalu ja poista kulunut öljynsuodatin. Vedä öljynsuodatin varovasti ulos ja muista vaihtaa kumiset O-renkaat.

Aseta uusi öljynsuodatin

Kun olet poistanut kuluneen öljynsuodattimen, vaihda se uuteen öljynsuodattimeen. Varmista kuitenkin, että vain toinen mustista viivoista on näkyvissä eikä molempia. Sitä paitsi O-renkaat on vaihdettava aina öljynsuodattimen vaihdon yhteydessä. Kiristä suodatin momenttiavaimella.

  Voiko lukkoseppä tehdä avaimen Mersuun?

Asenna öljyn tyhjennystulppa

Jos sinulla on uusi öljyn tyhjennystulppa, vaihda se vanhaan. Käytä lisäksi momenttiavainta tyhjennystulpan kiristämiseen.

Lisää uusi öljy

Täytä oikea määrä öljyä ja tarkista öljytaso. Anna sen jälkeen auton seistä tasaisella alustalla noin 15 minuuttia, ennen kuin tarkastat öljytason uudelleen. Avid ylitäyttää tai alitäyttää öljyä. Lisää öljyä, jos sitä on vähemmän, ja vähennä, jos sitä on enemmän.

Nollaa Benzin huoltomuistutin

Palauta moottorin kansi ja irrota auton tunkki. Varmista, että öljytaso on minimi- ja maksimialueella. Nollaa lopuksi huoltomuistutus. Tarkista tämä auton käyttöohjeesta.

FAQ

Pitääkö öljynvaihtoa varten mennä Mercedes-Benz-jälleenmyyjälle?

Ei, sinun ei tarvitse. Voit käydä riippumattomalla mekaanikolla, jolla on oikeat työkalut, tai tehdä öljynvaihdon itse. Jälleenmyyjälle menemisellä on kuitenkin joitakin etuja, sillä he suorittavat ylimääräisiä huoltotoimenpiteitä, etkä voi koskaan mitätöidä takuutasi.

Miksi Mercedeksen öljynvaihto on niin kallista?

Tärkein syy siihen, miksi Mercedes-Benzin öljynvaihto on niin kallista, johtuu suuremmista öljykapasiteeteista. Tämän lisäksi Mercedes suosittelee myös täyssynteettisen öljyn käyttöä, joka on yksi kalleimmista. Tämän lisäksi Mercedes-jälleenmyyjät veloittavat öljynvaihdosta paljon verrattuna muihin automerkkeihin.

Miksi sinun ei pitäisi vaihtaa öljyä itse?

Tärkein syy siihen, miksi sinun ei pitäisi vaihtaa omaa Benz-öljyäsi, on se, että voit tehdä kalliin virheen. Yksinkertainen virhe, kuten pulttien liian vähäinen kiristäminen, voi aiheuttaa autoosi vuodon, joka voi vahingoittaa moottoria ja johtaa kalliisiin korjauksiin. Lisäksi se mitätöi myös takuusi.

  Mikä on halvin Mercedes-auto?

Johtopäätös

Nyt kun tiedät, mitä menettelyä noudattaen sinun on tehtävä öljynvaihto Mercedes-Benzissäsi, sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa jälleenmyyjällä, ellet ole huolissasi takuun mitätöimisestä. Mutta jos käytät oikeita työkaluja ja tuotteita sekä noudatat oikeaa menettelyä, mikään ei mene pieleen.

Kun vaihdat öljyn itse, säästät rahaa ja aikaa, jonka olisit voinut käyttää Mercedes-jälleenmyyjällä. Mutta jos et uskalla itse tehdä öljynvaihtoa, käy lähimmässä Mercedes-jälleenmyyjässä öljynvaihtoa varten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z